美容扮靚

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

一直以o黎都受到臭孤問題困擾

以前用止汗劑加上長期o係冷氣地方工作

d味都無咁勁

但係自從生完bb之後d味急升幾百倍

o係冷氣地方行一陣已經出汗同勁大陣味

用左止汗劑都唔掂

我而家想睇醫生搞搞呀

睇中醫定西醫好呀?如果睇西醫係睇皮膚科?婦科?定普通果d?

另外有無d止汗劑對臭孤係work架

求各位幫下忙

大宅

你可以試下用"西施蘭夏露", 不過用左皮膚會乾到甩皮, 另外有隻"DRICLOR", 有d人用就話"乸", 我就唔覺。呢2隻好work架, 用左真係冇汗。

男爵府

原文章由 cat*cat 於 08-7-19 20:35 發表
你可以試下用"西施蘭夏露", 不過用左皮膚會乾到甩皮, 另外有隻"DRICLOR", 有d人用就話"乸", 我就唔覺。呢2隻好work架, 用左真係冇汗。

萬0屈臣有無得賣架?

真係唔該你答我呀

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

DRICLOR
我用緊,係藥房買,$9x左右
真係冇出汗同冇味,不過用時記得唔好搽太多,少少就夠,如果唔係會好痕架~

不過如果去e生度整,係咩方法同幾錢,有冇好似永久脫毛咁,永久冇汗味架?
如果有,我都想做左佢~

[/url]

男爵府

原文章由 natalielin 於 08-7-20 02:22 發表
DRICLOR
我用緊,係藥房買,$9x左右
真係冇出汗同冇味,不過用時記得唔好搽太多,少少就夠,如果唔係會好痕架~

不過如果去e生度整,係咩方法同幾錢,有冇好似永久脫毛咁,永久冇汗味架?
如果有,我都想做左佢~ ...

好耐以前聽過好似可以做手術整走d汗線?

我都唔記得係咪有呢樣野

總之而家成日聞到自己d臭味都想死

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 lovebabyching 於 08-7-20 19:37 發表

好耐以前聽過好似可以做手術整走d汗線?

我都唔記得係咪有呢樣野

總之而家成日聞到自己d臭味都想死

係啦,以前有聽過,不過冇留心,因為自己覺得唔使嘛~
不過生左2b就大汗左,上年真係買衫買到暈,因為自己比以前肥左30磅,難買衫,岩身又唔岩款,2樣都岩時,可能著幾次又有味,煩到嘔
而家用左d字個支就冇味同汗,不過有時會好痕,痕到死,仲有咩方法呢?

[/url]

大宅

汗臭問題

我試過"西施蘭夏露"係好work ,不過會好乾&用得多會痕架, 你可以去"華潤堂"買黎試下。

禁止訪問

大宅

我有個朋友整左,佢唔係underarm,係手汗
佢係男仔,d手汗多到不得了,差唔多任何時間都要有張tissue o係手...
佢話整完好好,我都摸過佢隻手,d手汗仲少過我.
但就會o係身體其他地方出汗

大宅

回覆 #9 panmung 的文章

Hello panmung ,

我d手汗同你朋友一樣咁嚴重,請問佢做咩手術呢?可否告知,謝!

男爵府

原文章由 natalielin 於 08-7-20 23:48 發表

係啦,以前有聽過,不過冇留心,因為自己覺得唔使嘛~
不過生左2b就大汗左,上年真係買衫買到暈,因為自己比以前肥左30磅,難買衫,岩身又唔岩款,2樣都岩時,可能著幾次又有味,煩到嘔
而家用左d字個支就冇味同汗,不過有時會 ...

我都係生完B d味勁左好多

而家諗住睇左中醫食藥調理下唔知有無用

生完之後身體變化得真係好勁

子爵府

yung0216

你可以排政府做的,好似係用內窺鏡汗線切除。

大宅

原文章由 yung0216 於 08-7-21 09:35 發表
Hello panmung ,

我d手汗同你朋友一樣咁嚴重,請問佢做咩手術呢?可否告知,謝!

係呀,我個朋友就係o係政府度做,佢睇e生果時話要21歲以上先可以做,咁佢果時開始排期,排左2年就可以做
頭先問左佢,佢既講解如下:
去睇e生,同佢講d汗既問題好嚴重
咁個e生就叫佢做電療(唔係cancer果種)
佢就同e生講"唔係wor,好似有手術做"
e生問佢點知,佢就話上網睇到
e生話"有風險ga wor,你做唔做呀"
佢話"做"
咁就轉介左佢去第二部門做微瘡
點解會有風險呢,因為要全身麻醉

以上有錯既請大家糾正

大宅

回覆 #13 panmung 的文章

謝謝你的回覆,我會先去政府睇醫生問下情況先.

大宅

原文章由 cat*cat 於 08-7-19 20:35 發表

thanks for your sharing

珍珠宮

熱血金章

以前用左止汗劑可以控制到. 但今年我都覺得汗味好大, 上星期我用左d粗鹽係underarm做磨沙. 呢個星期我發覺d味冇咁勁(唔係完全冇晒), 用番止汗劑可以控制到了.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 yung0216 於 08-7-22 09:24 發表
謝謝你的回覆,我會先去政府睇醫生問下情況先.

我之前(大概三年前)都睇政府皮膚科醫生, 佢哋竟然醫唔好我不特止, 仲唔recommend 我做手術, 話唔得, 無汗線出汗唔得, 又話要我接受現實, 有d病係無得醫, 簡直一d醫德都無. 最終在yahoo拍賣場試到啱用, 止到汗而又無咗陣味, 係美國出品, 粉藍色樽身, 價錢約為幾十蚊一支, 真係可以用好耐, 依家仲可以"格"日搽都無事. 個名叫 "secret" 爽身味.

[ 本文章最後由 maywei 於 08-7-24 16:04 編輯 ]

大宅

原文章由 heihei3012 於 08-7-21 00:08 發表
我試過"西施蘭夏露"係好work ,不過會好乾&用得多會痕架, 你可以去"華潤堂"買黎試下。

我現時都有用緊,好work。我之前用body shop的止汗劑,唔知點解今個夏天唔係好止到汗臭味。朋友就介紹用"西施xxx",不過我頭兩次用得比較密,所以好乾同有d痕。對上一次用是兩星期前,這兩天件衫有輕微的臭味,但日中聞唔到。所以值得一試。

做手術始終有風險,不防試下這隻產品先啦!

民房

等我試試先

原文章由 toffeetong 於 08-7-22 13:43 發表
以前用左止汗劑可以控制到. 但今年我都覺得汗味好大, 上星期我用左d粗鹽係underarm做磨沙. 呢個星期我發覺d味冇咁勁(唔係完全冇晒), 用番止汗劑可以控制到了. ...

大宅

sorry where is 華潤堂?
原文章由 heihei3012 於 08-7-21 00:08 發表

首頁
12345...9

尾頁

跳至