論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個工人佢成日都話中午時份係廚房同佢工人房(都係廚房內)熱到好似蒸爐咁, 攪到佢成日頭痛, 佢現在頭痛都死, 要去休息下喎. 叫佢睇醫生又唔去. 咁有乜辦法攪下呢? 唔通廚房安冷氣咩? 當佢係廚房做o野時, 佢已經用自己房個把風"線"成日吹去廚房位, 摺衫見我廳開左冷氣又會走出來摺, 我都無問題, 咁仲可以點啊?

請指教下
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

子爵府

你工人係菲定印? 我工人係菲姐, 佢日日都响廚房做好耐野, 都冇投訴過. 我同佢講夜晚瞓覺可以開冷氣, 佢都冇開過, 佢話開風扇已經夠涼. 老實講, 不論佢菲定印, 應該好習慣炎熱天氣, 我估佢可能想偷懶喎.

大宅

佢係bun, 不過佢好勤力o架, 但可能我住頂樓, 所以比較熱, 但之前個工人係話熱, 無頭痛喎.

原文章由 GLG 於 08-7-17 19:07 發表
你工人係菲定印? 我工人係菲姐, 佢日日都响廚房做好耐野, 都冇投訴過. 我同佢講夜晚瞓覺可以開冷氣, 佢都冇開過, 佢話開風扇已經夠涼. 老實講, 不論佢菲定印, 應該好習慣炎熱天氣, 我估佢可能想偷懶喎. ...
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

係呀,d bun姐唔怕熱架! 有時我開冷氣,佢話涷tim呀!
同埋佢從來都不要求開冷氣, 就算夜晚三十幾度以上都只開風扇!

首頁

尾頁

跳至