嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我見花園街有布學習褲(質地好像尼龍),想問有沒媽媽買下來,點用? 係唔係戒片褲,如果我bb1年歲,可唔可以代替尿片穿?thanks

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好似當尿片褲咁穿的

當然唔可以當尿片用途用啦!! 因為佢只係布料+中間既隔水層, 根本唔係點吸水, 所以, bb 一賴 V V, 就一定一地都係, 這是介片既必經階段

原文章由 babydonald 於 08-7-18 20:58 發表
我見花園街有布學習褲(質地好像尼龍),想問有沒媽媽買下來,點用? 係唔係戒片褲,如果我bb1年歲,可唔可以代替尿片穿?thanks

男爵府

我明白啦,thank you!

大宅

好媽媽勳章

其實你要睇下佢有幾多層,好以花園街果d,應該只有3層,阿b一癩尿,多數都會成地係,但如果係日本果個購物網買既6層厚款,就唔會漏出黎喇,如果你bb得一歲,我就會建議你上網買,但bb大d,有2歲,可以開始教佢去洗手間,咁就可以買d3~4層厚就ok喇!

歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

男爵府

好媽媽勳章

我BB現在14個月, 前兩天才開始用布學習褲,感覺好好, bb知道自已要vv,因為佢呵左會好唔舒服, 但又唔會流出來, 第二天便懂得um住下面話我地知要去VV, keee..但只唯持了一天, 今天又唔記得了, 呵左至叫

我買了四層及三層, 我見議買四層好d, 三層太薄了, 而且我買既三層款式唔好, 兩腳橡根太鬆, 所以流晒出黎, 而四層既款式包住個patpat, 好似穿片片咁, 好正架 ^&^

我在淘寶網買架, okey架都, 值得推介, 又可省回買學習褲價格, 一舉兩得, 哈哈! 似唔似賣緊廣告呀
阿pye媽用品屋

首頁

尾頁

跳至