跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點教bb唔用尿片開大呢?

大宅

一見亞B有便意就即刻抱佢去坐便座,慢慢BB就識得忍到坐落便座度先bu bu架喇..

原文章由 chaobi 於 08-7-15 15:48 發表
點教bb唔用尿片開大呢?
以撒(Isaac),意為「喜笑」(laughter),借著恩典而不是借著努力、甘願犧牲、是「應許」的象徵..「弟兄們,我們是憑著應許作兒女,如同以撒一樣。」(加四28)

別墅

但我個B成日便便, 尤其喜歡吃飯時, 點算?
昨晚還在睡夢中給我大便, 救命

大宅

上個月開始寶寶會係咁扯我地件3,然後就做出bubu個樣...我都會即刻抱佢去便廁....但同樣地,佢都鍾意食幾啖飯就bubu,bu完之後就唔會再食,激死!!!!

大宅

咦?! 乜咁快可以教佢介片喇?

等我快d 買番個potty 先...

大宅

我唔覺我阿b想大大時有咩特別的 signal.... 點算??

子爵府

好媽媽勳章

我大女10個月時日日都定時定候大大, 咁就比佢坐痰罐, 一歲就識自己叫去大大...

但依家細女10個月, 鍾意幾時屙就幾時屙, 有時一日屙幾次, 有時幾日先屙, 好煩, 仲要毫無跡象, 話去就去, 好通順, 可能食人奶, d便一d都唔硬...

原文章由 rwurwu 於 08-7-15 16:09 發表
一見亞B有便意就即刻抱佢去坐便座,慢慢BB就識得忍到坐落便座度先bu bu架喇..

[ 本文章最後由 靖嵐 於 08-7-17 00:49 編輯 ]
我想要9999呀...

別墅

畀面勳章

係喇, 我都唔覺女女去大大前有咩signal, 佢去完都仲可以唔叫, 同埋又唔定時, 我可以點做呢? 定係等佢再大d先?

子爵府

好媽媽勳章

係呀... 佢大完都唔叫...
不過反而小便佢有d pattern 喎...
所以我買o左痰罐仔, 諗住定時定候比佢坐...

原文章由 sze1977 於 08-7-17 00:27 發表
係喇, 我都唔覺女女去大大前有咩signal, 佢去完都仲可以唔叫, 同埋又唔定時, 我可以點做呢? 定係等佢再大d先?
我想要9999呀...

大宅

係呀, 我囡囡都係呀, 食食吓就bubu, 食完之後就唔會想再食,真激死!!!!

原文章由 moses's_mami 於 08-7-1bu

5 22:18 發表
上個月開始寶寶會係咁扯我地件3,然後就做出bubu個樣...我都會即刻抱佢去便廁....但同樣地,佢都鍾意食幾啖飯就bubu,bu完之後就唔會再食,激死!!!! [/quote]

大宅

我好早就同亞女(6個月)坐廁所.
如果開大時,就立即同佢坐廁所.
記得每日都做,就ok!
我個女現在9個半月大.
佢每朝食完第2餐奶(大概11-12點)就要開.
有時出左街,佢就唔柯.
http://hk.myblog.yahoo.com/tammychan-28

首頁

尾頁

跳至