論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地有冇工人的丈夫在香港工作?是否會影響工人的工作呢?例如成日講電話,同丈夫鬧交就冇心情做嘢,係咪好麻煩呀?

大宅

我之前個工人同現在呢個工人我老公都係hk做司機. 之前個bun佢成日都掛住佢老公, 又怕佢老公放工後唔知去邊, 又成日好貪靚, 星期四已經日日做定facial等星期日出街, 成日好早出去好遲才番來賓10點幾to11點), 丙左都係咁. 不過因為佢地老公係住出面, 唔同僱主住, 所以個工人個個星期都問我要出去訓, 真係好煩. 所以你一定要問清楚佢老公住邊到, 同僱主都好d, 因為唔怕佢出去訓.

我呢個工人佢來了7個月, 佢老公來了1個月, 暫時都叫ok, 因為佢係同僱主住, 都唔會因為老公係到遲番左. 電話係多過之前, 因為佢地做司機真係無乜o野做, 好悶, 不過我同工人講明湊b一定唔可以講電話, 佢現在都叫ok.

所以佢老公係邊到訓好緊要o架

原文章由 藍莓 於 08-7-23 12:50 發表
你地有冇工人的丈夫在香港工作?是否會影響工人的工作呢?例如成日講電話,同丈夫鬧交就冇心情做嘢,係咪好麻煩呀?
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

男爵府

似乎如果工人有老公係香港,實會要求放假出去瞓喎!我有個同事佢前工人個老公係香港既菲律賓銀行做,又係放假要出去瞓,好彩我個同事仔大女大,所以佢冇所謂!同埋唔知好彩定唔好彩,佢呢個工人有不育問題,雖然佢工人好想生但一路都冇bb!

下次請工人要考慮埋呢點!

[ 本文章最後由 Vincent913 於 08-7-23 13:36 編輯 ]

複式洋房

我黎緊請既BUNBUN都係老公响香港做司機, 我都好怕佢大肚同帶老公返黎, 因為佢係比人知道佢老公响香港, 所以同佢斷約, 咁我見佢時佢又話會守規矩, 又因為佢有3個仔女, 我諗佢好想留响香港而乖乖地, 所以我請左佢, 我仲諗住問下D子宮環要几錢, 帶佢去帶, 你地知唔知價錢?

禁止訪問

大宅

原文章由 藍莓 於 08-7-23 12:50 發表

如果大埋肚就大穫.

大宅

我個工人話佢老公想黎香港做野,所以擔心佢會大肚,而家諗緊唔同佢續約,但係個仔又好跟佢,我又驚個仔唔捨得佢,同埋佢做得都ok,最衰近排睇極都睇唔岩工人,真係好矛盾,但見你地個個都話有老公係香港係會麻煩,又真係幾驚呀.

首頁

尾頁

跳至