自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唔係講笑, 我真係有生人以來第1次見人搭lift 食煙gaja, 今日响街度搭行人天橋果d lift, 有2個男仔, 大概12-13歲左右, 竟然拎埋支煙入 lift 食, 我就背住佢地話: 好臭呀! 就快焗C 啦! 佢地緊係無理我la, 忽然想起, 真係未見過人搭lift 食煙 gawor!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

當然啦~~~

d人咁衰架

別墅

唉~~ 而家d人真係衰...... 都係社會教育既問題.... 12-3歲.... 就咁~~

子爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 貓狗褓姆 畀面勳章

就算佢哋冇吸, 手持點著既煙都已經係違法

原文章由 JJA 於 08-7-19 01:09 發表
唔係講笑, 我真係有生人以來第1次見人搭lift 食煙gaja, 今日响街度搭行人天橋果d lift, 有2個男仔, 大概12-13歲左右, 竟然拎埋支煙入 lift 食, 我就背住佢地話: 好臭呀! 就快焗C 啦! 佢地緊係無理我la, 忽然想起, 真 ...

珊瑚宮

原文章由 penpen 於 08-7-19 10:28 發表
就算佢哋冇吸, 手持點著既煙都已經係違法

係呀~~~可以影低佢,跟住搵police呀

珊瑚宮

好媽媽勳章

而家 d 仔真係不知所謂 , 扮晒勁咁款

大宅

最高罰款 $5000

複式洋房

有時見到呢d情況, 真係好無奈, 你話佢, 又驚佢惡過你, 你唔出聲又好鬼谷氣.

最好發明一個感應器係lift度, 有人食煙會自動出聲, 然後停lift, 直至個衰人出lift為止!

記住 : 每天都要將不開心事忘記!

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 MALEECHAN 於 08-7-19 10:48 發表
有時見到呢d情況, 真係好無奈, 你話佢, 又驚佢惡過你, 你唔出聲又好鬼谷氣.

最好發明一個感應器係lift度, 有人食煙會自動出聲, 然後停lift, 直至個衰人出lift為止!

...

咁如果同佢地一齊搭,又唔識既人,而又無食煙,陪佢一齊焗,咪好唔公平....
依家d仔真係....

子爵府

OIC :evil: :evil:

原文章由 平安 於 08-7-19 10:33 發表
最高罰款 $5000

子爵府

我和阿囝就係咁被迫食左2手煙, 幾臭呀!
跟住佢地行到去橋ge另一端又搭lift 落去wor, 我拎住4袋嘢又拖住阿仔, 呢次都情願 young 樓梯落去, 費事又焗多次2手煙!

原文章由 arale1668 於 08-7-19 11:02 發表

咁如果同佢地一齊搭,又唔識既人,而又無食煙,陪佢一齊焗,咪好唔公平....
依家d仔真係....

子爵府

最好佢一吸支煙就自動爆炸, 但只會炸爆佢自己個咀, 唔會炸倒其他人

原文章由 MALEECHAN 於 08-7-19 10:48 發表

...

子爵府

果2個 C len 仔係上身赤裸, 下身着條爛鬼短褲, 踢住對人字拖咁款ga:;pppp: :;pppp:

原文章由 manicheung 於 08-7-19 10:31 發表
而家 d 仔真係不知所謂 , 扮晒勁咁款

大宅

...

好呀

子爵府

D人真係冇公德心..... 我上星期搭巴士,有個中年男人楂住支煙上車,因為持煙姿勢係握住係手心,所以司機沒有即時發覺,但係因為佢坐得好近司機位,司機聞到煙味,就開着廣/英/普錄音帶重覆咁廣播車上嚴禁吸煙,佢先死死地氣整熄支煙 :evil:
正義或會遲來但不會缺席

複式洋房

原文章由 bebepopo 於 08-7-19 12:21 發表
D人真係冇公德心..... 我上星期搭巴士,有個中年男人楂住支煙上車,因為持煙姿勢係握住係手心,所以司機沒有即時發覺,但係因為佢坐得好近司機位,司機聞到煙味,就開着廣/英/普錄音帶重覆咁廣播車上嚴禁吸煙,佢先死死地氣整熄支 ...

司機好嘢
我唸我都會即時和議 "有無攪錯呀, 快d落車啦, 臭到死!"
記住 : 每天都要將不開心事忘記!

子爵府

好媽媽勳章

好多男人都係咁~可能我住個到個人唔理~投訴又冇人理~d人就廢事理我~有時鬧佢地~仲會專登呼d煙去我到~最慘就係我d小朋友:;pppp: :;pppp:

大宅

公德.我上星期搭巴士見到個男仔約20歲一個人,拿着支煙上車.成架車無人出聲.之後有個阿婆用隻手指住巴士上的警告指示並向他說「可在車上吸煙」你哋話面是人哋比.

子爵府

唉!點解e+d 年青少年咁ga, HK無希望la

伯爵府

係犯法呀
大大聲話呢 d 人先得呀

首頁

尾頁

跳至