論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

啱啱睇有線講有關LEVY的報導, 好似係話所有由今年九月至一零年八月簽既約都可以由簽約果日起計兩年免LEVY喎....唔知我有冇理解錯呢?

大宅

原文章由 bb2 於 08-7-17 21:10 發表
啱啱睇有線講有關LEVY的報導, 好似係話所有由今年九月至一零年八月簽既約都可以由簽約果日起計兩年免LEVY喎....唔知我有冇理解錯呢?

咁都叫好消息, 應該由該段時候免收 levy 啦...

伯爵府

I also don't think this is a good news, as existing employers still need to pay levy until contract expires.

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

翡翠宮

因為我剛剛已經續左新約, 仲交左$2400, 本來諗住無呢個福利啦ma, 咁而家話10年八月前簽的新約都可以免兩年, 咁即係如果我下次續約都起碼可以享用呢個優惠一次啦......好過無啦咁啫.....咁你都講得啱, 無人知道兩年後自己仲會唔會請工人........!咁如果可以由九月起免兩年就最好啦, 皆大歡喜!咁我地繼續爭取由九月起即時生效啦.....加油!

原文章由 ANDREAMLEE 於 08-7-17 21:25 發表
妳無錯!但通漲係現在而唔係兩年後 !!!兩年後唔知點,大家係希望現在取消 ,但剛簽新約個D咪要等完約才有 ,可能有D家庭都兩年後唔再用工人囉 !!!咁咪乜都無,只有付出...只有綜援人士著數晒:censu ...

別墅

回覆 #1 bb2 的文章

del............

[ 本文章最後由 cactuschan 於 08-7-17 22:59 編輯 ]

別墅

回覆 #1 cactuschan 的文章

每個都係9600
不過唔係08年9月開始
係08年9月至00年8月 期間新約後既2年
諗一諗呢個做法又真係程序上會易d安排
不過我呢d迫住8月簽visa既
就2年之後先可以免繳.......

[ 本文章最後由 cactuschan 於 08-7-17 22:59 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至