嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

各媽媽..你好.. 
請問有無bb試飲”保兒加營素”?
因我bb是超細碼,依架14個月,只有17磅,佢依架食緊明治大仔, 想同佢轉奶粉..但又唔知轉邊隻..請給予一些意見..
謝謝.. 

大宅

加營素聽人講可以儲肥b呀

大宅

好媽媽勳章

有呀,飲完胃口真係好咗好多,不過太甜,我冇加咁多奶粉

複式洋房

我個b妹都係呀..就黎14個月都係得十零磅咋...健康院要佢提早三個月番去檢查...
食極都唔肥...都唔明點解...
佢飲開日本明治...之前轉咗飲s26...仲死...由每次180 oz(日本明治) 驟跌到每次 50oz (s26)....佢唔鍾意飲呀....而家唯有轉番日本明治...慢慢好番...而家每次可以120 - 150 oz 度....唉..唔轉好過轉的例子
佢每日兩餐飯仔(稀飯) + 三餐奶...其實應該夠...但係奈何.......

複式洋房

我個女係食雅培3號架...佢食左都有肥到

我家姐個仔係食保兒加營素..見佢食左都肥左..
不過好難痾臭臭所以佢會沖多一安水落去

大宅

我個女都係細碼bb, 22個月得20磅, 由18個開始無重過 佢食好多野, 好鍾意食, 但近排拒絕飲奶, 加營素都試過, 唔飲, 無辦法。唯有比盒鮮奶佢啦!

複式洋房

My baby boy also xs size!! 7 months only 7 kg ja.But nurse said ok wor. Now he only drink 5-6 oz milk each time. 3 times milk and 2 meal rice cereal.Is it enough??

子爵府

環保接龍勳章

BB係咪瞓得好少呀? 要瞓多D才長肉

複式洋房

In daytime, my baby only sleep about 3 hrs totally. But when 9.00pm,he can sleep till to tomorrow morning about 7 am, is it enough??

大宅

我個女小食多餐
4餐奶加兩餐, 得閒俾下餅,芝士,俾果汁佢食,
成長線都唔錯, 由出世:10% 去到1歲:50%成長線, 而家仲努力緊

複式洋房

原文章由 湯圓圓 於 08-7-16 00:52 發表
有呀,飲完胃口真係好咗好多,不過太甜,我冇加咁多奶粉

我個bb8個月都係細碼呀...咁可以飲加營素嗎?

新手mama

thank you

大宅

原文章由 nam318 於 08-8-11 23:25 發表

我個bb8個月都係細碼呀...咁可以飲加營素嗎?

新手mama

thank you

要 1 歲先飲得喎

首頁

尾頁

跳至