夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

我老公中意賭錢,我結婚前已經知,佢話會為我改,我當初真係好天真以為佢真係會,佢arm arm結婚時我發現佢一個月內有成萬蚊card數,我好嬲,佢應承我以後唔好.
e三年黎,佢身邊嘅朋友都話佢改左好多,比以前賭細左好多,我身為佢老婆點會唔知佢為我改左好多,我同佢嘅關係時好時壞,但係佢有時做一d小動作,如在我回家前已裝好湯給我,要ot時,我食完飯會幫我洗碗和meet橙比我食,我已好窩心,所以我的脾氣都比已前改善,感情亦好了,當我覺得我地好到我係一心想為佢生bb嘅時間,原來佢art我.
佢瞞住我先問銀行借錢,再在credit card透支,數目都不少,我第一時間打電話問佢,佢居然話佢借佢還,唔關我事,之後我打彼佢,佢都唔聽,我第一時間諗我要離婚,因為我覺得我地唔會有將來,因為就算今次還清了,一定再有下次,我已經番再外家四日啦,佢連電話都冇,你地話,我應唔應該離婚???

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你老公借錢有什麼用? 他有能力還嗎?

別墅

原文章由 JOEYCMY 於 08-7-16 21:21 發表
我老公中意賭錢,我結婚前已經知,佢話會為我改,我當初真係好天真以為佢真係會,佢arm arm結婚時我發現佢一個月內有成萬蚊card數,我好嬲,佢應承我以後唔好.
e三年黎,佢身邊嘅朋友都話佢改左好多,比以前賭細左好多,我身 ...

比我一定走人!

等待驗證會員

原文章由 Connielai 於 08-7-16 21:27 發表
你老公借錢有什麼用? 他有能力還嗎?

我問過佢,佢話就當佢賭晒,我個心一直幫佢諗左好多原因,但是都冇用..因為佢之後解釋係正經野我都唔會信... ,如果講還錢能力,而加咁多清CARD數廣告.佢一定死唔去....只係我對佢已經冇晒信任...

等待驗證會員

原文章由 1123cat 於 08-7-16 21:27 發表

比我一定走人!

媽媽叫我原諒佢,之後有家用就收,佢做咩都唔好理佢,就算欠人錢都唔好幫佢....但是咁樣可以過一世咩???所以我一直諗緊我同佢以後嘅問題

男爵府

畀面勳章 爸B勳章

可能佢都控制唔倒自己哩?!不如大家平心靜氣坐低傾吓。去解決哩件事,唔係逃避!我諗你仲愛你c6㗎?!你都唔想見倒佢咁樣落去㗎!離婚都解決唔倒問題嘅!不如勇敢面對啦!

伯爵府

原文章由 JOEYCMY 於 08-7-16 21:34 發表

我問過佢,佢話就當佢賭晒,我個心一直幫佢諗左好多原因,但是都冇用..因為佢之後解釋係正經野我都唔會信... ,如果講還錢能力,而加咁多清CARD數廣告.佢一定死唔去....只係我對佢已經冇晒信任... ...

佢係咪講悔氣說話?或者有其他原因, 男人怕我地鬧, 好多時都吾講真話。你話佢已經改變了不少,或者真係吾係賭呢, 了解清楚先。

等待驗證會員

原文章由 jamie_mama 於 08-7-16 21:38 發表
可能佢都控制唔倒自己哩?!不如大家平心靜氣坐低傾吓。去解決哩件事,唔係逃避!我諗你仲愛你c6㗎?!你都唔想見倒佢咁樣落去㗎!離婚都解決唔倒問題嘅!不如勇敢面對啦! ...

唉...我之前為左令佢改好,已經咩方法都用盡,同佢傾試過,鬧佢,利誘佢都試話,所以佢之前直係有改,點知佢三年唔發市,發市當三年.
我咁煩,係因為我地唔係老夫老妻,好近幾個月我地嘅感情好左好多....E個就好我唔捨得離婚嘅原因.:cry: :cry: :cry:

等待驗證會員

原文章由 Connielai 於 08-7-16 21:40 發表

佢係咪講悔氣說話?或者有其他原因, 男人怕我地鬧, 好多時都吾講真話。你話佢已經改變了不少,或者真係吾係賭呢, 了解清楚先。

我都有諗過,但是我睇佢張STATEMENT,一天內提萬幾蚊出黎,仲要係星期三賽馬日,再加上佢有時要去MACAU做野.到目前唯止連一個解釋都冇....我可以點信佢喎....

伯爵府

原文章由 JOEYCMY 於 08-7-16 21:48 發表

我都有諗過,但是我睇佢張STATEMENT,一天內提萬幾蚊出黎,仲要係星期三賽馬日,再加上佢有時要去MACAU做野.到目前唯止連一個解釋都冇....我可以點信佢喎.... ...

