懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

舊o既topic已經有3xxx個post...
其實應該一早開新part ga la...
黎呢到再傾過啦~

大宅

收到...我o黎報到啦...
Rain謝謝您

大宅

好媽媽勳章

唔該晒, Rain!

最近我覺得夜晚瞓覺唔係瞓得咁好, 側瞓得耐又會腳痺, 好易醒, 平瞓又覺得個肚好重, 一晚醒成3-4次, 都幾辛苦, 而且有時醒左又瞓唔返! 你地有無咁既問題呢?

原文章由 Rain~* 於 08-8-7 10:49 發表
舊o既topic已經有3xxx個post...
其實應該一早開新part ga la...
黎呢到再傾過啦~

子爵府

好媽媽勳章

acpeanuts
有冇試過側睡時"sip"個枕頭o係腰?
會舒服d ga~
枕頭太大o既,咕"順"都得ga~
原文章由 acpeanuts 於 08-8-7 11:10 發表
唔該晒, Rain!

最近我覺得夜晚瞓覺唔係瞓得咁好, 側瞓得耐又會腳痺, 好易醒, 平瞓又覺得個肚好重, 一晚醒成3-4次, 都幾辛苦, 而且有時醒左又瞓唔返! 你地有無咁既問題呢?

...

男爵府

原文章由 acpeanuts 於 08-8-7 11:10 發表
唔該晒, Rain!

...

有呀, 我早排又係咁, 媽咪話我濕熱喎, 於是我就食咗少少涼嘢, 之後真係好好多!! 豈碼訓醒都訓得返呀!! 之前訓醒等天光, 天光先訓到又要起身返工呀!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hi all,

我都發覺側睡時, 個手臂壓住好痛! 反而現在喜愛打平來睡!!!

係喎, 我想問問大家, 依家你地隔多少時間看一次醫生? 我本來昨天看的, 點知打風, 又撞正醫生跟住放假, 現在又要改2星期後喎!!!~~~ 成個月都無見醫生了!!!

原文章由 chowhui97 於 08-8-7 11:16 發表

有呀, 我早排又係咁, 媽咪話我濕熱喎, 於是我就食咗少少涼嘢, 之後真係好好多!! 豈碼訓醒都訓得返呀!! 之前訓醒等天光, 天光先訓到又要起身返工呀! ...

大宅

好媽媽勳章

有呀, Rain, 我用一個薄枕頭sip喺兩隻腳之間, 都唔係好得!

原文章由 Rain~* 於 08-8-7 11:16 發表
acpeanuts
有冇試過側睡時"sip"個枕頭o係腰?
會舒服d ga~
枕頭太大o既,咕"順"都得ga~

大宅

好媽媽勳章

ootolai,

我都係一個月至見醫生一次, 本來星期六佢叫我3個星期後再見佢, 但因為我下星期會去照4d, 所以最終佢叫我4個星期再見佢囉!

原文章由 ootolai 於 08-8-7 11:31 發表
hi all,

我都發覺側睡時, 個手臂壓住好痛! 反而現在喜愛打平來睡!!!

係喎, 我想問問大家, 依家你地隔多少時間看一次醫生? 我本來昨天看的, 點知打風, 又撞正醫生跟住放假, 現在又要改2星期後喎!!!~~~ 成 ...

洋房

回覆 #2 acpeanuts 的文章

我由25WKS開始就覺得條腰比個肚扯住,都試過用簿既枕頭墊住條腰訓,不過又覺得太高~之後我轉左用毛巾,因為方便調整厚度,第2朝訓醒之後都唔會覺得條腰好攰囉~
同埋有游水既話,感覺都好似無咁痛~

大宅

原文章由 ootolai 於 08-8-7 11:31 發表
hi all,

係喎, 我想問問大家, 依家你地隔多少時間看一次醫生? 我本來昨天看的, 點知打風, 又撞正醫生跟住放假, 現在又要改2星期後喎!!!~~~ 成 ...

我上星期六剛剛檢查完,以前係4個星期,醫生宜家叫我二至三個星期後去CHECK。好開心呀,公司為迎接奧運,明天休息一天。
10w4d      3.99cm
12w6d      7.57cm
14w3d 約10.00cm

禁止發言

別墅

我又黎報到

大宅

好媽媽勳章

我唔識分喎, 有時見到bb一舊野頂來頂去, 自己估係拳頭, 摸落去又只係覺得硬硬地, 唔知係邊part!

原文章由 小小小朋友 於 08-8-7 14:23 發表

你就好啦有得放假
我老細就明天放自己半日假...
唉~都無我份

上星期2我都去健康院覆完診
佢叫我2星期返去一次
所以下星期2又要再返去...星期6就去私家睇

我想問你地識唔識分(摸)bb個頭,身,手,腳位置 ...

大宅

係呀...我發現現在永安好多bb用品都做緊 8折...

同埋星期五用 hsbc 的 credit card 買
hsbc 是會 retabe 10% 的...

即係有 72 折呀...你地星期五放工可以留意下...

不過記得用hsbc 的 credit card 俾錢

hsbc 好似 9月會一次過 cash rebate

http://www.hsbc.com.hk/1/2/special/chinese/cards/prom070

[ 本文章最後由 小山竹 於 08-8-7 15:15 編輯 ]

複式洋房

最近個肚皮扯得緊咗, 有d痕, 下體又係成日痕 (唔係發炎, 因為無唔正常的分泌流出黎) 只係d毛毛定墊拮到佢痕果隻, 導致我個人好燥, 你地有無咁樣呀???
可以點做先無咁痕呢

複式洋房

我only摺咗張被咁簿的墊係條腰度, 就己經ok, 之前試過摺厚咗, 瞓到半夜半邊身麻痺咗

我暫時仲係4 weeks check一次咋

早幾日係度諗, 有時d人36, 37週左右就生, 咁我next week就30週啦, 咪好快生得~~
唔經唔覺, 我地係呢度討論, 講講下, 我地就生la~生咗之後, 你地仲會唔會黎呢度傾計呢???

禁止發言

別墅

Hello, everybody..

我都係, 成晚都輾轉反則, 真係唔知點訓好

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

all,

我上兩星期都開始出現了第一條肚紋了! 跟住就發覺D紋位有點被扯開的感覺, 仲有痕囉! 初時, 仲以為咁好彩, 無紋出添!!

至於阿B 的肚, 頭, 手, 腳位都係唔識分! 但我看書話, 若果係最硬頂係的部份是頭仔喎, 咁佢都仲係周圍郁喎, 不過我發覺成日都偏右!

人地話恥骨應該會痛, 我仲係未識分, 有時覺得肚臍對下的骨痛, 咁算唔算? 但又覺得係阿B個頭仔頂住喎, 因為唔係成日痛的!

原文章由 yeunglam 於 08-8-7 16:06 發表
Hello, everybody..

我都係, 成晚都輾轉反則, 真係唔知點訓好

大宅

好媽媽勳章

你就好啦, 明天公司休業, 我要自己請假去bb expo 呀!

原文章由 LOVEBB88 於 08-8-7 14:16 發表

我上星期六剛剛檢查完,以前係4個星期,醫生宜家叫我二至三個星期後去CHECK。好開心呀,公司為迎接奧運,明天休息一天。

首頁

尾頁

跳至