想生BB

跳至

首頁
12345...68

尾頁

大宅

昨天看明明有45頁,今天只得44頁,而完全沒有了18/08的所有post

現在開個新的再續前post

[ 本文章最後由 3306A 於 08-9-1 15:11 編輯 ]
BK已替閣下刪除簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1195229&extra=page%3D1&page=1

有冇人睇過陳志慧醫生?
BK已替閣下刪除簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

我很不開心,今天開始谷胸減少,而平常M FEEL很實在例如手指有水腫情況
又POST不到

大宅

Dear all,

我都睇唔到45頁, 所以搬左過尼.

iui之後一直都係4日打一支針, 過左8週, 就5-6日打一支, 但bingo左都唔一定要繼續打, 要睇下當初的驗血報告, 睇下黃體夠唔夠.

你地等緊bingo, 我都提議你地食多d有營養的食物, 生果蔬菜等等. 我記得由第6週開始, 我就反胃作嘔, 呢四個幾星期, 見到d菜&肉類都已經唔想食, 好彩每日都可以飲到一杯奇異果汁, 成日食麵包, 食齋米粉, 我都覺得自己飲食唔夠健康, 已食丸仔補充, 所以你地等bingo都要食多d營養食物.

張太太,

我相信贊育可以安排到ocsar, 不過未必係第12週, 或者13週呢. anyway, 我都book左dr.choi係12週中期照, 去完贊育再決定係邊度照啦.

iambluecat,
dr.choi / oscar $1800-$1900

複式洋房

原文章由 origins 於 08-8-18 14:28 發表
Dear all,

我都睇唔到45頁, 所以搬左過尼.

iui之後一直都係4日打一支針, 過左8週, 就5-6日打一支, 但bingo左都唔一定要繼續打, 要睇下當初的驗血報告, 睇下黃體夠唔夠.

你地等緊bingo, 我都提議你地食多d有營養的 ...

Hi Origins,

我都相信贊育可以Arrange到我地去照oscar, 只不過係睇下第幾週啫, Don't Worry!

大家都要加油啊!
Cheers,

張太太字

大宅

原文章由 3306A 於 08-8-18 13:00 發表
我很不開心,今天開始谷胸減少,而平常M FEEL很實在例如手指有水腫情況
又POST不到

3306A,

你唔好緊張,我同係等緊派彩,緊張就一定會有,但我都同自已講唔得咪再努囉。可能你現在已經著床,大家都要學識放鬆D啦。

大宅

我都以為自己好放鬆,但原來做不到。
我塞了7天葯打安胎針1次,唔知子宮低咗定大咗,因為我每次塞葯的深度都一樣,但這兩天摸到子宮位的範位多咗。
請問妳哋有無留意呢?

大宅

我又回來了, 我尋日開始個泠氣都壞埋, 我部電視又唔著, 我都唔明點解要吔都壞吔.

3306a, 你仲咩突然問又開始緊張, 其實唔一定要有谷胸先至有懷孕機會, 我有個friend, 佢大咗肚兩個幾月自己都唔知, 因為佢咩feel都冇, 同埋佢係一個quarter一次m, 佢都唔知自己有咗. 你唔好擔心咁多, 我地做梗媽咪架.

我呢兩個成日同人鬧交 , 仲鬧埋我c6, 好似更年期早到, 我c6都怕咗我..... 我怕我未到40己經更年期.

大宅

開個新嘅好 繼續傾...

大宅

flyfive
我這幾天睡得不太好,不知為何4*5點要起身小便,平常也不會好像忍不到尿。妳塞葯有無留意子宮位置呀?
泠氣都壞埋?電視又唔得?
個天想試吓妳EQ呀,冷靜啲、、、、、
唔好同老公鬧交啦對大家也不好竟然鬧咗就算吧床頭打交床尾和,抱吓先啦條氣會順反

大宅

原文章由 Flyfive 於 08-8-18 17:13 發表
我又回來了, 我尋日開始個泠氣都壞埋, 我部電視又唔著, 我都唔明點解要吔都壞吔.

3306a, 你仲咩突然問又開始緊張, 其實唔一定要有谷胸先至有懷孕機會, 我有個friend, 佢大咗肚兩個幾月自己都唔知, 因為佢咩feel都 ...

係啊,Flyfive 都唔知點解我呢幾日都係咁鬧人,脾氣好差...尋日今日嗰肚好谷,好快check bingo,心情真係上上落落

大宅

3306a

起身小便我呢牌冇喎. 我其實塞藥個陣都冇咩覺得好唔同, 日日都係粒藥痴痴地, 痴到我塞極都塞唔到, 所以唔係咁鐘意塞藥.

我唔驚有電視睇, 廳部電視同冷氣壞咗我入房睇, 仲爽, 有時睇睇吓瞓著咗....

