跳至

首頁

尾頁

別墅

呢排去親商場, 佢好興奮周圍走. 但係我拖住佢隻手時佢就施軟功攤在地上. 到我放開手(因為好驚整親佢手跤)時佢好似生蝦咁起身又走過. 於是我抱起佢唔俾佢行, 佢個樣又好地地咁! 問佢行路要拖住知唔知, 但佢勁搖頭, 好明顯係玩野!
佢好蠱惑:;pppp: 激死我!

大宅

fattyangela,你放假呀?
依家佢地開始同我地作對,同佢地講唔啱,唔可以咁做,佢都唔聽(但知佢地係明白的)。
哲哲重蠱惑呀,叫佢唔好攪d野,佢就會行開唔攪,跟住會等你唔為意,就會走番去攪~ mouth:

最攪笑係,個蠱惑樣走哂出黎~
原文章由 fattyangela 於 08-8-12 09:49 發表
呢排去親商場, 佢好興奮周圍走. 但係我拖住佢隻手時佢就施軟功攤在地上. 到我放開手(因為好驚整親佢手跤)時佢好似生蝦咁起身又走過. 於是我抱起佢唔俾佢行, 佢個樣又好地地咁! 問佢行路要拖住知唔知, 但佢勁搖頭, 好 ...

[ 本文章最後由 ling_piglet 於 08-8-12 10:20 編輯 ]
[link=http://www.TickerFactory.com/][image noborder]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;29/st/20101228/dt/14/k/e4b9/preg.png[/image]
[/link]

大宅

我唸我地呢班5月b開始作反了. 隻隻都捉唔住. 我現在就比佢自己走, 走到咁上下先至捉番佢. 所以現在每星期日我都會去"放仔". 有冇興趣今個星期日around10:00 响podium 見??

原文章由 fattyangela 於 08-8-12 09:49 發表
呢排去親商場, 佢好興奮周圍走. 但係我拖住佢隻手時佢就施軟功攤在地上. 到我放開手(因為好驚整親佢手跤)時佢好似生蝦咁起身又走過. 於是我抱起佢唔俾佢行, 佢個樣又好地地咁! 問佢行路要拖住知唔知, 但佢勁搖頭, 好 ...

大宅

原文章由 ling_piglet 於 08-8-12 10:18 發表
依家佢地開始同我地作對,同佢地講唔啱,唔可以咁做,佢都唔聽(但知佢地係明白的)。
哲哲重蠱惑呀,叫佢唔好攪d野,佢就會行開唔攪,跟住會等你唔為意,就會走番去攪~ mouth:mouth:" />

最攪笑係,個蠱惑樣走哂出黎~: ...

PY 都係差唔多, 又周地坐又唔比人拖, 呢家
o的 bb 真係蠱惑, 我

天生一對大電眼,仲有立體 4D 勁長鬈捷毛 HAHA  ~
Welcome to PY's Blog      

大宅

原文章由 piggy2007 於 08-8-12 12:00 發表
我唸我地呢班5月b開始作反了. 隻隻都捉唔住. 我現在就比佢自己走, 走到咁上下先至捉番佢. 所以現在每星期日我都會去"放仔". 有冇興趣今個星期日around10:00 响podium 見??

...

放埋我個女得唔得呀 ! 我 call 你

大宅

Angela & Ling,

雖然我就無俾肥淇出街落地行,但係o係屋企都已樣係o甘,我叫佢唔好做o既o野,佢見我無望住就即刻做,如搞DVD帶啦、趴地啦、令走所以貼好o既保護柜角o既膠邊啦仲攞嚟玩o添,激c我,真係好蠱惑。

你叫佢唔好佢好像明白,如果再犯錯,我就會大聲小小好像唔高興o甘鬧佢,佢仲o係度單眼扮o野引我笑o添呀,你話c未,我就唔笑囉,點知姐姐就笑,o甘佢咪又當無事發生你話點好。

其實我買咗條學行帶,主要係用嚟去街食飯坐高櫈仔用,因為有兩條短帶可以扣住將櫈,另外有條長o既係可以用嚟托住行,但我就怕大力咗整親佢咪好小用囉。

[ 本文章最後由 Smallpigbb 於 08-8-12 12:19 編輯 ]

大宅

當然可以啦. 不過我唸起今個星期日我要响屋企收家俱, 時間可能難就啲. 早上你會唔會過黎呀?

