自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好似我個囡簡直 "尊卑不分" "目無尊長",莫講我係佢mama,只要
唔認同佢講的說話,立即叫我shit-up,或者大聲咆哮鬧我,連湊大佢既嫲嫲都試過被佢鬧 個心好痛,唔知點解自己對佢甘好,佢
居然可以甘對我,都擔心佢唔知係咪有精神病.

男爵府

唉.......我嗰件咪一樣難攪到死...
有時真係怒到..想打佢...
[

男爵府

怪只怪你在佢第一次叫你shut up時, 你無處理到, 所以有第二次, 第三次, 第4次, 仲越叫越大聲, 越叫越理所當然...

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

妳地小朋友幾多歲呀 ~
是否睇電視太多/有人試過在佢面前做過這件事 , 所以有樣學樣( 現在d 小朋友學嘢很快)

珍珠宮

小朋友幾大啦????

侯爵府

好媽媽勳章

我都唔知阿女係邊樹學番黎 成日對住 姐姐講 我唔中意你 我dup你落垃圾桶 我又打又lau個n次 佢都唔瀉我 都依然係甘講 唉
原文章由 mimichong 於 08-7-18 16:06 發表
妳地小朋友幾多歲呀 ~
是否睇電視太多/有人試過在佢面前做過這件事 , 所以有樣學樣( 現在d 小朋友學嘢很快)

大宅

原文章由 ShinTeresa 於 08-7-18 16:09 發表
我都唔知阿女係邊樹學番黎 成日對住 姐姐講 我唔中意你 我dup你落垃圾桶 我又打又lau個n次 佢都唔瀉我 都依然係甘講 唉

係咪d朋友教架?

複式洋房

原文章由 vespa 於 08-7-18 16:05 發表
怪只怪你在佢第一次叫你shut up時, 你無處理到, 所以有第二次, 第三次, 第4次, 仲越叫越大聲, 越叫越理所當然...

唔係ar,我有事後同佢解釋,大家既價值觀,雖然不同,但也不能對別人甘樣.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你又打又罵都唔瀉你, 證明佢唔受依套啦, 佢夠景幾歲啫? 對小朋友唔係打罵先叫係教ga!!!

原文章由 ShinTeresa 於 08-7-18 16:09 發表

複式洋房

原文章由 車厘b 於 08-7-18 16:10 發表

係咪d朋友教架?

有可能ar,佢曾經講過,認為自己已經對我好好,因為佢d同學仲衰,激到ar媽離家出走,仲若無其事,嘻嘻哈哈tim

複式洋房

原文章由 BOSKERMA 於 08-7-18 16:13 發表
你又打又罵都唔瀉你, 證明佢唔受依套啦, 佢夠景幾歲啫? 對小朋友唔係打罵先叫係教ga!!!

唉 ! 我只言教,身教咋,甚少打,17歲 loi.

男爵府

原文章由 孖tea 於 08-7-18 16:16 發表

有可能ar,佢曾經講過,認為自己已經對我好好,因為佢d同學仲衰,激到ar媽離家出走,仲若無其事,嘻嘻哈哈tim

妳小朋友幾歲

男爵府

依家D小朋友真係好難教, 唔知係咪自己唔識教, 軟又唔得, 硬又唔得..

珍珠宮

如果小朋友只有七歲, 都可怪佢細...未明白道理...但已經十七歲啦, 就唔係唔明道理咁簡單咯... 如佢從小已受薰陶做人既態度, 你要檢討同佢溝通時, 邊庶出左問題啦...

複式洋房

原文章由 mimichong 於 08-7-18 16:06 發表
妳地小朋友幾多歲呀 ~

17歲,都係c6衰,平時唔教不突只,試個有次個囡勁pop佢嘴,佢即刻
一野車埋去,打到耳仔流血tim 雖然c6已經受我教,無再打囡...........

大宅

我前幾日搭小巴見到個女仔大約係中一/二生, 佢可能等咗呀媽好久, 上到車坐我前排, 不停咁鬧, 佢媽咪仲向佢say sorry, 笑住咁話請佢食粒糖唔好再唔開心, 點知佢仲鬧佢亞媽 "食,食,食我冇糖食呀, 洗鬼你請呀, 仲話佢亞媽不知所為", 聽到我眞係想星巴佢. 所以眞係要由細開始教ka, 到大咗好難教返好, 佢哋仲以為好正常tim, 都唔覺肉酸

複式洋房

原文章由 00Summer00 於 08-7-18 16:19 發表

妳小朋友幾歲

17歲...........

複式洋房

原文章由 wp-bn 於 08-7-18 16:24 發表
我前幾日搭小巴見到個女仔大約係中一/二生, 佢可能等咗呀媽好久, 上到車坐我前排, 不停咁鬧, 佢媽咪仲向佢say sorry, 笑住咁話請佢食粒糖唔好再唔開心, 點知佢仲鬧佢亞媽 "食,食,食我冇糖食呀, 洗鬼你請呀, ...

你地有無聽過人話>8字頭出世嗰d細路d野ar?

複式洋房

原文章由 tkkmama 於 08-7-18 16:22 發表
如果小朋友只有七歲, 都可怪佢細...未明白道理...但已經十七歲啦, 就唔係唔明道理咁簡單咯... 如佢從小已受薰陶做人既態度, 你要檢討同佢溝通時, 邊庶出左問題啦... ...

一波未平,一波又起,今日我發現唔見左錢,仲偷得好古戓tim,唉!點解佢變成甘,我
唔識教啦,

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

時下細路真係好難教,可能大家數係獨生子女,從細比人寵到大,吾壞有鬼,我地做父母真係要堅持咩係正確,咩係吾arm,一定要教正確價正觀比佢地.

首頁

尾頁

跳至