婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我奶奶是一個很狗及很"屎繪"的人,成日都覺得有人想害佢或者有人想攞佢D嘢,個人又自私,又超級貪錢,貪到連D仔女贏麻雀,贏馬都

唔敢比佢知,係一個非常"文塞"的客家婆,當然我唔駛講,大家都估到佢對我點啦,由我做女嗰時搬入去住,佢就成日同隔離街坊唱我

,話我食佢屋企D米食得多,用洗頭水用得多等等.........,又叫我比份家用返嚟,又話我腳頭唔好,又話我屋企人係D唔知咩人等等,總知好

多好難聽說話,我開頭都忍,但我忍多2年,我忍屎忍尿都忍唔到佢,最慘係佢個人成日都講大話,成日作d嘢嚟喺d仔女面前屈我,真係

佛都有火,好在結咗婚就即刻搬走,生咗個女我都突登唔凑返去比佢
睇,我老公都冇怪我,因為佢都知佢阿媽對我好衰.

我想在此講佢............奶奶:
你慳D啦,我唔會孝順你ga,你叫你細仔娶個老婆返嚟孝順你啦,你點對我呀,仲想成日見個孫,我係都唔帶比你見呀,吹咩..........連你

個仔下半世都比埋我呀,你早抖啦:;pppp:

大宅

雖然你奶奶真係幾衰、幾無聊tim, 但都唔好話"係一個非常"文塞"的客家婆", 因為本人屋企都係客家人, 聽到有d唔舒服......

複式洋房

原文章由 kendorisbb 於 08-7-12 15:17 發表
雖然你奶奶真係幾衰、幾無聊tim, 但都唔好話"係一個非常"文塞"的客家婆", 因為本人屋企都係客家人, 聽到有d唔舒服......

sorry,其實我只想講佢好文塞兼鄉下喺邊,如果佢係外國人,我就會講非常文塞的鬼婆如此類推,不要誤會

子爵府

好媽媽勳章

其實最重要你老公支持你...始終個個係佢阿媽...而且係小朋友既女麻 女麻...唔好令你老公難做...

[url=http://lilypie.com][img]

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 GTT 於 08-7-12 15:02 發表
我奶奶是一個很狗及很"屎繪"的人,成日都覺得有人想害佢或者有人想攞佢D嘢,個人又自私,又超級貪錢,貪到連D仔女贏麻雀,贏馬都

唔敢比佢知,係一個非常"文塞"的客家婆,當然我唔駛講,大家都估到佢對我點啦,由我做女嗰時 ...

我覺得妳做得好啱唔好帶呀女見佢,我昨日細女十二朝先比個xx奶奶激到流馬尿,佢同D親戚入我房睇BB,話點解貼D女BB相話會變喎聽到我 ,我老公即睇吓我,我已經流緊馬尿,老公就鬧佢呀媽E+生女係咪唔係叫妳做呀嘛,妳係唔係好唔鐘意,跟住我奶奶重未知衰話我冇話喎D仔女係你你比你D女睇吓你點鬧呀媽,之後我老公同我講唔好理佢我鐘意就得兩個女不知幾開心,好在有老公支持我都唔會比D女見佢禁多:;pppp:

複式洋房

原文章由 onon1022 於 08-7-12 16:07 發表
其實最重要你老公支持你...始終個個係佢阿媽...而且係小朋友既女麻 女麻...唔好令你老公難做...

其實我已經過咗"老公難做"的尷尬時期,因為老公開頭都唔多信我,之後老公自已都見到佢阿媽對我好衰好刻薄,先開始"by"我

複式洋房

原文章由 saiwai 於 08-7-12 17:30 發表

我覺得妳做得好啱唔好帶呀女見佢,我昨日細女十二朝先比個xx奶奶激到流馬尿,佢同D親戚入我房睇BB,話點解貼D女BB相話會變喎聽到我 ,我老公即睇吓我,我已經流緊馬尿,老公就鬧佢呀媽E+生女係咪唔係叫妳做呀 ...

我奶奶真係痴線ga,我個女4個月時佢話比D汽水佢飲,跟住我話唔得,跟住佢鬧我: "佢始終都食ga la,不如早d比佢食",我仲点帶比佢見???

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 GTT 於 08-7-12 18:16 發表

我奶奶真係痴線ga,我個女4個月時佢話比D汽水佢飲,跟住我話唔得,跟住佢鬧我: "佢始終都食ga la,不如早d比佢食",我仲点帶比佢見???

d人白痴起上嚟咩都講得出口!!我99又係試過鬧我去買尿片買得耐,我話無貨要去幾二度買,佢就叫我買大碼話一樣!!(當時囡囡用緊細碼咋),如果佢咁樣同我講,我真係想串佢"你始終都要死架啦!不如早d去死!!"