原文章由 mimimomo6 於 08-8-12 12:03 發表

放埋我個女得唔得呀 ! 我 call 你

別墅

我地咁岩無學返, 17號全日暫時ok. 亦可以在會所或海灘游水(好aggressive) py 我等你!
原文章由 piggy2007 於 08-8-12 18:26 發表
當然可以啦. 不過我唸起今個星期日我要响屋企收家俱, 時間可能難就啲. 早上你會唔會過黎呀?

別墅

ling_piglet, 你好好記性呀! 我今日返晏d, 所以可以上網.
我好難想像到哲哲個蠱惑樣窩, 個靚仔樣就話姐!

原文章由 ling_piglet 於 08-8-12 10:18 發表
哲哲重蠱惑呀,叫佢唔好攪d野,佢就會行開唔攪,跟住會等你唔為意,就會走番去攪~ mouth:mouth:" />

最攪笑係,個蠱惑樣走哂出黎~: ...

[ 本文章最後由 fattyangela 於 08-8-13 01:03 編輯 ]

別墅

唉, 多謝你地安慰我

熊貓女今日失驚無神偷左我放近檯邊的兩舊西蘭花, 左右手各一舊好滋味! 我叫佢俾番一件我啦, 佢驚起上黎fing甩晒落地下!

佢之後又望住我去搞dvd, 專登要挑戰我 但係我扮睇唔到佢, 仲同姐姐拍晒手睇奧運. 咁佢又唔搞, 學我地去拍手... 希望呢招可以用耐d啦.

我又睇左今期babymo講d一歲bb d情緒, 好似我個人又冷靜番.

原文章由 Smallpigbb 於 08-8-12 12:14 發表
Angela & Ling,

雖然我就無俾肥淇出街落地行,但係o係屋企都已樣係o甘,我叫佢唔好做o既o野,佢見我無望住就即刻做,如搞DVD帶啦、趴地啦、令走所以貼好o既保護柜角o既膠邊啦仲攞嚟玩o添,激c我,真係好蠱惑。

你叫佢唔好佢好像 ...

大宅

熊貓女, 睇到你呢個topic我即刻好想回答. 小方D脾氣一D 都少. 呢排每晚返到屋企, 99就不斷投訢佢.:
1。你叫佢唔好搞dvd, 佢即刻停手。 不過好唔分氣,跟住走埋你到,一口咬落我肩膀到。有時一口咬住仲衰到向後拉。99同我個膊頭而家傷痕累累。我返工俾同事見到仲問我做mud..
2. 佢每日都會定日樓入廚房問攞餅餅,果汁飲。 唔俾佢會聲嘶力竭咁, 樓到你俾佢為止。 
我覺得佢個囡好難教。 每晚放工又夜,返到黎佢又zzzZ..我都好depress.唔知點算好。

原文章由 fattyangela 於 2008/8/13 01:14 發表
唉, 多謝你地安慰我

熊貓女今日失驚無神偷左我放近檯邊的兩舊西蘭花, 左右手各一舊好滋味! 我叫佢俾番一件我啦, 佢驚起上黎fing甩晒落地下!

佢之後又望住我去搞dvd, 專登要挑戰我 但係我扮睇唔 ...

大宅

小方媽

你照俾小方咬呀,o甘唔得o家,你真係要想一個方法,我有個朋友佢個女都係o甘,整咬到佢o地兩公婆“如”咗o添,我都睇過書話BB一歲開始會有自己o既脾氣,肥淇都有會扮喊,又或者將個頭痛腰一齊向後咬囉,我上次去上堂個導師叫可以o既話,俾佢自己靜返落嚟,但有時真係好難。

禁止發言

大宅

小方媽, 你唔好咁depress啦. 我唸所有b响呢個階段都好"樓計"架, 因為佢地開始叻, 識得分邊個好蝦得. 因為我b豬都係咁. 所以你一定唔可以比佢覺得你地就會就範. 試下divert佢既attention, eg. 比其它野佢玩.

