論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

工人黎左一個月, 其他野唔講, 但佢就真係好錫細b.

尋日同佢帶細 b 去打4個月針, 由屋企一路去到診所, 佢已經不停 up 住話佢唔睇得, 好心痛......

細 b 比人連拮兩針, 梗係喊到 din 啦, 點知呢位姐姐又跟住喊到豬頭咁. 我就 lair 咁 hair.

你話係好嬲好笑定應該感激佢咁鍚亞 b.

公爵府

好媽媽勳章

哈哈~ 我家蜜糖賓都係咁上下~

去年6月維尼仔入院, 要抽血又要吊水, 手背種咗粒黃豆仔, 工人連續兩日都係去咗半日, 傍晚我去接更, 就眼都紅晒咁同我一輪咀講d姑娘點同bb抽血, bb喊得幾慘, 講講下卒之流下兩行眼淚....

前兩日張high chair夾到bb手臂少少肉, 我個仔未喊 (維尼好韌皮), 佢都喊咗先 - 佢話因為之前佢夾過一次佢知道有幾痛.

其實佢咁錫bb我梗開心~

大宅

知道佢錫bb係好事黎既, 但你留意佢識唔識臨急應變呀, 如果唔係你兩公婆返左工, 如果突然有事, 佢一味識喊, 咩反應都冇就唔得佢死呀!

原文章由 咕怪媽媽 於 08-8-9 22:21 發表
工人黎左一個月, 其他野唔講, 但佢就真係好錫細b.

尋日同佢帶細 b 去打4個月針, 由屋企一路去到診所, 佢已經不停 up 住話佢唔睇得, 好心痛......

細 b 比人連拮兩針, 梗係喊到 din 啦, 點知呢位姐姐又跟住喊到豬頭 ...

男爵府

我諗起有次關大門,一次驚慌佢隻手指玩插入門「LA」,
竟然情急之下,推開阿B,自己夾到自己手指.
嘩~十大滿清浩刑..........好痛,我哭了~

原文章由 ellawyc 於 08-8-10 00:36 發表
哈哈~ 我家蜜糖賓都係咁上下~

去年6月維尼仔入院, 要抽血又要吊水, 手背種咗粒黃豆仔, 工人連續兩日都係去咗半日, 傍晚我去接更, 就眼都紅晒咁同我一輪咀講d姑娘點同bb抽血, bb喊得幾慘, 講講下卒之流下兩行眼淚.. ...

[ 本文章最後由 060228 於 08-8-11 00:45 編輯 ]

執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

大宅

嘩! 真正! 我個都好錫細仔, 但就無你地D咁勁.

首頁

尾頁

跳至