自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

想幫BB攪特區護照要帶咩?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你去親身搞既,記得帶多個朋友or唔同住既家人
因bb未入學會有個副署人簽名,好似仲要埋相ka.
仲要帶出世紙.
唔記得仲有無漏呢.......

禁止訪問

大宅

原文章由 mochuchu 於 08-7-16 10:59 發表
以下資料是copy from 某一topic of BK
Hope it can help.

如同時申請特區護照及身份證, 須交:
1) 同意這項申請的父母的身份證影印本
2) 父母結婚證書影印本
3) bb 出世紙影印本 x 2
4) 副署人 id card/passport 影 ...

mochuchu
thank you
另想問下副署人可唔可以係自已家人? (妹妹? 婆婆?)

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 shatintsui 於 08-7-16 11:13 發表

mochuchu
thank you
另想問下副署人可唔可以係自已家人? (妹妹? 婆婆?)

可以,我搵咗99做.

大宅

原文章由 shingwai 於 08-7-16 11:18 發表

可以,我搵咗99做.

ok, thanks

大宅

其實郵寄都可以, 郵政局有免費表格, 等佢寄信給你, 到時先親身帶bb去會較方便, 因為取証好快.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

但係郵寄要遲d先有得攞

原文章由 sun_sze 於 08-7-16 11:45 發表
其實郵寄都可以, 郵政局有免費表格, 等佢寄信給你, 到時先親身帶bb去會較方便, 因為取証好快.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

請問如果係郵局攞果D表格係唔係有BB身分證表格嫁LA...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 cherry_hang 於 16/7/08 16:17 發表
請問如果係郵局攞果D表格係唔係有BB身分證表格嫁LA...

你申請PASSPORT時會比埋你,唔洗另外申請OR填

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我想問整果張身份證又需唔需要比$$$$$呀
THX

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 cherry_hang 於 16/7/08 20:05 發表
我想問整果張身份證又需唔需要比$$$$$呀
THX

PASSPORT包埋la,唔洗令外再比

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我岩岩先拎完FORM,係民政事務處拎。
比form我果個姐姐話填晒佢俾我既form寄返去就得,有2張form。同埋佢話搵朋友簽會好過屋企人,記得個簽名要簽到落張相上。

大宅

相片要3張
原文章由 mochuchu 於 08-7-16 10:59 發表
以下資料是copy from 某一topic of BK
Hope it can help.

如同時申請特區護照及身份證, 須交:
1) 同意這項申請的父母的身份證影印本
2) 父母結婚證書影印本
3) bb 出世紙影印本 x 2
4) 副署人 id card/passport 影 ...

首頁

尾頁

跳至