美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

用完Laneige粉底後, 塊臉生粒粒, 唔知係咪隻粉底有問題? 用邊隻會無事呢?

[ 本文章最後由 heiditai 於 08-7-16 22:33 編輯 ]

珍珠宮

Laneige d product 係一d都唔會防敏感呀,而且係for 好成熟型o既皮膚,太滋潤得滯la,又唔同夠清爽law,好容易倒塞毛孔ka,我好耐都唔再用la!!!

處理d粒粒,先搽下aloe vera gel,減少o左d粒粒先,然後再轉用d防敏感o既brand o既 產品law!!!

真正防敏感o既brand o既 產品,例如:Vichy (有粉底o既product))/ Bioderma (冇粉底o既product) / Neostrata (冇粉底o既product) / Exuviance (冇粉底o既product) / SkinMedica (冇粉底o既product) / Skin Ceuticals (冇粉底o既product)....
比較防敏感/低致敏o既brand o既粉底,例如:YSL / Chanel ....

(***一句講晒,歐洲貨真係好多都係比較防敏感o既!!!)
(***另外,醫學護膚品牌係好好多,一定係會防敏感,係信心o既保正!!!)

試過這次問題之後,千祈記住以後唔好再用Laneige d product la!!!

原文章由 heiditai 於 08-7-16 22:31 發表
用完Laneige粉底後, 塊臉生粒粒, 唔知係咪隻粉底有問題? 用邊隻會無事呢?

[ 本文章最後由 wai001 於 08-7-17 09:28 編輯 ]
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

民房

其實你係唔係3每日化妝, 如果係的話, 一個好的粉底好重要, 我最近發現了一個美國No. 1全天然礦物化妝品, 其中個粉底好正, 有抗炎, 抗菌和SPF20, 個牌子叫Jane Iredale, 好出名...香港都有一些皮膚醫生診所有售, 有興趣可以電郵我.

洋房

多謝你地啲寶貴意見.

禁止發言

複式洋房

You also should make sure the make up has been cleaned up every night. You should use good cleansing product too. The problem may not simply caused by your foundation!
:mrgreen:

珍珠宮

Where can I buy aloe vera gel? Does it work for oil control? Thanks!

原文章由 wai001 於 08-7-17 09:21 發表
Laneige d product 係一d都唔會防敏感呀,而且係for 好成熟型o既皮膚,太滋潤得滯la,又唔同夠清爽law,好容易倒塞毛孔ka,我好耐都唔再用la!!!

處理d粒粒,先搽下aloe vera gel,減少o左d粒粒先,然後再轉用d防敏感o既bran ...

珍珠宮

aloe vera gel 係for 消炎/消腫/soothing & clearing acnes o既好好的家居好幫手!!!

原文章由 VKwan 於 08-7-20 21:51 發表
Where can I buy aloe vera gel? Does it work for oil control? Thanks!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

可以試下開始每日早晚都用Bioderma Sensibio H2O water去o左d面上d油脂/化妝品,然後用d Neostrata/ Exuviance o既洗面,再用d Bioderma/Neostrata/ Exuviance/Bicelle/ Vichy/SkinCeuticals d 醫學護膚品牌o既skincare products, o甘樣皮膚就會漸漸改善la!!!

原文章由 heiditai 於 08-7-17 13:49 發表
多謝你地啲寶貴意見.

[ 本文章最後由 wai001 於 08-7-21 10:29 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至