跳至

首頁

尾頁

洋房

我考慮緊以下幼稚園, 你話以下邊間幼稚園最好?

元朗真光
元朗信義會生命
英藝
萊茵
激活
屯門聖公會青山聖彼德堂兆麟

我住屯門,如果間學校好好的話,去元朗或天水圍應該都好方便同值得......

Thanks!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 langlangma 於 08-7-17 15:25 發表
我考慮緊以下幼稚園, 你話以下邊間幼稚園最好?

元朗真光
元朗信義會生命
英藝
萊茵
激活
屯門聖公會青山聖彼德堂兆麟

我住屯門,如果間學校好好的話,去元朗或天水圍應該都好方便同值得......

Thanks! ...

你似乎都偏向私校, 有無留意過碼頭間sun kid或者新屯中既新一代??
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

洋房

有......但sun kids 太新, 未知好唔好, 而新一代口碑好似ma ma day. 所以先唸下跨區. 好頭痛, 到底邊間好?

禁止訪問

民房

Would you consider Topkids?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 langlangma 於 08-7-17 23:09 發表
有......但sun kids 太新, 未知好唔好, 而新一代口碑好似ma ma day. 所以先唸下跨區. 好頭痛, 到底邊間好?

我女女以前就由天水圍去屯門讀, 其實佢真係好辛苦架, 我覺得無咁既必要, 天水圍果幾間都唔太突出..

至於元朗真光, 元朗信義會生命, 都唔錯, 不過唔易入, 入都值得去讀既~ 萊茵朋友仔仔讀緊, 相對中文會無咁好, 如果你打算入主流小學, 可能主流幼稚園會適合d.
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

男爵府

咦,我會揀萊恩喎~
有時小寶寶出去比賽,咁我會跟埋去睇&執頭執尾gama,
所以睇到好多學校o既師生o既表現。
萊恩係咁多間裡面,令我留有最好印象o既一間~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 7evelyn 於 08-7-18 13:56 發表
咦,我會揀萊恩喎~
有時小寶寶出去比賽,咁我會跟埋去睇&執頭執尾gama,
所以睇到好多學校o既師生o既表現。
萊恩係咁多間裡面,令我留有最好印象o既一間~ ...

邊方便印象好先? 我都想知多d, 我朋友仔仔讀加洲花園果間, 唔知課程一唔一樣呢?

男爵府

比賽時表現幾好,無乜甩漏,
等出場時,d小朋友亦有守規矩,無推撞,老師淡定~

應該係元朗果間~

大宅

萊茵係元朗邊度? 有沒有外籍教師?
真光點解咁難入學?
兩者, 要有什麼資格才可入讀?

男爵府

萊恩o係千色後面,獨立校舍~

大宅

有沒有外籍教師?
有沒有增設 playgroup?

男爵府

原文章由 lamfanny 於 08-7-21 16:12 發表
有沒有外籍教師?
有沒有增設 playgroup?

you better call them for details ~!!

大宅

Hi, 7evelyn

OK.
Anyway, thank you for your reply.

首頁

尾頁

跳至