夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

事緣....
http://baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1624945&extra=&page=1

我簡單講多次, 朋友較早前已發現老公係網上識女仔, 係msn到同啲女仔傾計....老公話無聊時傾幾句啫, 我朋友唔想嘈, 所以由佢,

但不到兩個月既一個sunday, 佢老公話要返公司做野, 點知返黎接佢地去食晚飯時, 就俾朋友發現到架車有condom既吉盒, 到夜晚朋友再check老公既電話, 發現佢地車震既III級照片, sms等等......

之後佢老公話係第一次見個女仔, 估唔到個女仔咁主動, 叫朋友俾兩星期佢飛咗個女仔......我朋友無奈接受....

但呢兩個星期, 佢老公仍然偷偷見佢, 就連我朋友陪個仔去上堂中途既短短3小時都唔放過, (個女人同佢地住得好近, 揸車唔駛半個鐘就到)........又見到個女係msn問佢老公 "你老婆返咗黎啦?" 夜晚又係sms到同朋友個老公講"I'm sad and sick", 朋友老公又有覆個女仔"有事明天睇醫生....".....即係個女既已知道個男人有老婆, 而且不介意....

我朋友而家有果個女仔既相, email, 電話, msn.....

我朋友一直忍到今日, 但感覺度日如年般, 天天去想個老公有無同個女人聯絡見面, 甚麼也做不到, 人也快瘋了!

各位姊妹可以教下怎樣做才好?找那個女的講清楚好嗎?
好好過每一天......

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我唔識教人點做.
只係如果我係你朋友我會即走,我唔會比時間佢.
咩叫比時間,比時間佢去同個女既搞野呀,我唔會lok.
講真一次都係咁話人地主動就去既即無自制能力咩.
我就唔係好信la.
係有d女仔鐘意痴埋d結左婚既男人到,但個男人有責任去衛護呢頭家ka,唔係有人"中"埋黎就食ka.

大宅

好媽媽勳章

原文章由 kellyly 於 08-7-21 11:29 發表
我唔識教人點做.
只係如果我係你朋友我會即走,我唔會比時間佢.
咩叫比時間,比時間佢去同個女既搞野呀,我唔會lok.
講真一次都係咁話人地主動就去既即無自制能力咩.
我就唔係好信la.
係有d女仔鐘意痴埋d結左婚既男人到 ...

唉, 男人就係咁衰架啦, 佢就係食硬你個朋友, 知佢唔會走得去邊. 叫你朋友離開個C6, D男人係要失去先珍惜, 有時以退為進都係一個好方法.

大宅

畀面勳章

如果事情已經發展到哩個地步,你朋友應該同個男人離婚啦,咁都仲忍到?只會比個男人覺得你朋友咁樣都接受到唔離開,遲下更離譜既事可能仲陸續有來!

男爵府

畀面勳章

What a bad guy...Did your friend use those evidence to ask her husband again?

伯爵府

比我會同佢離婚. 講真就算佢真係飛咗個女仔, 都難免心度有條刺, 會成日諗返起.

珍珠宮

好媽媽勳章

首先叫你朋友不要唔開心同睇看重先

有時都冇計.
男人變左止終是現實.
都要生活.睇佢點睇
(對於有d人止終有個完整既家同$是最重要的)

記住
你朋友不是為佢"老公"生活中已生已活

彷者男人"不外如是"

亦彷者呢個男人都不重視你朋友感受
為何你朋友又要花咁多時間精神上
為呢種不重視"男人"費神

不如留番全部愛俾自己父母
起碼唔會當狗吠.

男人唔去滾

除非真係荷包"萬萬"緊

其實真係睇你朋友想點

反正你朋友係正印.
有d野你朋友仲有著數

但相對地如果成全佢(你朋友就笨)

簡接益左佢"濺人"&你朋友老公
(包括責任先同埋個濺人會好得逞)

所以你咪叫你朋友
當佢地係過街mouse
當佢地死

又或者覺激氣
咪打電話俾個女仔知
我老公當你玩具.點都好.睇你玩得幾耐.老公唔止一次.
貪你唔洗$好過叫hen.正傻婆

咪激死仲好
又或者

你朋友而家有果個女仔既相, email, 電話, msn.....

佢不仁.你朋友要更加不義
公開佢.實有人炸佢

睇下佢仲難收科

大宅

好媽媽勳章

問題系佢老公到, 同個女人嘈有咩用?

講真, 件事穿左, 佢老公仲好意思話系個女仔主動,講到唔關自已事o甘,簡直厚顏無恥到極lo!