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 GTT 於 08-7-12 18:16 發表

所以有時話如果數奶奶D衰野十日十夜都數唔完,我E+都覺得佢五十幾禁後生佢禁多病痈都係

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

唔好咁激動啦...
不過佢又過份,,被汽水佢飲
有時真係唔知d老人家諗咩...我阿媽食緊雪糕.佢都被我個女食((個時10個月大...我咪嘈佢..佢影然答我:d雪糕係泰國買架好好食///
大老呀..bb黎架,,,我law 佢..會柯...唉

原文章由 KoyeBaby 於 08-7-12 18:52 發表

d人白痴起上嚟咩都講得出口!!我99又係試過鬧我去買尿片買得耐,我話無貨要去幾二度買,佢就叫我買大碼話一樣!!(當時囡囡用緊細碼咋),如果佢咁樣同我講,我真係想串佢"你始終都要死架啦!不如早d去死!!" ...

珍珠宮

原文章由 KoyeBaby 於 08-7-12 18:52 發表

d人白痴起上嚟咩都講得出口!!我99又係試過鬧我去買尿片買得耐,我話無貨要去幾二度買,佢就叫我買大碼話一樣!!(當時囡囡用緊細碼咋),如果佢咁樣同我講,我真係想串佢"你始終都要死架啦!不如早d去死!!" ...

哈哈!妳又講得喎

伯爵府

畀面勳章

男爵府

畀面勳章

大宅

我個個xx奶奶成日出街,連自己個細仔(11years old)都晤理,飯又晤煮,淨係識得打麻雀(仲要入麻雀管wo),輸錢就識搵我老公,大佬呀,邊有咁多錢比你輸呀....幫完佢仲晤心足,仲要俾說話你聽,呢d人真係賤格.........我而家連佢電話都晤聽,咩大時大節都晤使指意我同佢可以坐底食飯

珍珠宮

我前兩日細女12朝,99過睇bb佢入到我房話做乜貼女仔bb相呀?會變+嗎!我聽完即刻流馬尿,好在我老公即刻鬧爆佢我條氣先順番我99都白痴!會變有唔見變個劉德華出叫我做老婆,第時佢相見多d我兩個女---------收皮啦

[ 本文章最後由 saiwai 於 08-7-13 19:41 編輯 ]

複式洋房

原文章由 saiwai 於 08-7-13 19:37 發表
我前兩日細女12朝,99過睇bb佢入到我房話做乜貼女仔bb相呀?會變+嗎!我聽完即刻流馬尿,好在我老公即刻鬧爆佢我條氣先順番我99都白痴!會變有唔見變個劉德華出叫我做老婆,第時佢相見多d我兩個女---------收皮啦
:n ...

我奶奶真係好黑人憎同自私ga,衰到連我同我老公d friend都怕咗佢,結婚嗰時,我亞媽話要幾多幾多餅咭,佢又迫我叫我同我亞媽講價,講唔到價又鬧我,我亞媽開禮金都唔比開,只係佢求其封咗$9999.9,大佬呀,我宜家買一送一呀cheap精,真係底佢個女嫁唔出.....

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

I super love this !!!

...我真係想串佢"你始終都要死架啦!不如早d去死!!"...

But I don't think my dog would be like this, she would be a 千年老妖, 獻世呀 !!!!

[ 本文章最後由 fungwongphie 於 08-7-14 16:21 編輯 ]
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

原文章由 GTT 於 08-7-14 10:42 發表

我奶奶真係好黑人憎同自私ga,衰到連我同我老公d friend都怕咗佢,結婚嗰時,我亞媽話要幾多幾多餅咭,佢又迫我叫我同我亞媽講價,講唔到價又鬧我,我亞媽開禮金都唔比開,只係佢求其封咗$9999.9,大佬呀,我宜家買一送一呀c ...

講到比禮金我99重賤呀!我呀媽話任佢比總知要十圍酒,之後99話點樣任比呀?我比500蚊妳得唔得!最後封1000噤大把激到我老豆我老耳母彈彈 妳話佢乜人?噤賤格!我同我老公講e1000蚊到我死果日我都會記住呀 ,好啋我老公私底有比我呀媽,重要新年比利是我細佬妹係封10蚊,噤cheap都有,比褸下管理員都係10蚊啦!話晒親戚上頭邊有人噤衰!又有做又唔係冇收入

複式洋房

原文章由 saiwai 於 08-7-14 16:04 發表

講到比禮金我99重賤呀!我呀媽話任佢比總知要十圍酒,之後99話點樣任比呀?我比500蚊妳得唔得!最後封1000噤大把激到我老豆我老耳母彈彈 妳話佢乜人?噤賤格!我同我老公講e1000蚊到我死果日我都會記住呀:an ...

但起碼你都有10圍呀,我地得6圍咋,仲要有1圍我亞媽自己比錢ga....仲成日喺我亞媽面前話自己有幾慘幾窮,連我老公都比佢厄埋,跟住我地前排先踢爆佢原來有成四百萬身家呀,佢真係唔死都冇用......

大宅

我隻獻世的千年老妖-99 呀 !!!!初頭知道結婚,話男家要擺返十幾廿圍,要3萬蚊裝身,要2萬買金器,要2萬後備..............我話:你嫁仔呀...............99無聲出,c6話旅行結婚,99話点都要迫$5000同長輩食飯,後末99直頭當無事,咩食都無食。

99就禁一毫子都無出,仲有$袋,就有個我li個所謂新抱,初頭佢無認同我的身份,e +想我養佢就話新抱啦..................我頂!彩佢都有味
仔仔06-12-2003出世

首頁

尾頁

跳至