自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

前日搭地鐵,車箱內有個職員,手持有告票排板,全部tick定地鐵範圍內飲食項,等人一食發告票.....小心ar!!

侯爵府

醒目開學勳章

thank

男爵府

thanks

子爵府

子爵府

畀面勳章

mouth: mouth: mouth:
係咪係某d時段先有呢?

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

最好捉晒呢D人

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

不嬲都知地鐵範圍係唔可以食野架啦, 係果d人唔遵守規則, 俾人捉罰$都抵。

珍珠宮

畀面勳章

但係都仲有好多人係地鐵車卡入便食野架...
但佢依家係地鐵大堂,又7仔,又ok,又麵包,又曲奇,又燒買咁...好難叫d人唔會買完即刻唔食囉...係大堂食..入閘前..又會唔會俾人告呢?

珍珠宮

廣播話明係入閘範圍內唔可以飲食.
原文章由 arale1668 於 08-7-26 09:21 發表
但係都仲有好多人係地鐵車卡入便食野架...
但佢依家係地鐵大堂,又7仔,又ok,又麵包,又曲奇,又燒買咁...好難叫d人唔會買完即刻唔食囉...係大堂食..入閘前..又會唔會俾人告呢? ...

公爵府

我見過有個男人係地鐵車廂食緊麥XX套餐,我老公同佢"先生,地鐵唔食得嘢架"佢仲要邊食邊點頭,之後我地落車話俾地鐵職員聽,地鐵職員再同這位男仕講,他依然無反應繼續食,所以最好罰佢錢,

伯爵府

從來都唔會係地鐵食嘢, 不過有時剛做完運動, 就偷雞飲翻 2啖水, 下次唯有渴死都唔好飲住囉.

男爵府

早上返工見過亞嬋食排骨飯,見過有人食面.仲要係企係道旁若無人咁食...
噚日就見到個男人大模斯樣食包.

伯爵府

畀面勳章

咁呀女要飲奶咪弊
講笑je講笑jee!!不過我成日食住香口膠架bor

伯爵府

食面??都好高難度喎!!
原文章由 crystaltochan 於 08-7-26 09:34 發表
早上返工見過亞嬋食排骨飯,見過有人食面.仲要係企係道旁若無人咁食...
噚日就見到個男人大模斯樣食包.

子爵府

飲水 / 食糖得唔得架???

佢 d 告票係罰幾 $$$

子爵府

其實地鐵不嬲唔食得野ga啦~都唔明點解d人仲可以成個飯盒開住黎食
罰下佢地就0岩啦

禁止訪問

公爵府

我問過, 飲水, 食香口膠佢地都接受. 同埋佢地會先勸喻, 俾個袋你入住食物, 叫你出閘先食. 通常唔聽話, 佢地返轉頭仲見你食緊, 先會發告票

我都好同意在地鐵內唔應該食嘢, 你食嘢果陣車箱好大陣味(就算麵包都係), 唔係人人鍾意聞. 有d人好衰, 用自己趕時間做藉口, 大條道理俾自己食嘢. 犯左規就係犯左規, 有乜好解釋. 你唔同意地鐵條款就唔好搭啦, 這些關乎公德心問題

[ 本文章最後由 alik 於 08-7-26 10:02 編輯 ]

別墅

早幾天叫到有個7-8歲既細路,係車廂內飲紙包朱古力奶,初時都無為意(因為日日都見到有人係車廂內飲食),個細路濁親,口中既古力奶就噴左落隔離個亞婆條白色褲到

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

早兩日見過女人餵個女食雪糕

首頁

尾頁

跳至