論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個菲傭嚟咗差唔多一個月,佢講明只會做一張合約,唔會做長工,但佢基本咩都唔識,要我由零教起,個人係聰明既,但都幾古惑,表面服從果種,我擔憂教完佢,又要搵個新工人,同埋佢既一啲以下既舉動都令我好唔舒服,我係咪應該換人呢?
優點:表面好服從
缺點:
成日都問我幾時出問口,我一話要去街或返工唔番嚟食飯,佢即刻笑到出面,好古惑
不太會也不想和bb玩;思鄉病嚴重成日苦口苦面;夜晚當住我同老公面著低胸小背心仲要露bra咁行嚟行去;我落街買野,以為我去返工,同bb入我房開大冷氣自己用埋我枕頭同被訓晏覺,要我返到屋企叫佢先起身,bb就仲未訓;唔識煮任何中國菜,我教完後都仲煮得好難食;成日落街買野打電話約定佢啲朋友一齊去有傾有講咁;請佢時講明工作時間唔準傾電話,但已有管理員話我知佢帶我個女出街時成日傾住電話;大小二便唔洗手;嚟m唔沖涼...等

男爵府

mouth: mouth: 即炒啦,唔使猶疑,你留佢係屋企自己都唔安心啦

用戶要求終止服務

原文章由 enahau 於 08-7-20 21:17 發表
我個菲傭嚟咗差唔多一個月,佢講明只會做一張合約,唔會做長工,但佢基本咩都唔識,要我由零教起,個人係聰明既,但都幾古惑,表面服從果種,我擔憂教完佢,又要搵個新工人,同埋佢既一啲以下既舉動都令我好唔舒服,我係咪應該換 ...

炒佢啦!

珍珠宮

炒佢仲可以慳返$9600~~

大宅

How can u stand her for more the 1 month? If I were u, I fire her in a week.

大宅

醒目開學勳章

炒得啦, 仲用佢 ????

男爵府

用唔過喎!!

大宅

去完大唔洗手你唔驚你bb有沙門氏菌? 可以死人架,我個b就係因沙門氏菌入院吊鹽水8天,禁食4日,屙足一個月近來先好d咋...

炒得啦!

大宅

黎左無耐已經有問題,仲要唸快啲揾定replacement啦!

男爵府

好唔得!
用唔過喎!!

大宅

原文章由 enahau 於 08-7-20 21:17 發表
我個菲傭嚟咗差唔多一個月,佢講明只會做一張合約,唔會做長工,但佢基本咩都唔識,要我由零教起,個人係聰明既,但都幾古惑,表面服從果種,我擔憂教完佢,又要搵個新工人,同埋佢既一啲以下既舉動都令我好唔舒服,我係咪應該換 ...

My first Indo maid and second 菲傭 also 思鄉病嚴重 and 成日苦口苦面; But they did not open my room's air-con an sleep. The hygience is exactly not ok .
For me, I would fried her.
My big daughter (Tavy) : 2003-09-24 (3.14 kg)
My second son (Nok Nok) : 2007-07-25 (3.56  kg)
My third son (Yu Yu) : 2008-08-21 (3.46 kg)

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 rvbb 於 08-7-20 22:29 發表
How can u stand her for more the 1 month? If I were u, I fire her in a week.

If me.....1day only

大宅

贊成! 做左一個月都咁過份, 來工作不是歎世界, 又幫唔到你手, 點忍佢23個月,.....抄...........抄............抄.........
抄左佢補一個月+機票(約$4200)都有著數, 起碼新請唔冼比levy慳番$9600, 可以去一轉旅行tim.

我自己都諗, 工人只係7月1日先上班, 佢做得唔好會即刻抄左佢請個新, 可以慳番 $7200 ( 有$2400已經比左)

原文章由 lormy 於 08-7-21 01:50 發表
嚟咗唔夠一個月已經入你房開大冷氣用埋你枕頭同被訓晏覺, 仲要係bb 仲未瞓 ~~ 你請佢返嚟瞓覺架?? 炒啦!!
大小便唔洗手嚟M 唔沖涼, 遲早有病!

慳番$9600 係炒衰工人既最大動力!! ...

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

淨係夠膽訓你張床都已經係死罪啦!!!!!!!!!!!!

俾我見到佢訓我張床我唔鬧到佢彈上天花落番黎再彈番上去至奇!!! 最憎人點我d野的.

別墅

咁都仲要諗? 俾我炒左十世!

別墅

我真唔明你重要唸咩,炒啦

男爵府

搵定新工人, 新例一行, 即刻換人, 唔洗再比$7200之如, 亦可慳埋呢$9600

珍珠宮

畀面勳章

仲要諗唔炒,唔係fa!

首頁

尾頁

跳至