佢可能覺得錢係佢既, 佢用自己錢吾駛同你解釋, 而且又吾駛你幫佢還, 如果有一天佢要你幫, 到時佢就會解釋。而家你點問佢都吾會講, 我老公係咁, 我朋友的老公都係咁。

等待驗證會員

原文章由 Connielai 於 08-7-16 22:00 發表

佢可能覺得錢係佢既, 佢用自己錢吾駛同你解釋, 而且又吾駛你幫佢還, 如果有一天佢要你幫, 到時佢就會解釋。而家你點問佢都吾會講, 我老公係咁, 我朋友的老公都係咁。 ...

如果佢之後都係咁,我地嘅將來呢,三年都冇自己嘅樓,要同埋佢阿媽,佢阿妹住,我都算.但係今次E件事可能係男人眼中係男人嘅事,唔關我地D女人事,但是而加比我知,佢都仲唔理我嘅感受,一個電話解釋都冇.....我E個老婆真係唔可以接受. 其實我而加真係1516, 我PERIOD遲左個一星期啦,如果我同佢嘅婚姻交由個天決定,會唔會太草率呢?

伯爵府

或者佢知你嬲, 想你消左氣先搵你呢!再睇多幾日先啦, 離婚係一個大決定, 要想清楚。

等待驗證會員

原文章由 Connielai 於 08-7-16 22:17 發表
或者佢知你嬲, 想你消左氣先搵你呢!再睇多幾日先啦, 離婚係一個大決定, 要想清楚。

E樣野我都知,但是E次真係一件嚴重嘅事,我的確要好好諗下,不境佢一向都幾錫我,比人笑佢怕老婆佢都唔介紹(表面).我地兩個人今年嘅生日願望都係想有個小B,點解會有E件事發生喎....
多謝你,Connielai,幫我分析e件事

伯爵府

係啦,諗吓老公平時點錫你, 為你改變的事, 你就會無咁嬲。可能佢今次真係做錯,但至少佢都有為你改過, 有機會同佢講時, 吾好鬧, 如果真係去左賭, 了解吓點解會再賭番, 是否工作有壓力抑或其他原因。 告訴他你著緊大家的將來,他會明白的。大家都有付出,吾好輕易話離婚, 要珍惜。

等待驗證會員

原文章由 Connielai 於 08-7-16 22:44 發表
係啦,諗吓老公平時點錫你, 為你改變的事, 你就會無咁嬲。可能佢今次真係做錯,但至少佢都有為你改過, 有機會同佢講時, 吾好鬧, 如果真係去左賭, 了解吓點解會再賭番, 是否工作有壓力抑或其他原因。 告訴他你著緊大家 ...

如果佢真係為左賭,一定唔可以原諒,因為佢係積犯,一定要離婚. 如果佢唔解釋,我可以點呀....我真係好矛盾呀

洋房

`賭$$呢家野,真係唔講得小,你真係要check 下佢係咪真係拎左去賭,如果確實,我唸你要唸得清楚之後想點,尢其係要bb,你忍唔忍心佢係呢d家庭生活.......請唸清楚!!!!

別墅

妳不如檢查下有冇BB先啦. 如真係有咗, 大家平心靜氣商量一下啦, 有D機構幫人介賭, 妳叫C6試下囉.

等待驗證會員

原文章由 BigChoi 於 08-7-17 00:47 發表
妳不如檢查下有冇BB先啦. 如真係有咗, 大家平心靜氣商量一下啦, 有D機構幫人介賭, 妳叫C6試下囉.

checked la,冇,兩樣都冇,都唔係第一次發生...上次要check成4個week先發現有,開心左一個星期,小b走左,所以而加變我好緊張....但是只有我一個緊張,件c6呢,第5日啦,電話都冇一個,只有一個sms咁大把,可能我要開始接受現實啦....

子爵府

以家你唔中,都唔知應唔應該恭喜你~

以我個人覺得,你c6借既錢應該係用來睹,仲睹得好狼,我係過來人,跟住呢d人好冇安全感,但我有小朋友,我唯有揸緊dd錢~~

你依家好在未有小朋友,要唔要bb再睇定d先啦,睇下你c6肯唔肯為你改,再作打算!!!

等待驗證會員

回覆 #1 豬仔mama 的文章

我已經緊到人地已為我克薄佢啦,我重可以做D咩...你講得arm,就係冇安全感,我頭先又彼msn我,冇打黎,對住一個有膽做,冇膽認錯同改過嘅老公,我真係投晒降啦....唔通ed就係e個年代嘅男人咩???

首頁

尾頁

跳至