懷孕前後

跳至

首頁
12345...99

尾頁

洋房

Hi, 歡迎各位2009年3月預產媽媽, 一齊入黎傾下啦! 新加入成員亦可Update 以下個List 呀!

09年3月預產媽媽list

wingl410 / 威爾斯 / 2月28日 / 粉嶺健康院 + 蔡玉醫生
brightchild/屯門/3月1日/容鳳書健康院+張慧
15B/伊院/3月2日/西九龍健康院+伊院+黃逸華醫生
chan0303/仁安/3月3日/廖琳娜醫生
Exactly娘/廣華/3月3日or 9日/
toto_c9/威爾斯/3月3日/大埔黃少清健康院及蔡玉醫生
xowpooh/東區/3月4日/東區+毛匡珽+盧乃本
Carey1021/嘉諾撒/3月4日/將軍澳醫院+尹鎮偉醫生
tiff0305 / 東區 / 3月5日 / 張國良醫生
Happy937/養和/3月7日/鴨利洲健康院+贊育+羅趙豐
TOleung/法國/3月7日/廣華+黃婉霞
queenie_shum/法國/3月13日/廣華+林慧儀
Wah.wa/法國/3月15日/廣華+余啟文醫生
anson2007/屯門/3月16日/林凝芷
茶葉蛋/東區/3月16日/ 東區醫院+余啟文
neko1234/聯合/3月19日/TKO健康院+趙康誠
wsst/仁安/3月19日/尤漢維+周敏姬醫生
msbear/浸會/3月20日/劉玉鳳
macduck/東區/3月21日/ 東區醫院+劉漢基醫生
marchbaby/港安/3月21日/廣華+胡廣心
jinglepop/仁安or威院/3月21日/吳崇傑+余啟文
士丹利妻/東區/3月23日/ 東區醫院+潘錫昌醫生(暫時)
mamadi/養和/3月23日/養和+林勇行醫生+贊育
happysummer/嘉諾撒/3月23日/陸國輝醫生
Tigerpooh/法國or仁安/3月23日/蘇幹平醫生or余啓文醫生
moneychan/廣華/3月27日/張智醫生
carmenbobo/法國/3月28日/廣華+林翠苗醫生
maipo/仁安/4月02日/廖琳那醫生+陳帆醫生
elaine_272/威爾斯/4月7日/沙田健康院+張國良醫生

大宅

報到先~~~
各位準mami, hello~~~

洋房

各位morning~ 今日好眼訓呀!

男爵府

早晨呀﹗各位媽咪﹗

男爵府

各位ma咪, 早晨呀. 我都好攰呀, 琴日返夜, 返到屋企洗完白白, 睇睇下tv就係sofa到恰著咗.

今朝都仲好攰,完全未瞓夠咁...

男爵府

報到

昨晚個肚好痛, 今朝起身好暈

男爵府

Morning Everybody,

我今日都幾ok 精神, 不過係巴士到
都係有d 作, 希望今日胃口會
好d 啦, 因為今晚去打邊爐呀!

原文章由 士丹利妻 於 08-8-8 10:01 發表
各位ma咪, 早晨呀. 我都好攰呀, 琴日返夜, 返到屋企洗完白白, 睇睇下tv就係sofa到恰著咗.

今朝都仲好攰,完全未瞓夠咁...

男爵府

原文章由 maipo 於 08-8-8 10:06 發表

wa, 我都好耐冇打邊爐啦, 希望你今晚胃口好d, 食多d嘢啦.

我今日坐巴士都勁想嘔, 又係即刻令利賓納出嚟飲, 咁先好d. 但係個胃都係頂住頂住, 好唔舒服...

男爵府

原文章由 maipo 於 08-8-8 10:06 發表

我都好想打邊爐呀﹗ 但你記住6熟d 喎

大宅

各位早晨呀!
我尋日去左第二次check, 好開心呀, 見到阿b陏呀, 仲見到佢d手仔同腳仔, 同心跳呀, 個心安樂晒

大宅

早呀... 我都報到呀..

這幾天, 反哂胃, 冇哂心機, 成日反胃頂到頸, 食完飯又嘔d出黎

大宅

早晨呀....
我今日都係一樣嘔到七彩呀...

大宅

原來醫生話唔好嘔咁多, 有止嘔藥食就食, 因為嘔好容易整損個食道. 我之前仲諗住唔係咁辛若ge話就忍啦, 唔好食咁多藥, he, 原來嘔得多唔好wor

別墅

嘩, 估唔到咁快已經part 2啦, 啱啱先追完尋日d post 咋...

我尋日又係唔知點解特別攰, 唔通前日8 號風球唔駛返工瞓得太多? 希望今日精神好d, 因為都幾多嘢做呀!

大宅

wingl410 你好呀, 我覺得我嘅情況同你幾似, 如下:
cherryccm / 威爾斯 / 3月24日 / 王少清健康院 + 蔡玉醫生 or 陳帆醫生

其實我都想問吓你對蔡e生嘅睇法, 一齊share吓啦...

原文章由 wingl410 於 08-8-7 22:46 發表
報到先~~~
各位準mami, hello~~~

男爵府

我會架啦, 同埋我老公去, 佢一定哩樣唔俾我食,
個樣唔俾我食架啦, 無魚生食呀!
我琴晚都係食左幾啖飯咋, 到10點幾
就好肚餓, 跟住焗左米粉食!

原文章由 Tigerpooh 於 08-8-8 10:14 發表

我都好想打邊爐呀﹗ 但你記住6熟d 喎

男爵府

我聽朋友講dr choi 都幾好架喎,
不過佢係taipo 對我黎講太遠啦,
所以我睇陳帆囉.

原文章由 cherryccm 於 08-8-8 10:21 發表
wingl410 你好呀, 我覺得我嘅情況同你幾似, 如下:
cherryccm / 威爾斯 / 3月24日 / 王少清健康院 + 蔡玉醫生 or 陳帆醫生

其實我都想問吓你對蔡e生嘅睇法, 一齊share吓啦...

...

大宅

有時都唔知聽邊個e生講好, 我就冇咩嘔, 琴日去e生到就話如果我嘔多d就好啦, 我睇書都話嘔得多即証明肚内的bb越'陀'得好..

原文章由 queenie_shum 於 08-8-8 10:20 發表
原來醫生話唔好嘔咁多, 有止嘔藥食就食, 因為嘔好容易整損個食道. 我之前仲諗住唔係咁辛若ge話就忍啦, 唔好食咁多藥, he, 原來嘔得多唔好wor

男爵府

原文章由 queenie_shum 於 08-8-8 10:15 發表
各位早晨呀!
我尋日去左第二次check, 好開心呀, 見到阿b陏呀, 仲見到佢d手仔同腳仔, 同心跳呀, 個心安樂晒

我都聽日放工後去c+檢查, 聽日應該係7wk5d. 唔知會見到佢d手仔腳仔未呢?睇書話8wk會見到.

好緊張呀heehee

大宅

陳帆e生好難book, 我7月中book, 要sep 11先有得睇, 到時我都兩個幾月啦...不過我都想試吓, 因為我個friend highly recommend佢, 你又覺得佢點呢?

原文章由 maipo 於 08-8-8 10:25 發表
我聽朋友講dr choi 都幾好架喎,
不過佢係taipo 對我黎講太遠啦,
所以我睇陳帆囉.

首頁
12345...99

尾頁

跳至