懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我生完bb之後,勁脫髮~
我脫得很利害~有點禿
仲越黎越禿~
點算?
queenie169

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘩...我又係呀...我係生完3個幾月開始甩...甩到依家就黎5個月喇....我妹妹都話我有某d位係無左d 頭髮~好驚~

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係咁呀!! 甩半年至一年啦!! 我係短髮, 甩得無咁勁, 我同事係長髮, 甩得串頭髮明顯少晒

男爵府

原文章由 szeszes 於 08-7-19 19:46 發表
係咁呀!! 甩半年至一年啦!! 我係短髮, 甩得無咁勁, 我同事係長髮, 甩得串頭髮明顯少晒

我就係長頭髮先羅命...屋企成地都係...勁恐怖~
汁返起都可以草埋比人用黎駁髮

別墅

我生完都係咁, 起碼甩左半年有多, 之後剪短d頸髮同埋隔日洗頭(以前每日都洗)先無甩得咁勁咋....

大宅

我生完4個月開台甩, 甩到8個月左右停
甩時前額好似禿左咁, 我又係勁長頭髮(差不多到腰), 日日都周地頭髮架

複式洋房

你們有否解決方法分享下
如再生多一個實光頭–
queenie169

大宅

試吓睇中醫調理,中醫話脫髮可能係腎虛,
我試過飲有何首烏既藥都ok.

原文章由 queenie169 於 08-7-19 18:29 發表
我生完bb之後,勁脫髮~
我脫得很利害~有點禿
仲越黎越禿~
點算?

複式洋房

我現在係廣華中醫看ニ個月都未有氣息
頭頂好似聖誕樹
髮線向後
我仲想生多兩個点算
好驚
queenie169

大宅

我生完都甩左一半頭發,從BB四個月開始甩,甩左有半年左右,去睇專家醫生,入去兩分鐘唔到,醫生話正常,因為生完身體內的荷而X要調節之類,如果連續甩八個月以上再來見佢,二分鐘時間收我$280--USD,加上等了一個鐘.

複式洋房

我BB未出世架~~但係剛有BB時都係勁甩頭髮﹐後尾朋友介紹有一個日本牌子叫2001﹐我係Log On買﹐但係朋友話尖沙咀龍城平D。有洗頭水同護髮素﹐但我淨係用護髮素﹐用左脫髮現象就即係停左﹐你地試下得唔得~~

男爵府

我就黎變禿頭怪俠

大宅

我都係咁, BB三個半月開始我就甩頭髮, 到BB四個月去私家打針, 我同醫生講個情況, 佢就開咗補丸比我, 再加上我又用咗無患子洗頭水(之前曾經係BK見有媽咪介紹過), 近兩三日已見地下同BB身上少咗我甩o既頭髮. (我其實只係食補丸同用洗頭水約個多星期.)

大宅

真係好驚喎, 我仲想bb 滿月後去做負離子添...........

別墅

我都係咁呀...究竟係咪真係會生番架..?現在甩0左個幾月0乍,頭髮已經好薄喇,幾時先乜到半年呀..我真係好驚呀..仲要返工見人架...點算好呀?!!

大宅

畀面勳章 大廚勳章

唉,我都想喊,我又係,剛甩了一個月左右,我又係長頭髮,原本係腰,但BB滿月時,我已剪短到去膊頭,但...都係逃唔過這個,...甩髮問題,唉
點算

別墅

我都係用無患子洗頭水, 我由開始有既時候已經開始用, 係由個auntie介紹既, 佢話佢同朋友用完都work, 又係好明顯無甩咁多頭髮, 我9月生喇, 希望可以keep住好既效果啦!

複式洋房

原來大家都有我的煩惱, 我由生完3個半月開始脫髮到而家足足3個月la...最恐怖試過洗次頭脫成千條頭髮, 走去睇皮膚科都用左幾千蚊用左好多錢, 而家都keep 住洗次頭脫成300條, 可能我生完冇mud補, 生完d M 一直唔準, 頭3個月就勁多, 今個月仲一個月來2次, 唔知係咪荷爾蒙有問題, 洗唔洗改睇婦科呢

複式洋房

請問無患子洗頭水係邊都可以買到?

別墅

我見過千色店&華潤堂有得賣, 原價$78, 有時會有15-20%off.

原文章由 豆豆Mum 於 08-8-1 17:24 發表
請問無患子洗頭水係邊都可以買到?

首頁

尾頁

跳至