興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問邊度買行貨Canon Digital IXUS 80 IS 最平, 直X中心賣現金價$2420, 多舊電, 點睇?

瑪瑙宮

好媽媽勳章

今日去左 man shing 問 , $ 2050 行貨最平啦 wor
..... 好似送 2 gb card 同 1 什牌電 !!

我都差 d 買左番屋企呀 , 怕忍到今日忍唔到今
個 week 呀

原文章由 ahbebe88 於 08-7-19 12:54 發表
請問邊度買行貨Canon Digital IXUS 80 IS 最平, 直X中心賣現金價$2420, 多舊電, 點睇?

男爵府

真嘅........咁可能真係要揾日出城市做D嘢啦!
(家住鄉下~~~元朗 )

收唔收visa呀? charge 唔charge先?
原文章由 chickenwing2006 於 08-7-21 22:50 發表
今日去左 man shing 問 , $ 2050 行貨最平啦 wor
..... 好似送 2 gb card 同 1 什牌電 !!

我都差 d 買左番屋企呀 , 怕忍到今日忍唔到今
個 week 呀

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我上個 wk 買 len 都係 look card
無收 charges 架 .... 一係明天打
去問下 , 不過我估多數都唔收架
啦 !!

快 d 買左比 d comments 我 , 真係
心思思想買番 canon ..... 用左 panaxx
成年都仲係唔多慣 !!

其實我都有口多問同高一級既 960
有咩唔同 .... sales 話係 800 同
1000 - 1200 萬像甘話 , 其他野
都係一樣 .... 唔知係未真呢 ??

不過 960 都跌哂價 , 而家 $ 27xx
仲送 4 gb 咭 ! 不過比較左好似厚身
d ..... 要買我都係會揀平個部反下

原文章由 ahbebe88 於 08-7-22 01:00 發表
真嘅........咁可能真係要揾日出城市做D嘢啦!
(家住鄉下~~~元朗 )

收唔收visa呀? charge 唔charge先?

男爵府

你唔好對我期望咁大呀, 我係超生手 + 超電子盲, 想買呢部機都係大家推介平靚正, 剛好我部IXUS 40(05年買)壞壞地, 所以先有籍口換機, 我c6嘅理念係~~"用得嘅嘢就繼續用啦, 唔好浪費!"

唉! 唔同做女果陣時架啦, 想買乜就乜, 依家要睇"筆直"做人呀, 大數目, 重要交由"會計部"審批

呀! 呢樣我都想知呀!!:
其實我都有口多問同高一級既 960
有咩唔同 .... sales 話係 800 同
1000 - 1200 萬像甘話 , 其他野
都係一樣 .... 唔知係未真呢 ??

原文章由 chickenwing2006 於 08-7-22 01:22 發表
我上個 wk 買 len 都係 look card
無收 charges 架 .... 一係明天打
去問下 , 不過我估多數都唔收架
啦 !!

快 d 買左比 d comments 我 , 真係
心思思想買番 canon ..... 用左 panaxx
成年都仲係唔多慣 !!

其實我都 ...

[ 本文章最後由 ahbebe88 於 08-7-22 02:52 編輯 ]

瑪瑙宮

好媽媽勳章

其實之前我都有IXUS 60 定 70 架 , 不過某次自己
唔見左 ..... 個時烏烏下買左林嘉 un 賣廣告既
pan 記 # fx12 用到而家都未壞架 ......
不過梗係心 c c 想買番 c 記甘姐 !!

總之買左就上黎報下料吹下水啦

原文章由 ahbebe88 於 08-7-22 02:50 發表
你唔好對我期望咁大呀, 我係超生手 + 超電子盲, 想買呢部機都係大家推介平靚正, 剛好我部IXUS 40(05年買)壞壞地, 所以先有籍口換機, 我c6嘅理念係~~"用得嘅嘢就繼續用啦, 唔好浪費!"

唉! 唔同做女果陣時架啦, 想買 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

請問近日有無人買左呢部機呀 ??

大家用家 comments 如何 ?? 可否分享一下呢 ??

唔該哂 !!

複式洋房

I bought it last week at Broadway $2080 (extra 10% rebate using HSBC card). I think it is the cheapest.

I had a Canon Powershot already, but I like the slim size of IXUS80. In addition, the customer service of Canon is very good as they provide on site collection and delivery for maintenance.

Another model I like is Fuji fd100, but it is a little bit heavy.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

係 wor $ 2080 有 9 折真係平 d
wor .... 唔該哂你呀 !!

原文章由 carmendarron 於 08-8-1 01:18 發表
I bought it last week at Broadway $2080 (extra 10% rebate using HSBC card). I think it is the cheapest.

I had a Canon Powershot already, but I like the slim size of IXUS80. In addition, the custome ...

男爵府

今星期六, 終於去豐X買咗啦, $ 2080, 用渣打, 仲有10%回贈!

送 4 gb card , 醜樣機袋, 脚架, 防花貼, 贈品碟1個
..........但係舊 什牌電 係我"蟻"佢送比我, 唔係見其他BK友話跟機送........到底係點嘅呢?????

佢哋生意好呀! 好似遊魂咁, 差D冇比個防花貼我!

男爵府

去到我話買Canon, 佢猛叫我買林嘉"斤欠" Pan記呀! 猛話$26XX, 成1000像喎, 廣角呀.....Canon單鏡機係大佬, 細DC Pan記先係一哥呀.......我當吓都好疑惑呀!!!!......攞住兩部機唔知點算一大輪......搞到老公同個女等到發難炸呀....所以最後都堅持立場, 快D買完走啦......

Sales 哥哥嘅理論, 大家點睇???

