自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

阿女要換Nuk奶樽既奶咀,買左幾個stage 1既,點知個hole大得濟,阿女瀆親飲唔到(我以為stage 1同跟奶樽o個個一樣,原來stage 1個Hole大d)
同佢轉Pigeon奶咀佢又唔識飲,飲成5分鐘都係飲左10ml(其實係流晒出黎)

有冇媽咪知邊度可以買<跟Nuk奶樽既奶咀>呀??

大宅

吉G島,千式店

男爵府

好媽媽勳章

宜家佢食得好慢~~~我都想轉大d奶咀~~~我買左大粒(large hole)果隻試換~~不過阿b唔識食大粒奶咀!! ~~我想將本身個奶咀整大d!!!!!請問nuk點可以自己將d奶咀個hole整大d????

原文章由 B媽-Blue 於 08-8-11 16:15 發表
阿女要換Nuk奶樽既奶咀,買左幾個stage 1既,點知個hole大得濟,阿女瀆親飲唔到(我以為stage 1同跟奶樽o個個一樣,原來stage 1個Hole大d)
同佢轉Pigeon奶咀佢又唔識飲,飲成5分鐘都係飲左10ml(其實係流晒出黎)

有冇媽咪 ...

男爵府

wing on

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我就係買左size 1 for 0-6 months,以為個hole係一樣大,點知另外買既個hole太大喇

大宅

係個窿度剪一剪咪得囉

原文章由 ctslhkc 於 08-8-11 16:27 發表
宜家佢食得好慢~~~我都想轉大d奶咀~~~我買左大粒(large hole)果隻試換~~不過阿b唔識食大粒奶咀!! ~~我想將本身個奶咀整大d!!!!!請問nuk點可以自己將d奶咀個hole整大d????

...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 B媽-Blue 於 08-8-11 16:37 發表
我就係買左size 1 for 0-6 months,以為個hole係一樣大,點知另外買既個hole太大喇

每一個stage都有大中細 hole 架, 一般small用黎飲水, medium飲奶...大hole我覺得冇用, 買的時候要睇清楚...因為我試過見到stage 1就買咗返去...又係濁親阿b

大宅

我果時買個pigeon開孔器, 係原本個窿下面再加多一個窿, 變成2個窿平排, 初初飲有少少續親, 但試過一兩次後, 好好呀!

原文章由 ctslhkc 於 08-8-11 16:27 發表

...

侯爵府

stage 1, 0-6mths, 有分 S, M, L 嫁 (stage 2, 6-18mths 都係咁分)
S for 水
M for 奶
L for 厚質地既飲料

你係唔係買錯左 L 呀....

荷花, 一田, wing on, Taste, Jusco 都有

[ 本文章最後由 RonicaKwok 於 08-8-11 17:09 編輯 ]

大宅

我個女一換左stage 2之後, 就係用L SIZE, 如果唔係支奶飲10年都唔洗旨意飲得晒.

洋房

荷花, 一田, wing on, Taste, Jusco, 千色店 都會有得買 !

MAY

侯爵府

me too....
我個仔6個月已經用 stage 2 L size...

原文章由 等待BB的小貓 於 08-8-11 17:30 發表
我個女一換左stage 2之後, 就係用L SIZE, 如果唔係支奶飲10年都唔洗旨意飲得晒.

男爵府

好媽媽勳章

開孔器係+字開定圓形開架??邊樹買??開其他牌字得唔得???

原文章由 等待BB的小貓 於 08-8-11 17:04 發表
我果時買個pigeon開孔器, 係原本個窿下面再加多一個窿, 變成2個窿平排, 初初飲有少少續親, 但試過一兩次後, 好好呀!

男爵府

好媽媽勳章

咁再大d係唔係要自己開大個孔呀???

原文章由 RonicaKwok 於 08-8-11 17:34 發表
me too....
我個仔6個月已經用 stage 2 L size...

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

原來有分架??我諗我買錯左喇

原文章由 RonicaKwok 於 08-8-11 17:08 發表
stage 1, 0-6mths, 有分 S, M, L 嫁 (stage 2, 6-18mths 都係咁分)
S for 水
M for 奶
L for 厚質地既飲料

你係唔係買錯左 L 呀....

荷花, 一田, wing on, Taste, Jusco 都有

侯爵府

我個仔去到 1.5 yrs old 都仲好 "滿意
stage 2 --> L

原文章由 ctslhkc 於 08-8-13 12:45 發表
咁再大d係唔係要自己開大個孔呀???

首頁

尾頁

跳至