跳至

首頁
12345...7

尾頁

洋房

有冇大角咀港灣豪庭媽咪? 我bb而家八個幾月大啦, 唔知各位媽咪知唔知附近有乜好playgroup同幼稚園呢? 做父母嘅真係最頭痛係呢刻啦.....

大宅

我個b都係8個月呀!我住9座,個clubhouse既playgroup成日都唔夠人開,所以我報左君匯港victoria個playgroup先.....
附近nursery有學之園(凱帆軒) & victoria (君匯港未開)....

別墅

回覆 #1 sara 的文章

我都係住9座,我個B剛剛12月個大,我都報左君匯港victoria個playgroup,唔知幾時開

大宅

其實我地如果夠人,可以逼clubhouse開playgroup, but 人數一定要有4,5個先開到!
你地個b係工人湊or自己湊?係唔係anytime available? 我個b係工人湊,我仲有個大女,佢九月讀小一啦,所以我個仔一歲時,我個工人可以同佢去clubhouse上playgroup啦....
11月我地儲夠5個人,就要會所開班啦.....
我地keep in touch,到11 月,我再問你地攞電話啦....

複式洋房

My son is now 11-mth old. So, please count me (PM me) in if you guys are going to organise a playgroup. Thanks.

男爵府

我8座架~
細佬得6個月咋~
哥哥讀緊救世軍, 唔錯吖~

大宅

Hello Metro Harbour View Mommy

Hello Metro Harbour View Mommy
I live in Block 3. Now my maid and I taking care of my daughter.
I do help other full-time job mommy to take care of their children too.
I am interested the playgroup, if got any information pls call me 9629-0376.
Thank you!

原文章由 Shinybb 於 08-7-16 13:11 發表
My son is now 11-mth old. So, please count me (PM me) in if you guys are going to organise a playgroup. Thanks.

大宅

ok!咁你地得閒pm定d電話& email俾我,然後我等我隻b夠1歲時(10月尾)再叫佢開班,然後我再打俾你地,叫你地落會所報名啦!
如果港灣裏面有playgroup就好啦,因為我個工人話去君匯港咁遠,無咩時間做家務!事關我隻b勁勁痴身,痴到佢一樣野都做唔到,我自己又要返工,真係好辛苦......

民房

Hello, 我住8座,B仔快2歲,冇玩playgroup,又冇報nursery,如果港湾開playgroup,咁一定參加。

原文章由 sara 於 08-7-17 22:37 發表
ok!咁你地得閒pm定d電話& email俾我,然後我等我隻b夠1歲時(10月尾)再叫佢開班,然後我再打俾你地,叫你地落會所報名啦!
如果港灣裏面有playgroup就好啦,因為我個工人話去君匯港咁遠,無咩時間做家務!事關我隻b勁勁痴身, ...

大宅

oh!我問過會所那兒,個playgroup係1.5歲先有,而且係星期一,三,五上午10:00-11:30...我個工人話成日落去無時間做家務呀! 我諗我都係give up呢個playgroup啦,除非返少一,兩堂啦.......

大宅

我問過會所,我地自己如果諗到個playgroup,可以同會所講,然後由佢地同個主辦機構傾(因為我地用佢個場,唔可以自己去傾),我定左d細則,睇下有無港灣媽咪有興趣,如果湊夠5個,我就同會所講,如果個機構都ok,就會再post上來叫大家到會所報名...

時間: 逢星期六 10:00a.m. - 11:30a.m.
地點: 舞蹈室
活動: 唱遊,遊戲.....(請大家諗諗)
年齡: 10個月 - 2歲
開始日期: 9/2008

有興趣請在下面簽名

編號/姓名/bb年齡(9月時)/bb性別
1. sara/10個月/男

別墅

Hello !!

我係住3座的, 囝囝2007年10月生日的.
我地可以一齊搞下聚會ar...

民房

Hello 我住係第2座呀, 我個女1歲啦!每星期六會返尖沙咀 Baby Gym囉. 平日我要返工,她會在嫲嫲處,正考慮君匯港的Victoria nursery. 如果港灣有Playgroup當然好啦, 請email 我啦 -

[email protected]

大宅

baby gym 好嗎? 有無CONTACT呢?

大宅

我上左victoria個網頁,發覺君匯港pre-nursery既admission在9月16日開始! 我個仔下年9月得1歲零10個月,唔知收唔收呢?

子爵府

各位港灣媽媽,
呢個9月同10月都有playgroup喎,不過係俾1.5-3歲既小朋友。我bb都就黎16個月,個會所哥哥話可以只報10月都得喎,不過佢話so far都未有人報,所以想問下有冇人有興趣,因為我都覺得我地個屋苑都幾多BB呀,點解會冇人報呢?
另外,我覺得我地會所個BB遊樂場同其他屋苑差好多,人哋有好多玩具,地方又大.....

[ 本文章最後由 cutepig404 於 08-8-29 01:26 編輯 ]

洋房

我是8座,我個囡囡10月只得1歲有無playgroup可以一齊玩下呀?之前8個月個時都有試過參加1次試堂在尖沙咀,不過時間唔得,同埋最佳是星期日上午,因為我平日要返工,仲想問下有無10月份出世BB可否一齊攪生日會,唔知會所會否攪BB生日會呢?
原文章由 cutepig404 於 08-8-29 01:24 發表
各位港灣媽媽,
呢個9月同10月都有playgroup喎,不過係俾1.5-3歲既小朋友。我bb都就黎16個月,個會所哥哥話可以只報10月都得喎,不過佢話so far都未有人報,所以想問下有冇人有興趣,因為我都覺得我地個屋苑都幾多BB呀,點解會冇人 ...

子爵府

回覆 #17 sarahbaby 的文章

太細既bb唔知有冇活動,要問下會所d職員先知。
另外生日會方面,會所只會有房借俾人攪,唔知會唔會包佈置同食物,都係問下會所有冇呢方面既info好d。

大宅

我個b都係10個月呀!
個會所真係好cheap!我見到佢好似好多courses上,我諗住報啦,點知問佢個個course都話開唔成!佢話會所d兒童course只有體操,芭蕾舞&?拳(唔記得)係開得成!d球類活動只有壁球有一個人報名,其他活動都無人報名!!

別墅

Hi Sara

大家都有個10月baby. 我個BB係萬勝節出世的。
我宜加上緊尖沙咀基督教幼潛, 我就覺得一般啦.
等我之前仲零晨5點走去排隊。

有一間Queen's Edu. 可以自組playgroup 的.
地點自訂, 可能可以係會所搞。
如果有興趣可以問下。
查詢:2866 6796/2866 9916
費用:12堂,每堂$100 (包括茶點及材料費)

另我係8月初時, 同一班10月份的媽咪在會所搞過聚會,
要自己安排食物, 玩具, 地墊(俾bb玩)。
訂左奧海城其中一間cafe的到會, 不過要自己去取食物,
無得送貨。

原文章由 sara 於 08-9-2 17:10 發表
我個b都係10個月呀!
個會所真係好cheap!我見到佢好似好多courses上,我諗住報啦,點知問佢個個course都話開唔成!佢話會所d兒童course只有體操,芭蕾舞&?拳(唔記得)係開得成!d球類活動只有壁球有一個人報名,其他活動都無 ...

首頁
12345...7

尾頁

跳至