自由講場

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

各位親愛的國民:

通常小弟作的公布都不是甚麼好事情,不過對於近日的系統不穩,我們還是要好好的向大家交代一下。

「教育王國」Edu-Kingdom.com設立了好一段時間,可是一直卻依附著BK。由於近期的瀏覽數字已十分可觀,從管理、系統負擔,及品牌路線方面考慮,我們決定把「教育王國」正式從系統分拆出來。

原定的計劃是在週末完成這件工作,不過抄寫及匯入數據所需的時間比原定長,所以工程一直延至今天。我們預計會在明天左右完成。

分拆後,原本屬於BK的教育論壇將會關閉(即域名為baby-kingdom.com的教育相關論壇)由於這個星期新舊論壇會同時運作,請確保進入了edu-kingdom.com域名的教育論壇才好張貼,已免損失文章。

我們亦接獲國民通知,有些題目能夠張貼,但卻不能閱讀最新的回覆。如有這種情況,請向我們舉報(註明是不能閱讀),我們的工程師會逐一把這些題目修復。

我們深明系統不穩所帶來的麻煩,就連我們進行管理動作也得要等待,實在非常不便。請接受我們的歉意,我們現正全力完成各項緊急工程,謝謝!

親子王國

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ic

珍珠宮

咁係咪即係聽日會整好呀

伯爵府

畀面勳章

想問下點解有幾日既post唔見左? 聽日整好之後會唔會出返黎?

http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

大宅

唉.....快d啦唔該,辛苦你了.....

加油!加油!thx!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

每次維修都要攪幾日 , 點解吾先關閉網站 , 一鼓作氣咁整好佢 , 次次都要整幾日 , 攪到個個無晒心機 , post 完又睇吾到 , 一係就話灌水

複式洋房

洋房

千其唔好好似 Yahoo BLOG 咁日日比人投訴

男爵府

辛苦了…

美好成果,拭目以待~

大宅

"分拆後,原本屬於BK的教育論壇將會關閉(即域名為baby-kingdom.com的教育相關論壇)。"
請問[敎育王國]之後的安排是怎樣呢?

男爵府

係lor,咁家下喺呢邊BK教育論壇發表開嘅文章點算呀?我見edu-kingdom嗰邊d文章只update到Aug 14

原文章由 LittleSuSu 於 08-8-21 00:35 發表
"分拆後,原本屬於BK的教育論壇將會關閉(即域名為baby-kingdom.com的教育相關論壇)。"
請問[敎育王國]之後的安排是怎樣呢?

男爵府

畀面勳章

有問題的thread

「有些題目能夠張貼,但卻不能閱讀最新的回覆」
屯門媽媽會所0既thread:
07年出世bb有冇聚會呀

睇唔到最新回應,請檢查,thx!

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 winniewongpy 於 08-8-20 20:47 發表
每次維修都要攪幾日 , 點解吾先關閉網站 , 一鼓作氣咁整好佢 , 次次都要整幾日 , 攪到個個無晒心機 , post 完又睇吾到 , 一係就話灌水

我都係咁話呀,一次過盡快攪好,
唔使我到宜家一路睇,每一頁都等好鬼耐,
一路回應都慢到死
登入登出都好死耐,
總之一句講晒,極到.......非常............勁慢............

翡翠宮

原文章由 winniewongpy 於 08-8-20 20:47 發表

頂....................打晒成篇野,等好Q耐,又無晒,
才彈句504出來,BK你地想點呀:;pppp: :;pppp: :;pppp:

翡翠宮

有無攪錯呀,之前我回應左2次,
2次都等好Q耐,才彈"504 Gateway Time-out"
要我走左,再入番來,才知之前果2次POST成功,離晒譜呀???????????
簡直是晒時間,越升級越衰!

珊瑚宮

好媽媽勳章

bk 究竟你升級要升幾耐 ar , 你哋唔好吹水呃我哋班 c9 la , 大人大者做嘢話兩日就兩日 la , 又無人出嚟交代吓發生咩事 , 想點 ar

大宅

努力, 加油, 快d, thank you.

男爵府

Oxford Reading Tree ORT

brand new book sets for sale. Stage 5-11

別墅

請幫忙!為何我不能登入敎育王國呀????

1.請問敎育王國是否要重新登記?

2.在EMAIL 這一格怎樣輸入至正確呢?

因我囝囝今年升K3,我有很多小一問題想各位媽咪幫忙呀, 點算好呀!!!!!!好心急呀!!!!!!!請大家幫幫助啦.......

大宅

好媽媽勳章

我前兩日入到不親子王國,連搜尋也搜尋不到,我以為"接起了"
原文章由 estherho 於 08-8-22 10:22 發表
1.請問敎育王國是否要重新登記?

2.在EMAIL 這一格怎樣輸入至正確呢?

因我囝囝今年升K3,我有很多小一問題想各位媽咪幫忙呀, 點算好呀!!!!!!好心急呀!!!!!!!請大家幫幫助啦....... ...

首頁

尾頁

跳至