跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

我bb以前食200-220ml, 訓前食120-150ml. 依家只食150-180ml, 訓前食100ml, 比糊仔佢又食少少.

你地bb有無咁呢, 大家交流下啦!

複式洋房

我囝囝都食少咗奶,而家平均6OZ左右,有時食咗4安就唔要,反而好鐘意食粥、水果同餅,仲有見到我哋食飯佢會流口水,可能真係大個仔。佢而家一日兩餐粥三餐奶,會到一歲先再加固體食物。

珍珠宮

原文章由 astermama 於 08-7-20 21:02 發表
我囝囝都食少咗奶,而家平均6OZ左右,有時食咗4安就唔要,反而好鐘意食粥、水果同餅,仲有見到我哋食飯佢會流口水,可能真係大個仔。佢而家一日兩餐粥三餐奶,會到一歲先再加固體食物。 ...

我個仔都係,食粥越食越多,食成碗半都仲張開口要繼續食,但係奶就食小左,每餐4-6安,最多咪早上餐奶,都係7安左右!

子爵府

我都係...2餐粥, 3餐奶, 但有時又飲得少, 有時飲3安唔飲, 唯有用匙更餵, 我都知唔好,但總好過佢唔飲, 用匙更餵佢又肯飲喎, 而家唯有飲到一半, 唔肯飲,比佢隔一陣再餵。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

而家我呀仔飲奶都飲少左..好多時飲唔到7安..食粥就食到一碗既~~都唔知點解

大宅

大個仔,唔鍾意奶啦,俾d有營養的粥粥一樣嗟。我個c+醫生話要2粥3奶架啦,不過我阿仔好飄忽,上星期好鍾意粥,今個星期好討厭...

首頁

尾頁

跳至