跳至

首頁

尾頁

大宅

d人話安基x唔錯
上去佢個網睇得好少資料
打去問
原來報名表要$20份
都唔緊要
我係電話問d 佢個網無既資料
例如08/09 & 09/10上下午班既收生情況
有幾多個位
學費幾多等等
果個職員答幾答已經無耐性
答到好悔氣了

連咁基本既野都咁
我都係唔敢比亞仔去讀了

0601有無大埔既mama?
你地baby讀邊間呀?

大宅

My boy will study there this September. I went there about 12:00 and saw a woman asking for admission form. is it you?

I don't like the reception staff as well. They are impatient and sometimes impolite. I asked them simple questions but they always replied they don't know or no information.

However, the school envirnoment and most of the teachers are good.

原文章由 lazymama 於 08-7-8 08:50 發表
d人話安基x唔錯
上去佢個網睇得好少資料
打去問
原來報名表要$20份
都唔緊要
我係電話問d 佢個網無既資料
例如08/09 & 09/10上下午班既收生情況
有幾多個位
學費幾多等等
果個職員答幾答已經無耐性
答到好悔氣了

連 ...

[ 本文章最後由 Kaling 於 08-7-8 23:10 編輯 ]

大宅

hi又係我啦。佢哋個reception成日都唔識答問題,要揾老師嚟答,然後老師又可能要我再等一陣再去問其他人。其實都幾怪,不過我試過另一d學校都係咁。
你會唔會想試下救世軍?

大宅

原來你都係0601o架?

原文章由 Kaling 於 08-7-8 23:08 發表
My boy will study there this September. I went there about 12:00 and saw a woman asking for admission form. is it you?

I don't like the reception staff as well. They are impatient and sometimes ...

民房

hi, 我都是住大埔的, 因為我在九龍搬入來, 我女兒都是01/06出世, 我打算幫她報讀九龍塘的幼稚園, 其實交通都好方便, 我覺得
最主要妳想給什麼兒女就作決定, 本身我大女小時候都在九龍塘讀幼稚園, 我個人認為如果想讀傳統的名校就必須讀一些程度較深的幼稚園, 安基司是一個有外籍老師教英文的幼稚園, 但我不太認識它, 我知道另外有一間明雅幼稚園在新興花園的, 我曾經和它的主任傾過, 談話中得悉她們的辦學模式都好好, 不妨考慮一下, 下次再傾, bye

大宅

我個囡係明雅讀緊國際班, 老師好好, 差唔多個個星期都會打黎講下個囡係學校的事, 你可以去睇下噃~

大宅

路過, 答詵 -->
我有朋友推薦樂基, 睇過吓資料, 都好似幾好架, 佢睇過安基X 就又係話好唔鍾意, 佢選校係要『德行』行先的。

原文章由 rainbow_ho 於 08-7-14 16:21 發表

hi又係我啦。佢哋個reception成日都唔識答問題,要揾老師嚟答,然後老師又可能要我再等一陣再去問其他人。其實都幾怪,不過我試過另一d學校都係咁。
你會唔會想試下救世軍? ...

在愛中成長,才懂愛別人!成長短片  成長拾趣

大宅

i live in between Shatin & Tai Po (next to Chinese U), my boy studying in HK PreSchool 樂基 (Kln Tong) as well. So far, my boy like to go to school and the teachers are fair!

原文章由 minnelli 於 08-10-11 20:15 發表
路過, 答詵 -->
我有朋友推薦樂基, 睇過吓資料, 都好似幾好架, 佢睇過安基X 就又係話好唔鍾意, 佢選校係要『德行』行先的。

首頁

尾頁

跳至