跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔仔o係5月12日出世o架, 住坑口煜明苑, 依家自己湊bb, 想識番d TKO 媽媽 ^^ 交流一下丫.

[ 本文章最後由 Irene(何太) 於 08-7-15 15:40 編輯 ]

別墅

Hi Irene,

我呀仔4月23日出世, 住你對面JAR.....好近, 得閒交流吓~

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-15 15:39 發表
我仔仔o係5月12日出世o架, 住坑口煜明苑, 依家自己湊bb, 想識番d TKO 媽媽 ^^ 交流一下丫.

大宅

我仔仔5月2 日出世, 我住新寶城!

複式洋房

我仔仔4月22日出世, 我住將中!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我住西貢,阿媽住景林,有聚會叫埋我呀

別墅

Dear ronnie90,

我都係住新寶城 WOR.......得閒可以落樓下傾吓計呢~ 我住新開果間美容樓上, 你呢?

Irene, dorothywtc & B媽-Blue,

我地都可以約出黎玩吓WOR....近近地MA~

原文章由 ronnie90 於 08-7-22 10:29 發表
我仔仔5月2 日出世, 我住新寶城!

複式洋房

真係好喇, 遲d 大家可約出來見面丫~~
你地係全職媽媽/返工ga?
我係全職媽媽黎ga ^^
大家會幾時幫bb 搵幼稚園/幼兒園呀? 呢區好多bb呀, 好大競爭喎!

複式洋房

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-24 14:01 發表
真係好喇, 遲d 大家可約出來見面丫~~
你地係全職媽媽/返工ga?
我係全職媽媽黎ga ^^
大家會幾時幫bb 搵幼稚園/幼兒園呀? 呢區好多bb呀, 好大競爭喎!

我要返工, 星期六&日至得閒 d, 不過都要做家務o

好呀, 遲d 帶埋 BB 一齊出來聚下, 等 BB 可以識多 d 朋友仔!

我搬o左o黎將軍澳3年幾咋, 好少朋友住呢區, 對區內的幼稚園/幼兒園/, 小學 & 中學 一d都唔熟識, 希望你o地多多指教o

複式洋房

我住維景, 係出黎就快喇!!!
因為我就黎搬喇....

別墅

我都要番工, 不過9 月先番~ 若果約出黎, 不如SUGGEST 個日期啦~

我仲未諗讀書D野呀, 我地都係搬咗黎2年幾JAR.....到時大家一起研究研究~

複式洋房

小白媽媽 & dorothywtc,

haha, 我都係搬咗黎3年幾. 你地帶bb 打左針未? 去左邊間打呀? 我未帶bb 打針呀(只打了4合1咋).

大宅

我住一座呀

原文章由 小白媽媽 於 08-7-24 11:43 發表
Dear ronnie90,

我都係住新寶城 WOR.......得閒可以落樓下傾吓計呢~ 我住新開果間美容樓上, 你呢?

Irene, dorothywtc & B媽-Blue,

我地都可以約出黎玩吓WOR....近近地MA~

...

別墅

我地同BB係仁安分科診所打呀, 打六合一, 打咗一次, OK WOR, touch wood, 真係無發燒.

不過我地都有番健康院做定期檢查, 早兩日我仲去咗健康院上佢地果個親職教育研習班, for 2-4 months ke BB, 都幾好KA, 又唔駛錢, 你地有時間都可以諗吓WOR, 睇吓BB係唔同時期的發展同埋需要係咩~佢地仲有唔同KE 研習班, e.g. 4-6 months, 6-8 months.....etc, 若果有興趣可以下次一起上WOR, 上日我上果陣一班都係得10個人到, 有個護士做講者, 其餘時間都係由媽咪大家分享吓心得~

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-24 23:32 發表

haha, 我都係搬咗黎3年幾. 你地帶bb 打左針未? 去左邊間打呀? 我未帶bb 打針呀(只打了4合1咋).

複式洋房

hello, 我住新都城架

複式洋房

聽日我會帶bb 去打肺鏈針& 輪狀口服喇, 希望阿b乖乖地 同埋唔好發燒啦 ^^

唔知大家有無寫blog 呢? 一齊交流o下丫
http://hk.myblog.yahoo.com/kifamily/

複式洋房

原文章由 小白媽媽 於 08-7-26 16:30 發表
我地同BB係仁安分科診所打呀, 打六合一, 打咗一次, OK WOR, touch wood, 真係無發燒.

不過我地都有番健康院做定期檢查, 早兩日我仲去咗健康院上佢地果個親職教育研習班, for 2-4 months ke BB, 都幾好KA, 又唔駛 ...

健康院的親職教育研習班係咪淨係平日至有得上 ?
我要返工 ...

複式洋房

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-27 15:09 發表
聽日我會帶bb 去打肺鏈針& 輪狀口服喇, 希望阿b乖乖地 同埋唔好發燒啦 ^^

唔知大家有無寫blog 呢? 一齊交流o下丫
http://hk.myblog.yahoo.com/kifamily/

睇o左你個blog了, 點解你仔仔 d 皮膚搞成咁呀 ?
我無寫blog, 因為要返工, 無時間寫 ...
但我有 upload 相上 facebook o

複式洋房

原文章由 Irene(何太) 於 08-7-24 23:32 發表

我帶bb 去健康院打4合1, o向屋企樓下的私家診所打肺炎..., 乙型流感 ...針 & 食輪狀疫苗 ...

複式洋房

回覆 #17 dorothywtc 的文章

hi dorothywtc,

我都唔知點解阿b 會咁多粒粒, 不過醫生話好多bb 在頭3個月都會有, 不用搽藥膏d , 粒粒過2 日就會消失, 依家阿b已經無晒d 粒粒喇 ^^

複式洋房

阿b 都打左肺炎針& 食輪狀疫苗, 不過無打乙型流感針, 其實係咪要打埋乙型流感針ga? 幾錢 & 打幾多次ga?

首頁

尾頁

跳至