嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

Merries, Goon, Unicharm, 邊隻片片比較好用?

洋房

本人bb用unicharm

大宅

其實我 bb 用過 goon, 想試下 Merries, 但係唔知好唔好,唔知會唔會流尿?

大宅

Unicharm 比較干爽d

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔仔用過呢3只尿片, 次序係

最好係 GOON (好少漏尿)
之後係 MERRIES (因為朝朝亞仔果篤大尿, 就一定令佢係褲頭漏)
最後係 UNICHARM WINNIE THE POOH (係大脾狂漏)

因為我仔用這只尿片時, 已經係差不多2歲, 郁動好多 及 每篤尿都好大篤 (因為佢係忍忍埋埋一大篤過, 好似大人咁)

大宅

Actually my sister's daughter is using Merries and she told me the nappy absorbs quite well. What about Goon? Does it drier than Unicharm WTP?

I am currently using WTP but find it quite expensive in a long run...

原文章由 szeszes 於 08-7-19 19:17 發表
我仔仔用過呢3只尿片, 次序係

最好係 GOON (好少漏尿)
之後係 MERRIES (因為朝朝亞仔果篤大尿, 就一定令佢係褲頭漏)
最後係 UNICHARM WINNIE THE POOH (係大脾狂漏)

因為我仔用這只尿片時, 已經係差不多2歲, 郁動 ...

大宅

Goon

大宅

我三隻都有用過,merries及Goon因腰後沒有橡根位,而我bb吃明治所以d便便很稀, 而用這兩隻經常在腰位漏便便。 而 WTP腰位有橡根所以不會漏便便。但三隻都沒有漏尿。

子爵府

醒目開學勳章

where my son use Goon and WTP are
漏尿 everyday :;pppp: :;pppp: in the
morning and all clothes are wet (the caseis almost same as "szeszes")

別墅

我首選merries,尤其轉左版,比之前薄,而且吸收更好

大宅

thanks for all your information!

子爵府

我個仔之前日間用Merries, 夜晚用WTP, 好好
但前排Merries L size out of stock,
試日間都用WTP, 攪到啫啫好紅
今日再試Goon, 未知結果...

大宅

好媽媽勳章

GOON, Good!!

大宅

原文章由 薯仔1607 於 08-7-19 23:35 發表
我三隻都有用過,merries及Goon因腰後沒有橡根位,而我bb吃明治所以d便便很稀, 而用這兩隻經常在腰位漏便便。 而 WTP腰位有橡根所以不會漏便便。但三隻都沒有漏尿。 ...

我個仔都係用開merries及WTP, 兩隻都OK, 只係merries差在腰間無橡根位. 今日剛剛去買片片, 原先打算買WTP, 後來發現merries轉咗新裝, 腰位增設橡根, 而且基於$$平D, 結果買返merries.

大宅

MERRIES VERY GOOD

子爵府

where did u buy?
I found WTP is cheaper wor...
how much for merries?

原文章由 家宇仔 於 08-7-21 18:53 發表

我個仔都係用開merries及WTP, 兩隻都OK, 只係merries差在腰間無橡根位. 今日剛剛去買片片, 原先打算買WTP, 後來發現merries轉咗新裝, 腰位增設橡根, 而且基於$$平D, 結果買返merries. ...

大宅

原文章由 man7099 於 08-7-21 23:57 發表
where did u buy?
I found WTP is cheaper wor...
how much for merries?

我係bnm買, merries M $136/66條, merries S $136/86條, 上去舖買有九折.

民房

where is bnm??

大宅

原文章由 rogerhyh 於 08-7-22 13:20 發表
where is bnm??

柴灣, 好似旺角剛開咗分店, 你可以上去佢個網睇睇.

www.bnm.com.hk

另外佢可以網上訂購, 如果買一箱尿片, 其他貨品仲有九折.

首頁

尾頁

跳至