[ 本文章最後由 ahbebe88 於 08-8-10 18:54 編輯 ]

瑪瑙宮

好媽媽勳章

我用過 pan 記同 canon , 真係無得比 .... # 80
同 # 860 而家仲鬥爭緊 , 不過你
有回贈真係抵 d !!

我估 pan 記小人買 d , commission 會回得多 d lor !

同埋 $ 2600 同 $ 2060 都賺多你幾佰 , 個額
都高 d lor 純粹估下 !!

係呢甘你滿唔滿意部 # 80 呀 ?? 有空比
d comments我地呀 .... 唔該哂 !

原文章由 ahbebe88 於 08-8-10 18:52 發表
去到我話買Canon, 佢猛叫我買林嘉"斤欠" Pan記呀! 猛話$26XX, 成1000像喎, 廣角呀.....Canon單鏡機係大佬, 細DC Pan記先係一哥呀.......我當吓都好疑惑呀!!!!......攞住兩部機唔知點算一大輪......搞到老公同個女等 ...

大宅

我都剛剛買咗部Pan記嘅FX36,最初一心諗住買Canon Digital IXUS 80 IS,因為睇好多magazine都話Canon DC比其他牌子好,點知個sales又話兩個牌子都差不多,但影小朋友就Pan記好D,因為拍完一張之後可以好快咁影第二張,唔駛等太耐,相比起Canon快D,試機時D相又好似sharp過Canon,加外型好似Pan記比較薄身同輕,所以就買Pan記。但用咗幾日返屋企load相上computer睇,D相又好似淡色d同偏小小黃,搞到依家有D後悔兼諗住用1年之後買過部Canon。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

呢個 case 同我好似 ... canon 唔見左之後 , 去年 2 月
買部 fx -12 用啦 !

一用真係唔多 like , function 又唔 user friendly
個時信左林喜欣 lor !! 直到而家都年半 , 機無咩樹
係自己始終心 c c 要 canon 姐 !!

我鎖定左下一部 target 係 # 860 , 8 月份內
一定成樹架啦 !!

原文章由 CherryIce 於 08-8-13 00:55 發表
我都剛剛買咗部Pan記嘅FX36,最初一心諗住買Canon Digital IXUS 80 IS,因為睇好多magazine都話Canon DC比其他牌子好,點知個sales又話兩個牌子都差不多,但影小朋友就Pan記好D,因為拍完一張之後可以好快咁影第二張,唔駛等太耐 ...

大宅

我依家都係心思思想買多部Canon嫁,不過部Panasonic Lumix FX36買咗1個月貨仔都無就話買過部,又真係浪費咗D,所以咪諗住忍佢一年囉! 同埋得閒咪睇吓operating instructions,睇吓會唔會有D function係我搞唔錯,以致D相唔夠sharp。

原文章由 chickenwing2006 於 08-8-13 02:16 發表
呢個 case 同我好似 ... canon 唔見左之後 , 去年 2 月
買部 fx -12 用啦 !

一用真係唔多 like , function 又唔 user friendly
個時信左林喜欣 lor !! 直到而家都年半 , 機無咩樹
係自己始終心 c c 要 canon 姐 !! ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

想 8 下 .....fx 36 幾多寸 mon ??

同埋我 d 朋友 like pan 記有個 date 功能
係數住小朋友幾大日期 !! 佢地話甘唔洗自己
記又係埋張相好 d wor .....

不過勁 lazy 既我 , 買左甘耐都無用過 :;pppp:

原文章由 CherryIce 於 08-8-13 10:47 發表
我依家都係心思思想買多部Canon嫁,不過部Panasonic Lumix FX36買咗1個月貨仔都無就話買過部,又真係浪費咗D,所以咪諗住忍佢一年囉! 同埋得閒咪睇吓operating instructions,睇吓會唔會有D function係我搞唔錯,以致D相唔夠sh ...

大宅

係2.5寸" mon。

原文章由 chickenwing2006 於 08-8-13 10:57 發表
想 8 下 .....fx 36 幾多寸 mon ??

同埋我 d 朋友 like pan 記有個 date 功能
係數住小朋友幾大日期 !! 佢地話甘唔洗自己
記又係埋張相好 d wor .....

不過勁 lazy 既我 , 買左甘耐都無用過 :;pppp:

...

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我岩岩8月19日晌FORTRESS買左...但係2180喎...有4GB咭...相機袋....防花貼....可樂碟..仲有....唔記得......我仲JOIN埋佢地果個咩保養...比多338蚊....由一年升到三年...因為我之前用果部SAMSUNG..係500萬像架...無啦啦個閃光燈壞左...整要500蚊..因為過左保養期...所以買過部...就揀左CANON啦...
我就覺得影出黎既相好過我之前既SAMSUNG..可以像素高D...同埋D功能都幾岩我...最好既係無論打直打橫影都好...一入電腦就會自動變返正確位置...唔使自己轉...但原來影VIDEO就真係好正...好似高清咁...D色好靚....畫面精密左好多呀...我唔係專家...只不過純粹係同阿B平日影下咁....我就覺得好好用咯...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

星期一去 manshing 問左 , 80 而家賣 $ 1950
咋 !! 而 # 860 要 $ 2300 ..... 又跌左小小價 !!

原文章由 家家公主 於 08-8-22 22:20 發表
我岩岩8月19日晌FORTRESS買左...但係2180喎...有4GB咭...相機袋....防花貼....可樂碟..仲有....唔記得......我仲JOIN埋佢地果個咩保養...比多338蚊....由一年升到三年...因為我之前用果部SAMSUNG..係500萬像架...無 ...

大宅

睛靈勳章

回覆 #2 家家公主 的文章

可吾可以講幾錢呀,我想買部,但係我未玩過架,想買部入門,thank you !

首頁

尾頁

跳至