跳至

首頁

尾頁

子爵府

Hi 各位媽媽 , 你地BB而家多唔多頭髮?

我B女出世時好多頭髮嫁, 但係佢四.五個月大時掉了很多頭髮, 但D人話係"毛" 唔係頭髮,到而家9個月都重係得好少頭髮

個個出街D人都問我B女係唔係仔? 點算

民房

我囡囡出世到依家都係好小頭髮,完全唔洗同佢剪頭髮,佢好怕熱 SO 可能安排係禁,有朋友佢個BB都係, BUT到一歲過後就會出架啦!!! 所以都無得急........唔洗擔心啦!!

複式洋房

我個仔一出世就勁多頭髮,依家仲要keep住成日剪,去親髮型屋就勁喊,真系多又煩,少又煩!

別墅

我女兒也是超少頭髮, 所以成日比人以為是男仔

禁止訪問

子爵府

哈哈, 原來個個BB都係咁, 我唔駛驚
做媽媽真係慘, 一時驚BB未出牙, 一時又驚佢重得少... 又驚佢唔識乜...又唔識物....重之就擔心死我la,
所以現在我會更加 love 我的媽媽

大宅

我個女出世時唔算多一頭髮, 不過又未至於好小既, 不過我都知佢地會甩毛架, 佢3-4個月大時甩得好勁, 我把心一橫帶左佢去剷光佢, 初初剃完都幾樣衰架, 我咪同佢帶頭帶裝飾下囉!
佢而家生翻多好多頭髮出來嘞! 而且又黑好多囉! 不過仲係好短囉!
我呀嫂見到我囡囡剃左後生得幾好, 攪到佢都想帶佢個女去剃呀! 因為佢個女而家1歲9個月大, 都唔係太多頭髮, 我個女就嚟追到佢個女嘞!

大宅

O仔出世時頭髮唔多, 剪過一次, 而家就長左D 啦!

當時老公替O仔剪頭髮的情況...
http://hk.myblog.yahoo.com/jennykelvin-29oct06/article?mid=9982

大宅

我本來都想幫亞女剃哂去, 但老公阻止, 佢話依家都快一歲, 唔好搞佢喎... 但又真係成個男仔咁?? 點算呢??

welcome to audreyMAmi BLOG

男爵府

haha 我亞 b 都係光頭妹呀
我媽咪話我都係成两歲先出晒 d 頭髮
咁我唯有等吓啦 :p

子爵府

回覆 #1 MoJoJoJo 的文章

敏妮雖然不只於光頭...但就好稀疏....

前面睇係bb, 後面睇似老人家-_-!

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

洋房

我一定會認得海膽mani的

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-7-21 09:56 發表
敏妮雖然不只於光頭...但就好稀疏....

前面睇係bb, 後面睇似老人家-_-!

大宅

阿囡一樣~~得果幾條毛

首頁

尾頁

跳至