自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個仔6歲,医生話佢包皮過窄要做手我術.
我記得在BK看過有mami話有醫生介紹用一隻cream可行,後來不用做手術.
請問有無mami知道是那一隻cream 呀, 請提供意見幫忙.

男爵府

Hi~

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... p;extra=&page=5

複式洋房

原文章由 WAIMAN 於 08-7-17 13:12 發表
Hi~

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=597674&extra=&page=5

hi wai man,

多謝你幫忙

男爵府

hi heart12345 ,

唔好客氣
其實我兩個囝都有呢個問題, 之前都係睇咗bk 先買咗支藥膏同大囝試揸(1年多前), 我大囝其實揸咗一個星期到已經可以反到, 但我大囝反到之後,佢話好醜怪係到喊+發皮四同好抗拒 , 唔肯比我再幫佢整,之後都無再同佢反, 因為我唔想迫佢為有等佢再大d 先再整, 真係已經反到都無辨法(因為一話同佢反佢就喊), 真係過咗1年幾依家佢大個d我又再試同佢整 (因為咁耐無整佢已經細返,要重新黎過 ),佢今次肯比我同佢整la, 可能同埋細囝一齊揸, 因為細囝之前大細唔敢同佢揸, 我大囝今次揸咗4日已經成功la 可以唔使再揸, 依家教佢每日沖涼自己反就ok (須然佢都係話好核突,但無抗拒), 依家細囝都仲未得, 暫未見到成績, 不過每個人都唔同, 我都希望細囝都得唔使做手術, 因為佢嚴重過哥哥

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

本人的小朋友都是有這個問題的,在3歲是去看醫生,醫生說不用做手術也行,只要教他每天洗澡是用肥皂洗吓B B 仔和教他反上去再洗乾淨就的啦,已好幾年啦,到沒有試過發炎問題,又不用做手術.

複式洋房

原文章由 WAIMAN 於 08-7-17 14:06 發表

唔好客氣
其實我兩個囝都有呢個問題, 之前都係睇咗bk 先買咗支藥膏同大囝試揸(1年多前), 我大囝其實揸咗一個星期到已經可以反到, 但我大囝反到之後,佢話好醜怪係到喊+發皮四同好抗拒 , 唔肯 ...

原來你都有這個煩惱.我決是買支膏來試吓,總好過做手術呀嗎.
請問揸的方法係點揸和用多少天呢.

男爵府

請問點為之窄?

我之前懷疑仔仔窄, 因為反唔到個X頭出黎, 但係啱啱佢發燒睇醫生, 順便問下醫生, 醫生同佢反, 又話正常, 但係我見佢係就咁反個皮, 係見唔到X頭, 個X頭出唔到黎, 我見佢個口口係好窄

我想如果佢真係包皮窄既問題, 就早D同佢割左佢, 唔洗大個仔先做

複式洋房

原文章由 eva1320 於 08-7-17 14:53 發表
請問點為之窄?

我之前懷疑仔仔窄, 因為反唔到個X頭出黎, 但係啱啱佢發燒睇醫生, 順便問下醫生, 醫生同佢反, 又話正常, 但係我見佢係就咁反個皮, 係見唔到X頭, 個X頭出唔到黎, 我見佢個口口係好窄

我想如果佢真係包 ...

問題就係我覺得許多醫生都很快(反一反)就話要做手術,我有時覺得有d醫生係想賺錢.
而我地做mami就埂係唔想啦.所以最好找有醫德的医生再檢查吓先.

男爵府

原文章由 heart12345 於 08-7-17 16:06 發表

問題就係我覺得許多醫生都很快(反一反)就話要做手術,我有時覺得有d醫生係想賺錢.
而我地做mami就埂係唔想啦.所以最好找有醫德的医生再檢查吓先.

有冇人介紹"有醫德"的醫 生?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

醫生想做割包皮生意都正常既......呢排come across過幾個醫生, 仲離譜, 老公條頸有粒核, 摸兩下就叫我老公割出黎驗下wor, 都痴根既, 咁大手術話做就做(最勁係我老公信個醫生即刻想做, 好彩我制止左佢, 後來check到根本無事!)
除非情況好嚴重, 否則割包皮都可以叫optional既, 如果保險包, 醫生又寫紙話有需要, 我覺得ok呀 (成日發炎都唔係辦法呀), 係會痛幾日, 不過以後唔駛煩wor
原文章由 heart12345 於 08-7-17 04:06 PM 發表

複式洋房

原文章由 WAIMAN 於 08-7-17 14:06 發表

唔好客氣
其實我兩個囝都有呢個問題, 之前都係睇咗bk 先買咗支藥膏同大囝試揸(1年多前), 我大囝其實揸咗一個星期到已經可以反到, 但我大囝反到之後,佢話好醜怪係到喊+發皮四同好抗拒 , 唔肯 ...

hi waiman,

我買了"Betnovate Ointment" 中文名是"裨乃膚", 請問你是否都係買這支藥膏呢. 我怕買錯.

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

原文章由 heart12345 於 08-7-18 15:37 發表

hi waiman,

我買了"Betnovate Ointment" 中文名是"裨乃膚", 請問你是否都係買這支藥膏呢. 我怕買錯.

"裨乃膚"是否藥水來的,個盒是紅白色嗎?

伯爵府

原文章由 Elsamouse 於 08-7-17 16:11 發表

有冇人介紹"有醫德"的醫 生?

你是否住沙田或大圍呀?

大圍火車站對面 :蔡慧雄醫生

小瀝源愉翠苑商場 :楊延明

當我發現個仔都有這問題是都去比佢地睇過的,兩個都是

說不用做手術,不需捱一刀叫我慳反D錢好過,所以我覺得
佢地都幾好,不是亂叫做手術的.

複式洋房

原文章由 HELRON 於 08-7-18 16:44 發表

"裨乃膚"是否藥水來的,個盒是紅白色嗎?

個盒是白色橙字的,不是藥水是藥膏來的.

伯爵府

原文章由 heart12345 於 08-7-18 17:09 發表

個盒是白色橙字的,不是藥水是藥膏來的.

THANKS,因為我很久之前都用過此產品的其他野,

是藥水來的,是醫頭皮的,但買這些藥不是要醫生紙

的嗎?

男爵府

原文章由 HELRON 於 08-7-18 16:55 發表

你是否住沙田或大圍呀?

大圍火車站對面 :蔡慧雄醫生

小瀝源愉翠苑商場 :楊延明

當我發現個仔都有這問題是都去比佢地睇過的,兩個都是

說不用做手術,不需捱一刀叫我慳反D錢好過,所以我覺得
佢地都幾好,不是亂叫 ...

我住青衣呀, 有冇近少少的醫生介紹? thanks!

大宅

原文章由 eva1320 於 08-7-17 14:53 發表
請問點為之窄?

我想如果佢真係包 ...

最好梗係搵專科睇,一般既家庭醫生...有d 真係同你係咁2睇下架咋,又或者叫番你睇專科.趁細割梗係好d,好都好得快d,會好快忘記自己割過皮皮.之前我都在bk搵過資料,傳聞中既藥膏,好像係有副作用的.個人覺得,要割又好,要搽又好,最好係聽醫生意見.之前我同呀仔出去睇咗兩三個專科,大約係$300-$500.如果唔放心,可以睇多一兩個,唔駛自己估估下.

首頁

尾頁

跳至