跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人係擇呢日開刀生BB?除左呢日外,仲有邊日好日?
  我師傅話14號好日,但係擇係呢日開,要比多成二萬幾三萬銀,所以次選擇唯有係9號,唔知仲有邊日係好日?

複式洋房

我都係揀左9號, 法國開刀..
你响邊度生呀
原文章由 kk_unique 於 08-7-30 14:29 發表
  我師傅話14號好日,但係擇係呢日開,要比多成二萬幾三萬銀,所以次選擇唯有係9號,唔知仲有邊日係好日? ...

複式洋房

點解14號要比多咁多錢
原文章由 kk_unique 於 08-7-30 14:29 發表
  我師傅話14號好日,但係擇係呢日開,要比多成二萬幾三萬銀,所以次選擇唯有係9號,唔知仲有邊日係好日? ...

別墅

我在仁安生,因為14號係星期日(仲係8月15添~~),星期日又要擇日同擇時辰的話,淨係仁安就要收萬五銀,計埋醫生d附加費,起碼過二萬銀啦!
  你9號係幾多點?你個係女定仔?
  點都好啦,祝你一切順利,平平安安!

原文章由 babyjen 於 08-7-30 14:43 發表
我都係揀左9號, 法國開刀..
你响邊度生呀

男爵府

14號是八月十五, 所以很貴, 我奶奶話9月10日係好日. 所以我會在10日開刀, 但如果你現在才book, 應會很難. 過你可以試試. 祝你好運!

複式洋房

我個係B仔..book 左9月9日上午9點囉... 因為9-11係吉時喎..咁醫生就話book 9點手術室, 開刀+麻醉都要十幾分鍾啦

原文章由 kk_unique 於 08-7-30 15:19 發表
  我在仁安生,因為14號係星期日(仲係8月15添~~),星期日又要擇日同擇時辰的話,淨係仁安就要收萬五銀,計埋醫生d附加費,起碼過二萬銀啦!
  你9號係幾多點?你個係女定仔?
  點都好啦,祝你一切順利,平平安安!

...

大宅

擇日應該要夾埋爸爸媽媽0既時辰八字0架....

大宅

原來9月9號係好日咩,我預產期係9月9喎,不過我係順產,咁希望bb係正好日出來啦,哈哈

anyway 都祝大家順順利利啦

別墅

Ooooh, babyjen:

我都係擇呢個時辰喎,因為全日黎講係呢個時辰最好,係貴人時,呢日內其他時辰就無咁好!

你係仔就好啦,壬子日係陽日元,啱生仔,事關夠剛強夠man!

tseleebb:

我本來次選係9月10日,但係師傳話呢日係癸丑日,個丑土無咁好,會濁水,而且帶有病,所以唯有提前一日.

點都好,希望大家一切順利,平平安安.

原文章由 babyjen 於 08-8-1 00:11 發表
我個係B仔..book 左9月9日上午9點囉... 因為9-11係吉時喎..咁醫生就話book 9點手術室, 開刀+麻醉都要十幾分鍾啦

複式洋房

kk_unique,

而家最怕亞B早出嚟, 因為我個B比週數大, 係中大碼B...所以我成日同亞B講, 叫佢住耐D..
原文章由 kk_unique 於 08-8-2 17:35 發表
Ooooh, babyjen:

我都係擇呢個時辰喎,因為全日黎講係呢個時辰最好,係貴人時,呢日內其他時辰就無咁好!

你係仔就好啦,壬子日係陽日元,啱生仔,事關夠剛強夠man!

tseleebb:

我本來次選係9月10日,但係師傳話呢日係癸丑 ...

別墅

babyjen,

我都係怕佢提早出世,事關9月9日之前幾日都唔係咁好,早左出世,真係大件事.

你知唔知如果好似我呢d係私家生,book哂日期同時間,到頭黎(大吉利是)真係提早左出世,醫院同醫生會係點計$?

原文章由 babyjen 於 08-8-3 01:13 發表
kk_unique,

而家最怕亞B早出嚟, 因為我個B比週數大, 係中大碼B...所以我成日同亞B講, 叫佢住耐D..

複式洋房

我都唔知點計$$...唔知會唔會當緊急開刀計呢
等我下次覆診時問吓醫生先
原文章由 kk_unique 於 08-8-3 16:49 發表
babyjen,

我都係怕佢提早出世,事關9月9日之前幾日都唔係咁好,早左出世,真係大件事.

你知唔知如果好似我呢d係私家生,book哂日期同時間,到頭黎(大吉利是)真係提早左出世,醫院同醫生會係點計$?

...

別墅

聽日入院生了,終於可以脫苦海,真係等到頸都長了.

男爵府

原文章由 kk_unique 於 08-8-3 16:49 發表
babyjen,

...

收左既$冇得退囉~

男爵府

原文章由 babyjen 於 08-8-3 18:50 發表
我都唔知點計$$...唔知會唔會當緊急開刀計呢
等我下次覆診時問吓醫生先

應該唔會~

首頁

尾頁

跳至