我其實唔知點解, 係呢兩日, 成日都想鬧人, 以前都會有d笑容, 又唔係心情唔好, 我都唔明點解會咁唔好老皮.mouth:

原文章由 3306A 於 08-8-18 17:34 發表
flyfive
我這幾天睡得不太好,不知為何4*5點要起身小便,平常也不會好像忍不到尿。妳塞葯有無留意子宮位置呀?
泠氣都壞埋?電視又唔得?
個天想試吓妳EQ呀,冷靜啲、、、、、
唔好同老公鬧交啦對大家也不 ...

大宅

原文章由 Flyfive 於 08-8-18 17:53 發表
3306a

起身小便我呢牌冇喎. 我其實塞藥個陣都冇咩覺得好唔同, 日日都係粒藥痴痴地, 痴到我塞極都塞唔到, 所以唔係咁鐘意塞藥.

我唔驚有電視睇, 廳部電視同冷氣壞咗我入房睇, 仲爽, 有時睇睇吓瞓著咗....

我其實唔 ...

其實等bingo心情真的起伏不太授控制,可能是首次 IUI 心情像5年前,開始想要BB等待bingo心情一樣。
我塞葯又好順利喎,我用中指把葯放在指甲位推入去不痴啊,去到盡亦可以揀推在左定右,但真的FEEL到子宮大咗。

大宅

tiger baby
我同你的情況好相似, 我個肚都係好涱, 同埋頂住我個胃, 好唔舒服.

皮氣都係唔係咁好, 好容易發火. 希望明天會好一點. 我今天食小小嘢都胃都涱咗, 同埋好多胃氣, 所以今晚都係食sushi算啦.

原文章由 TIGER-BABY 於 08-8-18 17:37 發表

係啊,Flyfive 都唔知點解我呢幾日都係咁鬧人,脾氣好差...尋日今日嗰肚好谷,好快check bingo,心情真係上上落落

大宅

原文章由 Flyfive 於 08-8-18 18:08 發表
tiger baby
我同你的情況好相似, 我個肚都係好涱, 同埋頂住我個胃, 好唔舒服.

皮氣都係唔係咁好, 好容易發火. 希望明天會好一點. 我今天食小小嘢都胃都涱咗, 同埋好多胃氣, 所以今晚都係食sushi算啦.

...

食SUSHI 記住唔好食生嘢,我都係頂住個胃,好似好肚餓食咗嘢又頂住,都唔知係唔係消化不良,打咗呢針,小便好黃又小可能打咗針體內啲荷爾蒙多咗...

大宅

原文章由 Flyfive 於 08-8-18 18:08 發表
tiger baby

...

生冷食物食少啲,記得飲熱水中和吓。

複式洋房

Dear 3306A,

您唔好緊張啦, 因為我有朋友, 都無谷胸都有左. 您打安胎針, 一定會谷胸的. 我第一次做iui時, 打了安胎針, 谷都很辛苦,而個胃, 仲有個肚都好脹. 不過, 今次第2次做iui, 因為醫生唔開安胎針比我, 驚我反應太大, 所以淨係塞藥, 依加咩感覺都無.

我好明白您依加心情, 因為有感覺會實在d, 好似個心會搭實d一樣, 因為我依加就係成日都唔開心, 一d感覺都無. 但係仍然要努力塞藥, 我打算呢兩日去睇中醫. 因為我看到一個台灣網, 有人做iui時都睇中醫,我希望能幫幫我.

祝大家bingo.

原文章由 3306A 於 08-8-18 13:00 發表
又POST不到

大宅

tiger baby & 3306a

係呀, 天口好熱, 所以食壽司, 生的比我c6食, 我自己食熟. 我諗我地兩個對安胎針的反應太大, 3306a, 你打完安胎針, 有冇胃頂同肚涱?

原文章由 TIGER-BABY 於 08-8-18 18:15 發表

食SUSHI 記住唔好食生嘢,我都係頂住個胃,好似好肚餓食咗嘢又頂住,都唔知係唔係消化不良,打咗呢針,小便好黃又小可能打咗針體內啲荷爾蒙多咗... ...

大宅

其實係呀, 有冇反應其實唔係問題, 因為反應真係因人而異. 所以sister 如果冇咩反應唔駛擔心.

原文章由 cckpri 於 08-8-18 18:28 發表
Dear 3306A,

您唔好緊張啦, 因為我有朋友, 都無谷胸都有左. 您打安胎針, 一定會谷胸的. 我第一次做iui時, 打了安胎針, 谷都很辛苦,而個胃, 仲有個肚都好脹. 不過, 今次第2次做iui, 因為醫生唔開安胎針比我, 驚我反 ...

大宅

原文章由 cckpri 於 08-8-18 18:28 發表
Dear 3306A,

您唔好緊張啦, 因為我有朋友, 都無谷胸都有左. 您打安胎針, 一定會谷胸的. 我第一次做iui時, 打了安胎針, 谷都很辛苦,而個胃, 仲有個肚都好脹. 不過, 今次第2次做iui, 因為醫生唔開安胎針比我, 驚我反 ...

我就係IUI+針灸
正能量正能量正能量正能量正能量正能量
支持到低

首頁
12345...68

尾頁

跳至