自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

胡杏兒為拍攝《肥田喜事》而增肥
為拍攝無線新劇《肥田喜事》而增肥演出的胡杏兒,由索女時期體重110磅飆升至152磅,脹爆身材頓成坊間熱話。拍戲後期,短短三個星期,肥杏竟然成功瘦下20磅,再次成為坊間焦點。
胡杏兒的現身說法給眾多愛美的肥胖體格女生打了一劑強心針,原來極速瘦身並非神話。看看胡杏兒的魔鬼瘦身攻略,給自己一個月的速瘦時間,為完美的體型做準備。

狗仔探秘:胡杏兒的減肥餐單
據香港娛樂媒體透露,胡杏兒之所以能像充氣人般地隨意掌控體重,是有高人指點,給她開出一份絕對有效的極速瘦身餐單,使肥杏在極其殘忍的飲食條件下「餓」出曲線。

速瘦第一週
早餐:1塊西瓜或1只蕃茄+100g白燴生菜+麥片1碗+無糖飲品
午餐:3塊西瓜或1只蕃茄+1只白燴蛋白或80g白燴魚肉/雞肉+水或無糖飲品
晚餐:1塊西瓜或只蕃茄+100g白燴青瓜+水

速瘦第二周
早餐:1塊西瓜或1只蕃茄+100g白燴生菜+無糖飲品

午餐:1只白燴蛋白或80g白燴魚肉/雞肉+水或無糖飲品
晚餐:1塊西瓜或1只蕃茄+100g白燴青瓜+水

速瘦第三週
早餐:100g白燴生菜+無糖飲品
午餐:1只白燴蛋白+水
晚餐:100g白燴青瓜+水

小編點評:吃得這麼少,極愛美食的肥杏不餓死也得痛苦死。肥杏告訴我們,極速瘦身不僅僅是一份餐單能搞定的,還需要配合一系列輔助纖體療程  

睡前快速瘦身餐
自從參演《肥田喜事》後,胡杏兒的胃口就一直很好,加上劇情需要,肥杏更是無所顧忌地盡享美食。等公司要求她減肥,飯量頗大的肥杏,怎麼可能一下子戒口?所以,纖體公司專門給她加了睡前輔助餐,不至於讓她餓得太難受。

具體方法:全脂高鈣酸奶配紅酒,可以提高代謝率,有利於sorry燒脂肪。只要3餐正常吃,在睡前30分鐘內,吃1杯酸奶或50g乳酪,再喝1杯50-100c.c.的紅酒,3周可瘦7公斤。

瘦身原理:酸奶成分與母乳比例接近,外加不含乳糖而且鈣質易被人體吸收,且蛋白質經過發酵而產生的短鏈氨基酸,可提升代謝率。紅酒含酒精,可幫助睡眠。而睡眠時代謝慢、體溫低,喝酸奶和紅酒,都可產熱,並加速新陳代謝,邊睡邊能消耗體內脂肪,以達到瘦身效用。

--------------------------------------------------------

咁樣食法,未瘦身已先瓜柴啦...

侯爵府

醒目開學勳章

咁食法我 未減到就暈左

複式洋房

我係佢一早暈低啦!!
:oops: 千歲公主 :oops:

水晶宮

胡杏兒減肥減到成隻疆屍咁,大家千祈唔好學呀

洋房

原文章由 千歲公主 於 08-7-15 23:05 發表
我係佢一早暈低啦!!

我都係咁話呀

子爵府

比我死得la

男爵府

見到佢就飽~~更加唔使話學佢~~~

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

速瘦第三週
早餐:100g白燴生菜+無糖飲品
晚餐:100g白燴青瓜+水

我係佢一早暈低啦!!
我一餐都唔只食咁小,咁低我變肥婆,

子爵府

din ka......餐餐食西瓜......

禁止訪問

男爵府

食咁小嘢實瘦啦

複式洋房

原文章由 高達媽媽 於 08-7-15 23:12 發表
比我死得la

我都係, 咁食法, 人生仲邊有樂趣!!!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

速瘦第三週

咁少嘅份量比bb食都吾飽啦 , 何妨我重要番工,買餸, 做家務, 吾訓低就奇啦

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

公爵府

畀面勳章

俾我就一定會餓死左,咁到時唔駛減啦

男爵府

禁止訪問

水晶宮

巨要靠个样温食...唔减唔得...我地D幸福C9点会忍的住受哩D苦...

複式洋房

頭幾日辛苦d,個胃好快會適應ga

首頁

尾頁

跳至