既然你朋友已俾左兩個星期佢老公解決件事, 佢老公都仍然繼續同個女仔一齊, o甘就叫你朋友好好為自己打算o下好過, 作為成年人, 佢老公冇理由唔知自己o甘做系破壞緊雙方感情同誠信, 個老婆已經俾左機會自已, 都唔珍惜!佢根本無放你朋友在眼內, 亦唔見得愛你朋友同個家, 依d男人, 你朋友仲要忍咩呢?

舖定後路, 分佢身家, 有時女人唔絕d, 男人唔識死, 女人爭氣d喇!

複式洋房

算la, 你朋友的老公都是無都救的了, 就算打電話給第三者都無用, 你都有版睇, bk有很多case, 包括大婆講出來的case又或本身是第三者的case, 都講到自己搶人老公無問題, 鐘意有婦之夫都無問題. 她們一句很好的藉口便是: 佢地夫婦無感情ma!

[ 本文章最後由 laimanw 於 08-7-24 13:41 編輯 ]

珍珠宮

佢老公唔使返工既咩?
點解送仔返學中間會有3個鐘 break ?

放低個仔比個c6揍, 自己返外家又好, 去酒店住又好. 自己放下假先, 比個下馬威個c6

男人, 係你既就係你既. 唔係你既, 拍走幾多隻狐狸精都無用. 佢始終心癢癢, 遲早又來一單.

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

其實就算搵個個女仔嘈又咩用...呢個係你朋友老公既問題...你朋友忍唔忍受到...你朋友可以做既...相信你朋友已經有答案...只係選擇邊一個答案...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

其實唔駛講咗多, 離婚啦! 1個喺MSN識嘅女人, 要比佢2weeks嘅時間分開???! 好笑! 佢係咪覺得佢老婆好蠢or好愛佢呀?!
個女人好主動??? 影咗III車震video都仲keep住, 都唔個邊主動囉...
邊有貓唔食魚o家?! 仲要有條魚游上岸比隻貓食, 大家係貓嘅話食唔食呀?
2個寶貝~雅詠&灝泯

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得你朋友而家一定唔知點好 (因為佢又愛c6,不過又時常會懷疑c6係唔係同個女一齊, 可以說快變傻啦. )
不過我覺得如果你朋友而家公開個女人的資料出來, 打俾個女人或同佢c6開火 的話, 佢個c6就一定會當你朋友係傻囉, 佢c6現在個心只得個女人, 所以在本人的立場就叫你朋友冷靜想清楚自己想點(要離婚or接受他 - 不過之後這條裂痕一定會在心裡或c6可能將會有第二次, 第三次.........)所以真係要諗清潔.......

複式洋房

你朋友老公都唔尊重佢, 叫你朋友自己諗清楚自己想點, 就算離婚, 都要計下自己經濟同住屋問題, 如果無問題ge, 比著我, 我會離開囉.

等佢緊張先啦, 如果你朋友走左, 佢老公都不聞不問ge, 睇怕都係時候諗離婚架啦. 總之諗掂自己先啦.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我係你朋友的話會公開個女人既既相, email, 電話, msn.....

等全世界都知佢係賤女人,分分鐘連個女人啲屋企人同朋友都知道,睇佢仲有無面見人!

民房

雖然你朋友好愛佢老公,但呢d野唔可以忍ga,忍咪等於縱容佢...個男人仲好意思叫個老婆俾2個星期去飛條女ge,甘ge大話都講得出,俾我就會問返個男人"俾2個星期我去玩仔得唔得先!!!"

珍珠宮

最近既狀況係

我朋友個老公日日準時返屋企, 表面上係無見過個女仔, 但我朋友仍然發現佢地有聯絡, 電話同sms....

我朋友亦放低個仔同個老公二人世界; 朋友話感覺上個老公好似重好愛佢咁

不過我朋友仍然不太相信個女人會咁快放手......
好好過每一天......

別墅

有時d男人好識做戲, 東窗事發, 咪對老婆好d囉, 到冇事時, 又再滾過, 叫你朋友想清楚啦.
已經唔係第一次, 妳朋友可以忍多幾次 朋友有冇經濟能力先.

大宅

好媽媽勳章

表面上係無見過個女仔, 但我朋友仍然發現佢地有聯絡, 電話同sms....------ 你朋友都識講..表面冇見, 但仍然有聯絡wo~即系個c6都未知悔改喇

朋友話感覺上個老公好似重好愛佢咁----- 好似..即系唔係真心喇, 好多男人都識做表面o野, 亦好多人都鍾意自欺欺人....

你朋友真系控制唔到個女人做咩咖wo, 而且睇佢老公似乎都好受, 對依d男人, 一日唔狠心d, 棧對自己殘忍

首頁

尾頁

跳至