論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日工人請假, 未夠6點就出咗門(我6點起身出廳已經唔見人), 今晚....我應唔應該話佢..........

大宅

醒目開學勳章

其實睇下你自己本身有冇同佢講明放假要幾點出去, 幾點返, 我就只有定明九點前要返到屋企, 佢幾點出去我唔係好 care, 我仲要同佢講你出去唔好同我講, 我唔想俾你嘈醒添

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我都無set工人幾點出門口, 只係set幾點番屋企, 你話工人今日請假, 佢係唔係真係有急事做所以咁早出門口呀?
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

別墅

因我屋企有BB如, 會叫佢做好D野先出去(如:洗奶樽)

大宅

其實我有訂時間, 但佢從無跟過, 我都無話過佢, 不過....5點幾就出門, 係咪早咗d呀!? 工人話佢有朋自遠方來, 陪佢去海洋公園玩喎!
佢平時放假都係6點幾出門, 冬天時連天都未光就走咗.......

男爵府

原文章由 des1971 於 08-7-19 13:48 發表
其實我有訂時間, 但佢從無跟過, 我都無話過佢, 不過....5點幾就出門, 係咪早咗d呀!? 工人話佢有朋自遠方來, 陪佢去海洋公園玩喎!
佢平時放假都係6點幾出門, 冬天時連天都未光就走咗....... ...

海洋公園都未開門!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 des1971 於 08-7-19 13:48 發表
佢平時放假都係6點幾出門, 冬天時連天都未光就走咗....... ...

你原來有set時間比佢, 咁係幾點出門口?幾點番屋企呀? 不過你講咗工人唔跟係工人有問題喎, 要同工人講你既要求, 睇下佢有無改善.....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

子爵府

好媽媽勳章

My helper 通常 around 6:00am leave my home, and come back around 9 - 10 pm, because 根據勞工法例, 她有 24 小時休息 但通常她煲了水才出街!

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

早就早咗d,不過係佢假期,無嘢好話啫!
如果5點幾嘈醒我就會話佢

大宅

真係好早, 一定有問題, 除非你住好遠(天水圍), 咁早mtr 都未開工啦!

男爵府

醒目開學勳章

ummmmmmmmm, 可能因為你要佢幫你洗埋奶樽先出得去啩. but for 我, 佢幾點出去我都唔太緊要的, 唔好嘈醒我就ok了. 我反而care佢係咪準時番多d.

首頁

尾頁

跳至