跳至
[2008年] 膠地墊

首頁

尾頁

別墅

各位媽咪有冇買膠地墊比bb係地下玩? 例如一張過嘅米奇/火車頭/維尼熊或四方型嘅字母. 其實邊隻好啲?

民房

我都想买四方型嘅字母个只呀, 玩具反斗城有吗? 边度买?

大宅

原文章由 SongYu 於 08-7-20 18:00 發表

四方英文字母o個d其實好多家品店都有... 反斗城我覺得好貴.. 百幾蚊先得4塊...

不過提一提... 墊左膠地墊... 上面最好放多塊蓆做遊戲墊.. 因為膠地墊之物料對bb有害...

民房

哇, 百几先得4块! 膠有害禁最好用什么好呢? 如果净係用竹墊又好似太硬?

大宅

原文章由 SongYu 於 08-7-20 21:08 發表
哇, 百几先得4块! 膠有害禁最好用什么好呢? 如果净係用竹墊又好似太硬?

係呀.. 所以我見人地都係用完膠地墊.. 再墊塊蓆仔... 類似哩d
http://www.bibidada.com/shop/product_info.php?cPath=25_106&products_id=967&osCsid=029f3f99219381c1666ebe8859491b21

民房

係喔! 等我听日去look look, 唔知荷花又无呢?
Thank you so much

大宅

原文章由 SongYu 於 08-7-20 21:38 發表
係喔! 等我听日去look look, 唔知荷花又无呢?
Thank you so much

哩一層就唔清楚... 但我估計... 有都貴囉...

大宅

我買了toy "R" us那種...4塊大的膠地墊。
本來我都想買普通家品店有英文字或數字那種,不過那種有膠味。
Toy "R" US那種,我嗅過無膠味才買,不過真是比較貴。

大宅

之前用過四方型一塊塊的地墊, 但覺得比較硬. 因阿囡鍾意'爬'起度撞個頭落地下... 所以剛買咗一張過的小熊維尼膠地墊

別墅

我之前係用一塊塊果d英文字母膠墊,係好大陣膠味架,所以用之前叫工人洗左幾次同埋掠出去吹幾日,陣味會少左好多

不過之後我都換左一大塊果d thomas墊,因為果時大仔開始會同我將d膠墊肢解,又想扯d英文字母出黎咬:;pppp:

---------------------

別墅

我琴日係度買咗一張電影"Car"圖案嘅地墊比亞仔. 但要成$460, 因為我老公話quality好啲同厚身,有車邊. 算啦, 佢比錢!

而"Minimoto亞麻草寶寶遊戲墊"之前我都想過買, 但我日日清潔都怕會有虱.

大宅

我都係買左TRU 4大塊呢隻墊, 因為我d friend 話字母嗰d會容易攝污糟嘢入去......呢隻墊ok wor...無乜膠味......

原文章由 AI927 於 08-7-21 00:43 發表
我買了toy "R" us那種...4塊大的膠地墊。
本來我都想買普通家品店有英文字或數字那種,不過那種有膠味。
Toy "R" US那種,我嗅過無膠味才買,不過真是比較貴。 ...

複式洋房

原文章由 thlm 於 08-7-21 11:14 發表
之前用過四方型一塊塊的地墊, 但覺得比較硬. 因阿囡鍾意'爬'起度撞個頭落地下... 所以剛買咗一張過的小熊維尼膠地墊

Hi thlm, where you get 一張過的小熊維尼膠地墊?

複式洋房

我買左一張大既小熊維尼地墊,但係阿仔係上面玩左兩次之後,已經比佢R爛左兩大笪,我都想買過隻。TOYRS個隻會唔會無咁易爛呢?

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

原文章由 SongYu 於 08-7-20 18:00 發表

日本城都有a-z, $79.9

大宅

我係馬鞍山廣場D 精品店買架. Mega Box 都見過, 不過貴幾十蚊

大宅

at_22g, 張墊乜咁易爛架 ? 想問妳買個隻係咪韓國出架 ? 個 sale 仲話呢隻有包邊, 好襟用 tim... 4 百幾蚊玩 2 次就爛, 咁咪好貴 ??

複式洋房

我個BB用緊米奇4"*6" $179一張過個隻....個仔有時扒係到玩到累就成個面貼住張膠係到食....
不過最唔好就係佢有D一粒粒突出來,瞓得耐就印到成手手腳腳都一點點!

複式洋房

原文章由 thlm 於 08-7-21 16:21 發表
at_22g, 張墊乜咁易爛架 ? 想問妳買個隻係咪韓國出架 ? 個 sale 仲話呢隻有包邊, 好襟用 tim... 4 百幾蚊玩 2 次就爛, 咁咪好貴 ??

係韓國出架。可能係阿仔既鬼爪勁,我張梳化都比佢R到一條條痕,但我已經3-4日就幫佢剪一次指甲架啦,
所以再買要買隻唔會比佢R爛既。

子爵府

好媽媽勳章

我會選擇一張過果隻,因為要砌果 d 有 "拿",好易藏污 joe 野,咁一張過果 d 就可以成張就咁抹下佢麻,加埋張蓆o係面一齊捲起收埋又方便。

首頁

尾頁

跳至