跳至

首頁

尾頁

別墅

請問東區有那些有名氣的小學, 那些是直資, 那些是私校OR政府津貼

複式洋房

太古小學好吾好?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

東區has 2 nets: Net 14 (North Point, Quarry Bay)&16 (east of net 14)

Which net do u belong to?

Tai Koo is just a so-so school.

大宅

回覆 #3 Jasmine-4711 的文章

我想請教這是你個人見解, 還是你識人係太古小學讀呢??

男爵府

太古小學未遷校前係麻麻地的, 不過遷校後就有好多人報, 相信學生質素係有提升, 不過就唔係好TOP。

可以參考下2007年小學概覽, 果度有齊所有學校的資料~
http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/

民房

中華基督教會基灣小學(呢間成績好勁,學生考試平均分99都算中等)
聖公會柴灣聖米迦勒小學(呢間有自設飯堂,學生成績及校外活動都好唔錯)
滬江小學(成日有d名人來講座分享,校長nice,學生成績及校外活動都好唔錯,仲有一間私校中學是計BP的)

原文章由 channatung 於 08-5-23 16:38 發表
請問東區有那些有名氣的小學, 那些是直資, 那些是私校OR政府津貼

大宅

原文章由 CrystalLeung 於 08-8-1 19:14 發表
中華基督教會基灣小學(呢間成績好勁,學生考試平均分99都算中等)
聖公會柴灣聖米迦勒小學(呢間有自設飯堂,學生成績及校外活動都好唔錯)
滬江小學(成日有d名人來講座分享,校長nice,學生成績及校外活動都好唔錯,仲有一間私校 ...

請問何時收form ? tks

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

l

7:30:

No, I am repeating from other parents' posts here

大宅

原文章由 NO.1YUET 於 08-8-1 21:21 發表

請問何時收form ? tks

this month move to 杏花, my daughter be a K3 student and need to looking for P school. Pls help.

首頁

尾頁

跳至