爸爸專區

跳至

首頁
12345...9

尾頁

民房

我過幾天就要考笔試拉.好驚呀!!!!!!! 請各位靓媽咪教下路.同埋有邊D好的教車C FU介紹俾我呀?唔該各位先.好急急急咖唔該曬啦.(我系李健報名的,系米要找番他門的C FU咖)

[ 本文章最後由 lycabby 於 08-8-26 10:08 編輯 ]

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

考筆試好簡單,你有無上網做題目?考試果D題目同網上係一樣ga。做多幾次,記晒D答案就無問題
至於師傳方面,你係李健報名,係咪係報左名跟佢地既師傳學車? 定係話你想搵私人師傳學車?

民房

原文章由 pigpig 於 08-8-26 10:47 發表
考筆試好簡單,你有無上網做題目?考試果D題目同網上係一樣ga。做多幾次,記晒D答案就無問題
至於師傳方面,你係李健報名,係咪係報左名跟佢地既師傳學車? 定係話你想搵私人師傳學車? ...

有無題目個d網址,,,有無街外個d好師傅介紹

大宅

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1008226&extra=page%3D3

你可以參考呢個TOPIC, 裡頭有幾個師父為一班媽咪推介:-

曾慶雄 MOBILE: 91315925 http://www.zhengsir.com/

譚力幹 MOBILE: 90816285力幹www.dima.com.hk/90816285

[ 本文章最後由 羊咩囝 於 08-8-26 18:35 編輯 ]

民房

原文章由 羊咩囝 於 08-8-26 18:31 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1008226&extra=page%3D3

你可以參考呢個TOPIC, 裡頭有幾個師父為一班媽咪推介:-

曾慶雄 MOBILE: 91315925 http://www.zhengsir.com/

譚力幹 MOBILE: ...

thank you very much

伯爵府

好媽媽勳章

我尋日肥左路試呀 ~而家等緊排快期~

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 羊咩囝 於 08-8-26 18:31 發表

譚力幹 MOBILE: ...

羊咩囝,妳考左試未呀~之前好似話7月尾考喎~
我尋日衰左喇~

大宅

終於今日合格左! 真失禮! 要成4次先掂!

大宅

w.c.chong ,

你昨天考边度呀? 你跟駕駛學校定街車呀?

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 羊咩囝 於 08-8-26 23:15 發表
終於今日合格左! 真失禮! 要成4次先掂!

恭喜哂呀~
我跟鏗鏘架~尋日考忠義街~
肥既原因係太接近死車~
甘你係咪都係跟學院架~

[ 本文章最後由 w.c.chong 於 08-8-27 00:05 編輯 ]

大宅

原文章由 w.c.chong 於 08-8-27 00:00 發表

恭喜哂呀~
我跟鏗鏘架~尋日考忠義街~
肥既原因係太接近死車~

我覺得忠義街好難考, 迦密村既短且窄, 又泊滿死車兼有對頭車, 好鬼難處理, 尤其時考試咁短既時間要作出咁多決定, 好易"蕉"!

打算再找鏗鏘嗎? 你師父教得好嗎?

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 羊咩囝 於 08-8-27 00:06 發表

我覺得忠義街好難考, 迦密村既短且窄, 又泊滿死車兼有對頭車, 好鬼難處理, 尤其時考試咁短既時間要作出咁多決定, 好易"蕉"!

打算再找鏗鏘嗎? 你師父教得好嗎? ...

我就係死左o係迦密村呀~兩邊都泊哂死車~
我搵左鏗鏘代辦快期,會搵返而家個師父,佢教得幾好架~
係呢,你介唔介意講下你之前考邊,同衰D乜呀~

大宅

原文章由 w.c.chong 於 08-8-27 00:30 發表

我就係死左o係迦密村呀~兩邊都泊哂死車~
我搵左鏗鏘代辦快期,會搵返而家個師父,佢教得幾好架~
係呢,你介唔介意講下你之前考邊,同衰D乜呀~

我之前都跟鏗鏘考過忠義街

我考當日勁大雨, 睇位泊車都有困難, 但總算合格!

到路試時就考得好差, 一開始出第一個路口就俾架大車倒塞視線, 完全扭唔到出去, 等左相當時間就俾個考官話"幾時可以出車呀"?
咁就肥左一環.
到入村, 裡頭七國咁乱, 兩邊泊滿死車, 得條窄路可行, 總要等對面無車才可以過, 到無車LA, 後車又扒我頭出喎, 結果咁就蕉左拉, 因為我無留意後車駕至 (無望盲點及倒後鏡及側鏡).

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 羊咩囝 於 08-8-27 00:42 發表

我之前都跟鏗鏘考過忠義街

我考當日勁大雨, 睇位泊車都有困難, 但總算合格!

到路試時就考得好差, 一開始出第一個路口就俾架大車倒塞視線, 完全扭唔到出去, 等左相當時間就俾個考官話"幾時可以出車呀"?
咁就肥左 ...

甘你之後有無跟返鏗鏘補考呀~
定搵街車師呀~

大宅

原文章由 w.c.chong 於 08-8-27 00:47 發表

甘你之後有無跟返鏗鏘補考呀~
定搵街車師呀~

第一次跟完鏗鏘之後, 就無LA, 因為同個師父唔合拍, 如果你找到個合適既, 就繼續拉! 因為真係好難找到個合拍同唔躲懶既師父.

下星期排快期再來過.

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原文章由 lycabby 於 08-8-26 15:05 發表

有無題目個d網址,,,有無街外個d好師傅介紹

題目網址如下:

http://www.leekin.com.hk/A04.htm

http://hungchun.com/html/exam.html

我以前考時,係用呢2個網址做試題。

教車師傳﹙港島區﹚
林師傳---9486 9770

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 羊咩囝 於 08-8-27 10:56 發表

第一次跟完鏗鏘之後, 就無LA, 因為同個師父唔合拍, 如果你找到個合適既, 就繼續拉! 因為真係好難找到個合拍同唔躲懶既師父.

下星期排快期再來過. ...

我要下星期四先知有無快期,希望排到啦~

大宅

我一年前考到車牌,在駕駚学院学,一次過考到,不過都補左十幾個鐘.駕駛学院好似比出面貴D, 但我覺得佢地比較有系統,d lecture堂幾有用,尤其是有關安全意識方面.

我對机器操控好論盡,初初都驚要考幾次,不過遇到幾位好的導師,對我幫助好大.不過導師質素都頗參差,有d真係幾yap!

民房

ok拉

原文章由 羊咩囝 於 08-8-27 10:56 發表

下星期排快期再來過. ...

我今日考筆试ok左拉,原来真系好容易,等我仲惊左成晚添.可以去學車拉,好興奋呀!

[ 本文章最後由 lycabby 於 08-8-30 15:56 編輯 ]

民房

我今日約左C FU學車拉,我同C FU講我多數要下午,但他好似吾多鐘意,我堅持,他就話尽量就涡.甘0既C FU使吾使换呀?

首頁
12345...9

尾頁

跳至