跳至

首頁

尾頁

大宅

仔仔已經15個月啦 仲沒識行 點算啊...

別墅

有!!我個仔mouth:
比心機train佢多d lor:;pppp:
If 18個月都唔識行, 要see doctor架啦

原文章由 tsmun 於 08-7-16 14:56 發表
仔仔已經15個月啦 仲沒識行 點算啊...

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 kalam611 於 08-7-16 15:21 發表
有!!我個仔mouth:
比心機train佢多d lor:;pppp:
If 18個月都唔識行, 要see doctor架啦

yy too 不過今日行最多五步咋mouth:

子爵府

諾諾都未正式放手行, 最威行過9步, 成日行幾步就撲落黎

公爵府

原文章由 高比 於 08-7-16 15:30 發表
諾諾都未正式放手行, 最威行過9步, 成日行幾步就撲落黎

高比,
你有冇同諾諾玩"大長look" or 坐飛機呀? 可以訓練bb平衡能力的

公爵府

比d嘢吸引他們行去攞,
晴晴當時係為了攞餅餅食mouth: , 她天生為食

大宅

原文章由 醜樣豬 於 08-7-16 15:28 發表

yy too 不過今日行最多五步咋mouth:

我個都係呀 ... 不過呢幾日放佢落地行多咗, 有時都行到6-7步啦, 視乎佢攰唔攰有冇腳軟.....

複式洋房

你係未之前唔放心佢自己行,養成依賴所以仲未識行,
我囡囡已經可以自己企响到比我幫佢冼白白啦,
放膽d比佢自己行,唔好太縱佢

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 Cammy3007 於 08-7-16 16:01 發表

高比,
你有冇同諾諾玩"大長look" or 坐飛機呀? 可以訓練bb平衡能力的

主要原因係...............行得幾步謙謙就衝過黎想讚佢 ,可能驚嚇得濟 ,YY情願爬過謙謙

公爵府

原文章由 醜樣豬 於 08-7-16 19:45 發表

主要原因係...............行得幾步謙謙就衝過黎想讚佢 ,可能驚嚇得濟 ,YY情願爬過謙謙

你叫謙謙拖YY行咪得囉

子爵府

其實諾諾雙腳夠力, 係佢唔正經行, 仲成日拖住嬅嬅跳勁舞

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 Cammy3007 於 08-7-16 22:39 發表

你叫謙謙拖YY行咪得囉

小K拖豬弟, 係真係"拖住嚟行" mouth:mouth:

公爵府

原文章由 小倩 於 08-7-16 23:21 發表

mouth: mouth: mouth: mouth:

別墅

有呀! 仲有我個仔都係未識行, 佢唔夠膽, 有人拖佢隻手、扶佢或者佢有野扶, 佢就會行, 如果唔係, 佢只係企係度或者爬。阿仔都係為食, 但係用食物引佢, 佢就爬, 唔係行

大宅

原文章由 小倩 於 08-7-16 23:21 發表

搞一個2兄弟姊妹拖住黎行既比賽~~~
晞晞同楠楠 win 硬~~~~因為楠楠平日係拉"買餸車"咁拉住晞晞急步行......可能係咁晞晞先咁快識得行.......仲識得跑步~

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我個囡就九個月大開始俾佢學行, 到十一個月大先叫做行得穏的, 而家就週街跑~~
其實真係要學會放手, 初初啊囡學行真係勁跌,
我地都幾忍心架, 由佢跌等佢自己爬返起身,
佢跌跌下就自然識自己起身自己行~~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個囡13個月學識單手拖住行...14個月先開始放手行1-2步....15個月時已經開始唔多點爬....不過我個囡都未係行得好穩陣....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至