自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呢兩三個月天氣一係 raining,一係熱到死,多數開泠氣我個囡間房衣櫃內出現好多一小隻一小隻黑色唔多留意都睇唔到的小"之"仔,very 嚇人已叫正人clean two round,而且放開防潮丸,但不到三日又出現,個衣櫃係用蔗渣板做原固,搞到咁,家陣點算?pls help
me,tks oflot !!!
:oops: 千歲公主 :oops:

水晶宮

好媽媽勳章

換衣櫃,一了百了.

原文章由 千歲公主 於 08-7-19 22:58 發表
呢兩三個月天氣一係 raining,一係熱到死,多數開泠氣我個囡間房衣櫃內出現好多一小隻一小隻黑色唔多留意都睇唔到的小"之"仔,very 嚇人已叫正人clean two round,而且放開防潮丸,但不到三日又出現,個衣櫃係用蔗渣板做原 ...
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

用滅蚤炸彈!!(唔知係咪咁叫)
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

複式洋房

其實我上個月已用滅蚤smoker 2 bottle,全屋大清潔了,都打開埋個衣櫃了現身的已死,但不到一星期又出現,how???

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

全部衫一定要洗過晒啦,呢d一隻隻野好惡攪架,要一刀切換衣櫃,再唔係用膠箱裝住d衫先,點殺都好頑強架,繁殖又快,快d丟左個櫃去添呀,陣間成屋都係就麻煩啦,話晒佢地有腳識行識走架嗎

大宅

好媽媽勳章

哩d野好頑強~唯一解決辦法就係換櫃~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我腦海中只知道聽日我都要檢查.....屋企個衣櫃 ~~~~ 大吉利是如果我都有, 起不是要大裝修??? 我個櫃係入牆櫃.......喎~~~

複式洋房

在下聽到各位保貴意見後,決定同老公一齊掉咗個衣櫃,再buy new one,今次買咗個不織布衣櫃,在實x buy,因為在我bedroom use is ok,about 2 years la 沒有昆蟲寄居在內,用住先啦!!!如果唔係clothes放 where?
蟲蟲我怕怕了 !!!

首頁

尾頁

跳至