至於咬人, 一定要教呀. b豬之前咬我就我會輕輕打佢叫佢唔好再咬. 現在佢冇再咬我啦. 但係佢就不停咁咬c6. c6又太過"慈父多敗兒"唔捨得話佢, 我b豬成日以為c6同佢玩, 所以就不停咁咬佢囉.mouth: mouth:

原文章由 yuenru 於 08-8-14 21:47 發表
熊貓女, 睇到你呢個topic我即刻好想回答. 小方D脾氣一D 都少. 呢排每晚返到屋企, 99就不斷投訢佢.:
1。你叫佢唔好搞dvd, 佢即刻停手。 不過好唔分氣,跟住走埋你到,一口咬落我肩膀到。有時一口咬住仲衰到向後拉。99同我 ...

大宅

唔通真係每個爸爸都係會o甘“種”自己o既BB,肥淇爸都係o家,每次我鬧肥淇佢都會話佢仲細,唔好啦媽媽,成日都話個女出牙嚟做借口,俾佢激c ,無計邊個叫亞肥淇叫爸爸叫得o甘“爹”。

別墅

我咪又係,惡既我做,忠既daddy 做,
so my son 怕我多 d

原文章由 Smallpigbb 於 08-8-15 11:36 發表
唔通真係每個爸爸都係會o甘“種”自己o既BB,肥淇爸都係o家,每次我鬧肥淇佢都會話佢仲細,唔好啦媽媽,成日都話個女出牙嚟做借口,俾佢激c ,無計邊個叫亞肥淇叫爸爸叫得o甘“爹”。 ...

大宅

唔好 啦, 唔好話肥淇係女仔"爹', 連我隻牛精b豬都識一句一句"爹地"爹到c6 cc下.
原文章由 Smallpigbb 於 08-8-15 11:36 發表
唔通真係每個爸爸都係會o甘“種”自己o既BB,肥淇爸都係o家,每次我鬧肥淇佢都會話佢仲細,唔好啦媽媽,成日都話個女出牙嚟做借口,俾佢激c ,無計邊個叫亞肥淇叫爸爸叫得o甘“爹”。 ...

大宅

唉呀! HappyHelena,我D仔女都係好似你既情況架.
細妹玩咩, 亞哥就話:細妹, 比比吖; 細妹梗係唔比啦,
跟住亞哥就一手搶落去, 仲要話:呢個唔比得細妹玩架,
唔係佢食左落肚就弊嘞.(縱然只係一張紙).
Then, 細妹就梗係大叫啦, 然後一手扯行亞哥,扯到咩就
勁大力兼大啖咬落去... 我睇住呢個情況, 我無阻止亞妹,
等佢咬完至同佢講唔可以咬人架... 因為我覺得係亞哥唔啱先,
我要同佢訓話唔應該搶其他人地既嘢... 等等.
雖然有D心痛, 真係成個牙齒印,亞妹真係好出力.
但若果係我攞左細妹玩緊既嘢, 佢又唔咬我WOR, 不過會
喊囉.

原文章由 HappyHelena 於 08-8-15 09:59 發表
唉....d BB一歲開始黎料架啦, 不過仲未到最煩既時侯, 因為人地話既Terrible 2仲未來囉...

好似我個仔咁, 2歲真係癲架, 話又話吾聽, 又自我中心, 一出街吾順意就瞓地, 果時我真係吾理佢, 由佢喊, 比佢知道扭計係解決 ...

大宅

我估真係開始作反, 小 Ben 都會, 不過我好忍心, 尢得佢, 所以佢在我面前收歛左好多.

不過如果有其他人在場 (例如麻麻), 佢一樣照作反. 如果要像HappyHelena 所講到 3-4 歲先好 d, 我真係無命

大宅

原文章由 alysiayip 於 08-8-15 17:22 發表
我估真係開始作反, 小 Ben 都會, 不過我好忍心, 尢得佢, 所以佢在我面前收歛左好多.

不過如果有其他人在場 (例如麻麻), 佢一樣照作反. 如果要像HappyHelena 所講到 3-4 歲先好 d, 我真係無命 ...

PY 都作反, 會咬我, 又摟計落地..激 c 人

首頁

尾頁

跳至