跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仔仔9月開學喇,除左校服/ 書包, 有咩濕碎野要幫佢買?
鞋? 黑/白? 皮/波鞋? 毛巾?水壺?........? Please Help!

大宅

我仔仔都係9月開學上午班,黑皮鞋,白色波鞋,毛巾,雨衣,白襪都會買,書包同茶杯好似學校會在28 Aug派發喎!妳的仔仔上午/下午玩呀,到時見喇!幾時去買校服呀?

大宅

開學時學校會派杯仔同毛巾盒 (你地俾書簿費時如果有俾埋$). 自己預備毛巾仔.

書包好似係自己買架播. 吾係學校派架???? 吾知你地係咪今年吾同左.

雨衣學校遲d會送, 不過吾係開學時, 好似係開學後個幾兩個月, 吾記得幾時啦.

皮鞋黑色. 波鞋吾洗一定白色, 可以著去街d波鞋. 冬天校服只係著運動裝, 日日都著波鞋. 買對靚d都得, 哈哈.

幼兒班夏天一星期一日著運動裝, 其餘著校服, 最好預兩套校服, 一套運動裝.

預備定冷氣外套, 好似冇限顏色, 不過我都係買白色, 賣校服果度有得賣.

要搭校車就要問定司機喇.

其實都無咩特別野要準備, 準備心情就得囉.

大家吾洗咁緊張架, 放心, 學校同老師都好好架.

原文章由 lamcf68 於 08-7-19 11:30 發表
我仔仔都係9月開學上午班,黑皮鞋,白色波鞋,毛巾,雨衣,白襪都會買,書包同茶杯好似學校會在28 Aug派發喎!妳的仔仔上午/下午玩呀,到時見喇!幾時去買校服呀? ...

男爵府

我囡囡都係9月返K1, 我已買了校服, 因她太細粒, 著起來好長遲d要拿去改短, 條運動衭仲著吾到, 會跌落唻,而黑鞋就未買, 吾知邊道平呢?
我囡囡隻腳好細隻, 次次買鞋都要加兩個鞋墊先可以著到, 聽講吉吉島近開學會有特價, 吾知係吾係呢?

複式洋房

唔該晒各位d資料,昨日吉吉島有5%off,看倒d黑皮鞋百多元一對.
dr. koxx 要300-500一對

子爵府

yonniemarn,

好詳細呀, thx
我想問多句, 第一日開學佢地返1個鐘, 比唔比mami & baba陪埋一齊上堂架, 我個囡都係今年K1 (上午班)架, 我都好緊張 & 期待9月1號呀

原文章由 yonniemarn 於 08-7-21 09:50 發表
開學時學校會派杯仔同毛巾盒 (你地俾書簿費時如果有俾埋$). 自己預備毛巾仔.

書包好似係自己買架播. 吾係學校派架???? 吾知你地係咪今年吾同左.

雨衣學校遲d會送, 不過吾係開學時, 好似係開學後個幾兩個月, 吾記 ...

大宅

家長吾可以係課室入面陪架.

頭果幾日, 好多家長都吾捨得走, 會留係課室外裝, 包括我:;pppp: . 頭兩日老師都吾趕家長走, 之後吾俾, 要係地下操場等.

原文章由 happyalice 於 08-7-21 18:24 發表
yonniemarn,

好詳細呀, thx
我想問多句, 第一日開學佢地返1個鐘, 比唔比mami & baba陪埋一齊上堂架, 我個囡都係今年K1 (上午班)架, 我都好緊張 & 期待9月1號呀

...

大宅

唉!我都驚緊仔仔唔聽老師指令又喊到收唔到聲,家下俾佢返明愛的國語班實習下,發現佢完全唔聽人講野又唔答老師問題,都唔知點返K1................

大宅

咁乘校車又點算好呢?K1返一個鐘,佢一上校車我咪要自已搭小巴去學校?

大宅

原文章由 lamcf68 於 08-7-28 12:48 發表
咁乘校車又點算好呢?K1返一個鐘,佢一上校車我咪要自已搭小巴去學校?

頭兩日家長好似可以跟車, 你問番司機啦.

有時要狠心d架, 頭兩星期我自己帶囡囡返學, 佢日日喊架, 之後搭校車, 係第一日上車時喊, 返到學校冇喊啦.

複式洋房

回覆 #7 wingtam2910 的文章

我女女都係好細粒架都係要改校服....我係明星洒樓對面維修緊果座大厦商埸(1樓)改既

首頁

尾頁

跳至