自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

阿囡就來3歲, 有d想生第2個, , 因可以多個人陪阿囡玩, 但又真係用好多錢, 同埋唔知幾時會無野做, 我係米諗多左呢, 但又想生多個,如果生個仔都幾好, 甘米"好"字o羅,

水晶宮

计划2个...
但看到别人有3个好似都好好...

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

我都好想最小生三個~但係真係養唔起~
我成日同C6講我要生多個~佢會話中左六合彩先~但係佢期期都唔買~

禁止訪問

伯爵府

畀面勳章

原文章由 catw88 於 08-7-17 02:16 發表
我打算生10個...
如果我係果d唔洗做,攞綜援,生完唔洗教又唔洗養的話~:;pppp:

侯爵府

好媽媽勳章

3個
現有2歲囡囡,肚中小B
[img align=right][/img]

珍珠宮

原文章由 bobo620 於 08-7-15 23:20 發表
阿囡就來3歲, 有d想生第2個, , 因可以多個人陪阿囡玩, 但又真係用好多錢, 同埋唔知幾時會無野做, 我係米諗多左呢, 但又想生多個,如果生個仔都幾好, 甘米"好"字o羅, ...

totally same as u ... planning to have second bb,... if it is bb boy,.... will be very very happy

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

計劃生2個...
現在肚內陀緊第一個bb....

瑪瑙宮

好媽媽勳章

計劃係 2 個 , 而家囡囡 22 個月 .......
希望快 d 有第 2 個 !!

原文章由 yanfaifai 於 08-7-17 08:57 發表
3個
現有2歲囡囡,肚中小B

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

諗緊生唔生第3個........已有2個仔仔,想要個囡囡/....孖胎都OK.........

伯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 陪月勳章

原文章由 bobo620 於 08-7-15 23:20 發表
阿囡就來3歲, 有d想生第2個, , 因可以多個人陪阿囡玩, 但又真係用好多錢, 同埋唔知幾時會無野做, 我係米諗多左呢, 但又想生多個,如果生個仔都幾好, 甘米"好"字o羅, ...

過多3年會生多個~我仔而家4 age

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

打算生夠一打... 如果可攞到綜援又唔洗做政府養, 仲可以攞14個月$$$ .

原文章由 catw88 於 08-7-17 02:16 發表
我打算生10個...
如果我係果d唔洗做,攞綜援,生完唔洗教又唔洗養的話~:;pppp:
大比 比比 bb 係2月13日出咗世, 體重有3.97kg :-P :-P 2月19日-3.935kg 7月27日-(出咗1隻牙仔下R1)&轉身:扒->平 8月13日-8.360kg](身長67cm; 頭圍43.3cm)(出咗2隻牙仔下R1,L1)&轉身:爬爬-有時縮起個肚 11月27日-8.560kg(上3, 下3)拍手, give me five

伯爵府

原文章由 totoro 於 08-7-17 10:18 發表
打算生夠一打... 如果可攞到綜援又唔洗做政府養, 仲可以攞14個月$$$ .

哈哈....咁害c d小朋友就真
我之前係school做
個小朋友個家庭拿綜援,老師問佢大個想做咩
佢話唔洗做,拿綜援就得啦,洗咩咁辛苦,後面加左句"呀爸呀媽教既"

男爵府

好媽媽勳章

以前阿爸阿媽成日叫我地要努力讀書, 大個搵份好工就會 "將來唔洗咁辛苦". 原來現在已經改為 "拿綜援就得啦,洗咩咁辛苦"

原文章由 Baby_Cute 於 08-7-17 10:22 發表
我之前係school做
個小朋友個家庭拿綜援,老師問佢大個想做咩
佢話唔洗做,拿綜援就得啦,洗咩咁辛苦,後面加左句"呀爸呀媽教既" ...

伯爵府

原文章由 tingchichi 於 08-7-17 10:52 發表
以前阿爸阿媽成日叫我地要努力讀書, 大個搵份好工就會 "將來唔洗咁辛苦". 原來現在已經改為 "拿綜援就得啦,洗咩咁辛苦"

係呀~真係吹漲~~~老師聽完都呆了
話綜緩係有需要既人先會去取,而家應該請好d書
第時做份好工,不要想著拿綜援
小朋友就話"我爸媽都係咁啦.,我後港人就拿得啦"
真係激到暈低

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我打算生10個...

我都諗住生多4個,再叫老公辭職跟住扮離婚攞綜援去環遊世界,個4個細路我會訓練兩個做蜘蛛俠肚餓由廚房爬落街搵嘢食,兩個出街做乞兒,我同老公阿仔係屋企做大食懶,社會寄生蟲等出14個月糧!超爽!! :;pppp:
我要記得幸福......

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我想有兩個仔女
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

禁止訪問

睛靈勳章

洋房

而家2個女 (1個 7yr, 1個5yr)..唔抗拒再生

其實我覺得養都唔係問題, 教先係大問題

首頁

尾頁