跳至

首頁

尾頁

大宅

我最後都決定俾女女08年9月入讀兆麟聖彼得堂,有同道中人嗎?

大宅

好媽媽勳章

我細囡都會今年9月入讀兆麟青彼上午班

男爵府

Hi CHERRYIEONG ~~

歡迎你加入 siulun 聖彼得堂, 你囡囡一定會讀得好開心.
我細仔升 K2 了.

原文章由 CHERRYIEONG 於 08-7-19 23:31 發表
我最後都決定俾女女08年9月入讀兆麟聖彼得堂,有同道中人嗎?

男爵府

Hi 琛琛mami

9月兩姊妹可以一齊手拖手返學, 真係好sweet !

原文章由 琛琛 於 08-7-22 10:57 發表

大宅

好媽媽勳章

chunchunmama,

係呀!!到時照顧上會舒服好多, 琛琛已經話左校車會同妹妹一齊坐, 唔會同其他同學一齊坐, 琛琛就好期待同妹妹一齊返學

原文章由 chunchunmama 於 08-7-22 11:15 發表
Hi 琛琛mami

9月兩姊妹可以一齊手拖手返學, 真係好sweet !

大宅

各位媽媽:

好野!以後有咩問題都可以請教你地喇!
兩兄妹一齊返學,好溫馨!
我都想俾女女搭校車,但校務處話要8月底家長會先知詳情,叫我到時先問......

原文章由 琛琛 於 08-7-24 16:46 發表
chunchunmama,

係呀!!到時照顧上會舒服好多, 琛琛已經話左校車會同妹妹一齊坐, 唔會同其他同學一齊坐, 琛琛就好期待同妹妹一齊返學

大宅

chunchunmama & 琛琛媽媽:

請問你地知唔知,家長日可唔可以帶埋小朋友返去呢?

原文章由 chunchunmama 於 08-7-22 11:14 發表
Hi CHERRYIEONG ~~

歡迎你加入 siulun 聖彼得堂, 你囡囡一定會讀得好開心.
我細仔升 K2 了.

大宅

你地好啊.我有D事情想請教架..我想問..例如.如果我想報出年讀K1的話..我先要點做??幾時開始要申請的呢?因為聽聞呢間都幾難入到.洗唔洗好似有D幼稚園..3個月BB已開始排定隊咁誇張既呢??

大宅

redtea9999,

如果你想報k1,就要係8-9月在網上留意各所幼稚園的報名日期,通常佢地既報名表都會在網頁上搵得到,下載後填好,連埋相片一位交回。兆麟去年係11月10日面試的,有五百幾人面試,收8班。
3個月大就要排隊既學校呢, 多數係「名校」同救世軍既學校。

大宅

我個仔都讀上午班吖
原文章由 琛琛 於 08-7-22 10:57 發表

大宅

wingslaw,

Hihi!

Cherry

原文章由 wingslaw 於 08-8-18 17:26 發表
我個仔都讀上午班吖

大宅

其實呢間幼稚園係咪好難入到架??係咪要囡囡面試時有好表現才會考慮的呢??如果之前讀過D PLAYGROUP或者屋企住係附近.會唔會機會大D架??

大宅

好媽媽勳章

我唔知點叫做難考...因為佢地面試只係叫小朋友玩玩具, 玩既時候會同小朋友傾兩句, 同時有另外一位老師叫家長們填份表, 又會問下家長對學校有乜問題想問 留左大約10mins就走人, btw面試時係幾個家長一齊見,

我唔係住係附近, 但都係住屯門區, 我知有部份學生係住天水圍, 元朗, 當年我朋友個囝都考到, 佢住天水圍, 另外我知佢地都收細b (因為有d學校唔鍾意收細b)

原文章由 redtea9999 於 08-8-19 17:29 發表
其實呢間幼稚園係咪好難入到架??係咪要囡囡面試時有好表現才會考慮的呢??如果之前讀過D PLAYGROUP或者屋企住係附近.會唔會機會大D架??

別墅

hi hi
我囡囡今年讀下午班。

大宅

wingslaw,

童童讀k1d班,你的小朋友呢?

原文章由 CHERRYIEONG 於 08-8-19 17:16 發表
wingslaw,

Hihi!

Cherry

大宅

我想問問呢間學校的老師和職員的態度是怎樣的?因為,曾聽說這間學校的員工態度傲慢,待人欠缺禮貌。不知道有小朋友在這間學校就讀的家長,你們的感覺是怎樣呢?

大宅

好媽媽勳章

katowen,
我大囡(k2)&細囡(k1)都係呢間幼稚園讀, so far無遇到態度差既老師和職員, 我就覺得好好 , 同埋我兩個囡好鍾意校園生活, 仲成日提住老師個名, 而我大囡到今年k2, 仲成日話比我知今日係學校見到x老師(她k1的班主任)

原文章由 katowen 於 08-9-14 16:39 發表
我想問問呢間學校的老師和職員的態度是怎樣的?因為,曾聽說這間學校的員工態度傲慢,待人欠缺禮貌。不知道有小朋友在這間學校就讀的家長,你們的感覺是怎樣呢? ...

大宅

我都想報09k1,
去年係11月10日面試的,有五百幾人面試,收8班
請問每班多少人. 我想計吓機會有幾高.

原文章由 CHERRYIEONG 於 08-8-15 13:52 發表
redtea9999,

如果你想報k1,就要係8-9月在網上留意各所幼稚園的報名日期,通常佢地既報名表都會在網頁上搵得到,下載後填好,連埋相片一位交回。兆麟去年係11月10日面試的,有五百幾人面試,收8班。
3個月大就要排隊既學校呢, ...

大宅

熱血勳章

我想問下天水圍有無校車去st peter o家?
同埋佢地上下午校o既返學時間係幾點至幾點?
我仲考慮緊幫小朋友報上午校定下午校好...

大宅

好媽媽勳章

以我所知每班30人, 上下午班共8班, 但我所知每年報考人數唔止五百幾咁少,

原文章由 johnny_falcon 於 08-9-17 12:53 發表
我都想報09k1,
去年係11月10日面試的,有五百幾人面試,收8班
請問每班多少人. 我想計吓機會有幾高.

首頁

尾頁

跳至