跳至

首頁

尾頁

大宅

我有隻Poodle囝囝一歲多d,佢超級活潑同埋好黐我,依家都唔知遲d生0左之後,抱bb番屋企時佢會有咩反應....
有無媽媽有經驗?第一日抱b番去應該點做?

大宅

回覆 #1 sowsws 的文章

我養咗五隻貓貓...

大宅

回覆 #2 sowsws 的文章

我都養左隻狗, 聽朋友講我地生左bb, 就將bb d衫帶比隻狗嗅下, 同佢講bb會加入我地個家庭, 同埋我依家都成日同隻狗心理輔導, 等佢知道下~

大宅

等我都試下尼個方法先得~但係D衫仔係咪要等BB著過先有用?
我都有成日同我隻狗狗講,佢就0黎做哥哥呀~

複式洋房

原文章由 sowsws 於 08-7-25 23:09 發表
等我都試下尼個方法先得~但係D衫仔係咪要等BB著過先有用?
我都有成日同我隻狗狗講,佢就0黎做哥哥呀~

我 都 有 兩 隻 dog dog, 其 中一 隻 成 日 聞 我 肚肚, 我 便 跟 他 說 , 跟 bb say hi. 而 我 已買 了 door gate , 到時 他們 不 準 入 bb room.

大宅

我都打算買個門欄呀,等狗狗唔好走入房,你個門欄買幾錢呀?

原文章由 janetleung111 於 08-7-27 12:58 發表

我 都 有 兩 隻 dog dog, 其 中一 隻 成 日 聞 我 肚肚, 我 便 跟 他 說 , 跟 bb say hi. 而 我 已買 了 door gate , 到時 他們 不 準 入 bb room.

洋房

我有4隻狗,兩大兩細, 我都有成日同狗狗講就0黎做哥哥呀~
大狗以前對我好熱情,成日爬上我身. 起初都擔心,但有咗之後佢哋冇咁做, 斯文晒.我諗佢哋明白,乖乖

大宅

其實我諗佢0地明白0既~
係呢...你0個4隻狗狗係咪都閹0左0架?我想趁生之前帶我隻狗狗去閹0左先,等佢可以再乖d~~

原文章由 littlecat222 於 08-7-28 13:19 發表
我有4隻狗,兩大兩細, 我都有成日同狗狗講就0黎做哥哥呀~
大狗以前對我好熱情,成日爬上我身. 起初都擔心,但有咗之後佢哋冇咁做, 斯文晒.我諗佢哋明白,乖乖 ...

別墅

I have one dog.. almost 4 years old.. my dog is very good with my 2 years old daughter, when my daughter cry in the room, my dog is the first one run to the room first.... now coming will have a mouse bb.. i believe they will be ok and can play when grow up.
常人眼中你只是一個平凡既bb.但在父母心中.你是優越.活潑.可愛的囡囡  (Eunice Kwok因因)

首頁

尾頁

跳至