自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問各位如果搭綠的起標$13.5, 到目的地唔跳標的話,司機通常找幾多錢?? 由以前$12.5既時候,d司機成日都當$13咁計,而家加左價,佢地又會當係$14咁計,次次我比$20司機找,佢地都例牌找$6, 好似老馮咁,已經加左價架啦,仲要收多$0.5, 問題唔係$0.5, 而係佢地已經好似老馮咁囉...

男爵府

好媽媽勳章

唔好話五毫, 有D有時2毫都當1蚊, 真係好激氣, 講真依家幾毫真係唔係話好多, 但係若果個司機用曬D五毫, 咪出句聲囉, 所以我有2毫都會比2毫個司機

大宅

係囉,有時$17.1佢地又收我$18, 又唔見佢唔收我$0.1, d司機真係老馮,而家我既做法一定會比$13.5, 唔比機會佢找錢...

有1次有個司機仲好笑,車費$13.5, 咁我比1張100蚊 + $3.5比佢,諗住佢找$90 比我啦,點知佢找左4張$20再加1個$5, 1個$2, 2個$1, 2個$0.5比我...比佢激到我啤一聲....

原文章由 GC_BaBa 於 08-7-20 23:28 發表
唔好話五毫, 有D有時2毫都當1蚊, 真係好激氣, 講真依家幾毫真係唔係話好多, 但係若果個司機用曬D五毫, 咪出句聲囉, 所以我有2毫都會比2毫個司機 ...

大宅

原文章由 waiwing 於 08-7-20 23:09 發表
想問各位如果搭綠的起標$13.5, 到目的地唔跳標的話,司機通常找幾多錢?? 由以前$12.5既時候,d司機成日都當$13咁計,而家加左價,佢地又會當係$14咁計,次次我比$20司機找,佢地都例牌找$6, 好似老馮咁,已經加左價架啦,仲要收多$0.5 ...

唔止你,我遇到果d 都係咁.....有次有個司機仲攪笑,冇跳標,我畀$20 佢,佢竟然望住個標話: 好....$14....即係找番$6 !!

所以,我平日都盡量草d $0.5,留番嚟搭的用!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今日搭的士, $18.3, 俾 $20 司機找返 $2 俾我~

首頁

尾頁

跳至