婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我 99很少朋友架, 我C6又係一個好懶搵人的人,
平時我地好少主動探佢, (因為99係一個口是心非o既人,
多年相處, 我對佢有o的反感)
平時只有99頂唔住,自己坐車入黎探我地, 入到黎就佢有佢呆坐, (因為我同佢無野講), 而C6就如常咁上網 law.
最近一次, 佢向C6投訴話唔理佢,
我就答佢 : "如果我地(我同C6)唔係一齊住, 佢都唔會理我地架 ! "
佢即時收聲.

開開心心每一天!

大宅

我99成日都咁同C6投訴…有次仲係飲茶個陣單打我地…而且個C6放平日…好難就到我地放假去搵佢食飯…上次飲茶佢咁講我已經好黑面…話咩…我當個仔嫁左出去架啦…之後飲完我咪同C6講…你阿媽咁鐘意玩單打…下次唔洗預我…留番你2母子慢慢打…

珊瑚宮

環保接龍勳章

原文章由 芷珈媽咪 於 08-7-16 13:57 發表
平時只有99頂唔住,自己坐車入黎探我地, 入到黎就佢有佢呆坐, (因為我同佢無野講), ...

你唔怕佢立即話不如同你地一齊住咩?

珊瑚宮

環保接龍勳章

這一版啱我.
我就唔係好嬲我99囉.
佢投訴我老公咪由得佢. 我一向都支持我老公, 99成日想我開口話我老公, 不過唔係投訴我就得啦. 佢用自己老土的想法套在我老公同我身上, 我聽左咪算囉.
仲有, 我唔想上身. 佢向我老公投訴姑奶, 向姑奶投訴我老公. 我姑奶傻到聽仲打電話給我(果次嚇死我, 唔知點知我手提), 係咁講我老公.

大宅

冇咩點, 當聽唔到.  再投訴就”哦” 了事.  

大宅

我會叫99自己同老公講,因為老公唔聽我講,最聽99話 (99不外乎最想聽到呢句)

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆 #6 芷珈媽咪 的文章

I will 偷笑& say 抵死.
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

平時只有99頂唔住,自己坐車入黎探我地, 入到黎就佢有佢呆坐, (因為我同佢無野講), ...

我99都好少朋友,而且得C6一個仔.
每次99返來,我同C6各自做自己野,
99自己就自言自語,講來講去同一個話題,所以沒人理佢

99無投訴,我都唔理佢,由得自言自語...

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我就答佢 : "如果我地(我同C6)唔係一齊住, 佢都唔會理我地架 ! "
佢即時收聲.
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

我99 只會係我面前投訴個仔, 點解對佢講野咁 "灰氣", 成日話只係對佢講野 '灰氣', 對我唔會喎, 又會講只有我講野, c6先至會聽喎. 其實, 佢咁講, 都係想話比我聽, 佢覺得阿仔錫我唔錫佢啫.

男爵府

我99唔敢同我講,因為我會更加唔上去:;pppp:
我c6未結婚我又唔係佢到瞓時,6299成日打比我問點解c6日日都咁夜返,答案係c6根本唔想返囉,日日去街去到好夜累咪返去瞓,第二朝又好早走人,有時可以就嚟我到瞓囉,唉......比著我都唔想返啦,間屋又亂又dirty我係佢到瞓,我只會拾我地間房咋!!!

[ 本文章最後由 peggy@_@ 於 08-7-17 04:15 編輯 ]

伯爵府

我奶奶未向我投數過,因為我都完全冇同佢對話, 佢投數個仔就自己同個仔講.我老公多數一星期會打一次電話比6299,但多數同62講喇,有一次我62同D fd去咗旅行,99冇去,因為62唔系屋企,老公就冇打電話返去.咁我99好嬲就話62唔系到,就唔駛掛住亞媽...blah blah blah,不過我老公又衰D嘅,点會個老豆去咗旅行,就唔記得打比亞媽呢,不過呢D嘢都系between佢地三個與我無關!

複式洋房

原文章由 cherry1498 於 08-7-16 14:34 發表
我99成日都咁同C6投訴…有次仲係飲茶個陣單打我地…而且個C6放平日…好難就到我地放假去搵佢食飯…上次飲茶佢咁講我已經好黑面…話咩…我當個仔嫁左出去架啦…之後飲完我咪同C6講…你阿媽咁鐘意玩單打…下次唔洗預我 ...

我奶奶唔會講出口,但佢會狂話自已有病,又話乳癌,又話子宮癌,d仔女ask佢有冇醫生證明(因知佢成日吹水),佢又口塞塞,上次佢有個水瘤,又張個版本變咗子宮癌,跟住係個細仔慍到張屯門醫院醫生紙先知佢又發作,結果又比d仔女&^$%@$#%&.......

大宅

原文章由 alphabetagamma 於 08-7-16 14:38 發表

你唔怕佢立即話不如同你地一齊住咩?

唔會ga, 我99鍾意玩[口是心非], 佢點會咁直接話同我地一齊
住呢 ! 佢只會暗示, 等我地做主動同佢表態 law.
我C6邊有咁醒知佢暗示什麼, 至於我呢, 扮傻law.

開開心心每一天!

大宅

原文章由 alphabetagamma 於 08-7-16 14:42 發表
這一版啱我.
我就唔係好嬲我99囉.
佢投訴我老公咪由得佢. 我一向都支持我老公, 99成日想我開口話我老公, 不過唔係投訴我就得啦. 佢用自己老土的想法套在我老公同我身上, 我聽左咪算囉.
仲有, 我唔想上身. 佢向我老公 ...

好彩我無姑奶, 姑仔. 唔係仲煩 !

開開心心每一天!

大宅

原文章由 wxxyxn 於 08-7-16 15:52 發表
我會叫99自己同老公講,因為老公唔聽我講,最聽99話 (99不外乎最想聽到呢句)

呢句我講唔出口law, 費事佢咁得戚 ! :;pppp:

開開心心每一天!

珍珠宮

我99都試過叫我幫手話我老公, 我一句得埋去 "99, 你個仔有幾硬頸你都知架啦, 我有乜可能講得佢掂呀!"

佢就收晒聲囉~~

佢唔知既, 係我老公其實受軟不受硬(養到個仔30歲都唔知個仔咩脾氣, 真係服左佢!! 仲話自己幾關心幾照顧d仔.....), 只要好聲好氣同佢講, 多數會聽話!!
係我99咁死蠢, 野野要用到母親權威黎威脅個仔聽話姐.... 咁我老公咪反抗囉!!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

不過你99又幾慘~~我老公都係咁..我依家搬左去同我99一齊住..不過都未夠一個月~~但係之前我都會耐唔耐都叫我99出黎飲茶~~因為我覺得我老公咁樣做好不孝~~成日都唔搵自己個阿媽~!!但係我自己又成日都搵我阿媽~~所以我覺得99好慘~所以我會拉我老公搵佢囉~!!不過都要鬧先得架~~ 果時我都已經諗都唔知果個係佢阿媽定我阿媽~mouth:

大宅

如果你99投訴你C6唔理佢, 你地會點呀 ?
我表面上會>>>>.........

但係心裡面其實係>>>>

再送多六個字俾佢[自作孽,不可活]

男爵府

有次我99勁煩,然後我老公話佢!佢(99)又係比說話我聽,話我無教好個老公!
我就同佢(99)講:我話佢(老公)唔聽!(心想)關我叉事,我老公又吾係話我!

首頁

尾頁

跳至