興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

成日都突然彈個視窗出來話我中獎 ,
要按x關閉 ,好煩!
我係咪中左毒呀?
請問點樣block左佢?
我電腦知識好皮毛 , 請各位幫幫忙~
萬分感激!

男爵府

係唔係咁上下樣既messenger service 框框

大宅

樓主,確實真係要「恭喜你已經中獎」,因為你部腦中左廣告病毒,試下去下載Avira或者McAfee掃毒程式徹底清潔部腦一次吧。

男爵府

環保接龍勳章

就是這個視窗成日都彈出 la~

我想問下用norton anti virus 可以徹底清潔部腦嗎?

thx

等待驗證會員

廣告病毒,你可以搜尋免費(線上掃毒)幫你清除,如你有用防毒,可再掃多一次,要(完整掃描)做.

大宅

推薦你用Avira,之前我係用Avast!,但我睇過一篇嚴測掃毒程式嘅文章,Avast!排名真係好後,對於木馬及病毒,其準確度都幾低,誤判度偏高,而Avira就非常高分,所以我轉用佢。

侯爵府

畀面勳章

原文章由 小必理痛 於 08-7-15 17:01 發表
推薦你用Avira,之前我係用Avast!,但我睇過一篇嚴測掃毒程式嘅文章,Avast!排名真係好後,對於木馬及病毒,其準確度都幾低,誤判度偏高,而Avira就非常高分,所以我轉用佢。 ...

小p,
有無果個"嚴測"既link? thx~

大宅

我其實去呢度睇嘅....

http://www.av-comparatives.org/

去Comparatives個版,睇最近期個隻Report。不過我下載Avira已經係五月嘅事,所以當時正好用佢呢個報告去揀左Avira。而家仲係唔係坐正第二位就唔知,因為八月o個份報告未出。

有人話Kaspersky勁,亦有人話McAfee勁,不過,我相信呢個網站比較有功信力,應該唔會老點卦?

[ 本文章最後由 小必理痛 於 08-7-16 13:16 編輯 ]

侯爵府

畀面勳章

原文章由 小必理痛 於 08-7-16 13:10 發表
我其實去呢度睇嘅....

http://www.av-comparatives.org/

去Comparatives個版,睇最近期個隻Report。不過我下載Avira已經係五月嘅事,所以當時正好用佢呢個報告去揀左Avira。而家仲係唔係坐正第二位就唔知,因為八月o個份報告未出。

有人話Kaspersky勁,亦有人話McAfee勁,不過,我相信呢個網站比較有功信力,應該唔會老點卦?

thx 小p,
呵呵...用開既NOD...同你揀既Avira...都係☆☆☆級數...
又等下8月report有咩變動!:lol

男爵府

環保接龍勳章

多謝各位幫助呀! 我攪掂左啦~
thx ~

洋房

哈哈,原來係咁,多謝洒各位0既資料.
原文章由 wan媽 於 08-7-23 22:42 發表
多謝各位幫助呀! 我攪掂左啦~
thx ~

首頁

尾頁

跳至