跳至

首頁

尾頁

別墅

你們找到人睇bb未呀,
我還在找呢,
最初以為老豆會幫下忙啦,
點知我坐緊月無幫手仲叫我去洗碗
點解屋企人會咁呀,
有時真係唔係好開心呢
睇亞仔食夜奶的情況一定要
找個過夜的保母先得,
但係又好唔捨得bb,
點算好呀

別墅

出院六天心身極疲勞,睡了十多小時.
湊BB加其他事務已忙到暈,我都想有個有經驗幫手.

伯爵府

坐月真的很辛苦,希望你的家人好多些體諒你,你有開心見誠跟他們談談你的感受嗎?希望你的問題能早日解決

原文章由 joeykeiko 於 08-7-18 17:50 發表
你們找到人睇bb未呀,
我還在找呢,
最初以為老豆會幫下忙啦,
點知我坐緊月無幫手仲叫我去洗碗
點解屋企人會咁呀,
有時真係唔係好開心呢
睇亞仔食夜奶的情況一定要
找個過夜的保母先得,
但係又好唔捨得bb,
點算好呀:pi ...

伯爵府

嘗試盡快找個鐘點ee來幫忙做家務吧!坐月媽咪的身體最要緊,心身健康都很重要,有問題快找家人幫手分擔和商量,別弄壞身子啊!

原文章由 poohwong 於 08-7-18 23:01 發表
出院六天心身極疲勞,睡了十多小時.
湊BB加其他事務已忙到暈,我都想有個有經驗幫手.

大宅

其實我老公初初都唔係幫我好多, 因為佢根本就唔知要點幫, 亦唔知有咁多禁忌野要注意, 抱個仔抱到喊佢就雞手鴨腳, 開頭我真係好嬲, 後來我陪佢一齊湊b, 有咩事都叫爸爸黎幫手, 佢唔識沖奶我就企係佢隔離慢慢教, 沖涼換片又叫下佢黎睇, 慢慢爸爸上左手就會有興趣架喇! bb喊我又教佢點氹bb, 依家爸爸都開始有板有眼, 不過夜奶我就自己攪掂, 因為爸爸要返工.

家務我就搵家務助理做, 我媽咪就每日中午黎陪我煲野比我食, 暫時都okay.

試下氹爸爸參與一下, 慢慢就會好d架喇! 比心機呀!

別墅

原文章由 be 於 08-7-19 00:22 發表
坐月真的很辛苦,希望你的家人好多些體諒你,你有開心見誠跟他們談談你的感受嗎?希望你的問題能早日解決

好似都無時間休息,開始調節生活改變,很喜歡新成員BB加入.

別墅

係無得訓餐飽,好累呀,又熱呀現在,
成身汗都唔沖得涼,
不過見到bb就真係幾開心呀

首頁

尾頁

跳至