自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

從此改叫佢 無品荃
逼問晶晶 呼喝王峰 遭網民圍攻 阿姐扯火:運動員大晒嗎?
(星島)9月1日 星期一 06:30

奧運金牌精美大匯演》上訪問金牌選手的問題不夠大體及呼喝王峰上台,阿姐昨日重申絕無惡意,並愈講愈勞氣,繼續直率回應道:「運動員行到慢吞吞,大晒嗎?她結不結婚我完全無興趣,關我甚麼事!」文、圖:張穎芝
  汪明荃前晚擔任《奧運金牌精美大匯演》司儀被網民炮轟,指阿姐呼喝金牌選手王峰上台,批評阿姐的問題不夠大體,令吳敏霞及被追問婚事的郭晶晶表現尷尬。昨日阿姐以特工造型拍攝海馬牌廣告,談到遭網友抨擊,阿姐即表現得勞氣又無奈。問到當晚指吳敏霞的答案一般,阿姐表示純粹一句講笑,因為大家關心郭晶晶結婚、退役,當時只是向吳說笑叫晶晶快點嫁人,那麼她便有機會奪金。對於被批評不尊重運動員,她直言:「沒甚麼尊不尊重,暫時未及她是事實,郭晶晶奪取兩屆冠軍,她(吳敏霞)未攞過,這不是貶低她。」
  勞氣否認呼喝王峰
  阿姐又否認呼喝王峰上台,並勞氣地說:「當時我在訪問郭晶晶,她不答就叫他(王峰)上台,所以我叫他快點,他是運動員都行到慢吞吞,運動員大晒嗎?不是呀!我緊張直播時間,行那麼慢全村人等他!我不覺得自己在呼喝他,只是講笑,這樣也不對,鍾意寫甚麼就寫甚麼。掂也不對,要呵要錫就死啦!我沒惡意,做司儀只是要看緊時間。」阿姐直言有件事要反映,她說:「現在的人說他們少少就不對,網民認真巴閉!」
  阿姐愈講愈勞氣,繼續無面畀:「我問郭晶晶她又不答,我只是代觀眾問,她結不結婚我完全沒興趣,關我甚麼事!我也是照稿問罷了。」阿姐指前晚活動是嘉年華形式,不是評述,不需要問正經問題,台上只是說笑,絕無不尊重之意。此外,談到放了陳百祥
夫婦的結婚照在其個人網誌上,阿姐表示已得到黃杏秀同意。

阿姐反擊網民 否認呼喝王峰
(明報)9月1日 星期一 05:10

奧運
金牌精英大匯演》司儀,被網民批評當眾呼喝金牌運動員王峰上台,又出言窒吳敏霞回答何時能超越郭晶晶的答案一般有欠尊重。阿姐昨日為海馬拍攝廣告,一身特工造型亮相。
無興趣理郭晶晶結婚
她反擊網民指摘,說自己沒有不尊重運動員,亦沒有貶低吳敏霞之意,純粹講笑。她自問對郭晶晶結婚與否完全不感興趣,只是代表觀眾去問。
她亦否認呼喝王峰,但當時她正訪問郭晶晶,對方未有回答卻叫王峰上台,作為主持的她緊張直播時間便叫他行快些,只是沒想到運動員竟行到慢吞吞,「要成村人等你,你估大晒咩!」阿姐有感:「依家網民巴閉到咁,運動員掂吓都不啱,要呵要惜就死啦!總之我完全無惡意。」
秀姑同意公開婚照提到她在私家blog放陳百祥與黃杏秀的結婚相,踢爆他們一直未有正面承認的夫妻關係。阿姐說是秀姑同意,當日給相片賓客留念的,而且他們已婚很多朋友都知道。
記者:葉靜文

咁無品既人 , 重可以做阿遮 ?做人大 ?做主席?

[ 本文章最後由 知多D 於 08-9-1 08:33 編輯 ]
[img align=left]http://usera.imagecave.com/kae/e6.gif[/img]

珍珠宮

好媽媽勳章

成個潑婦咁!!
d人比面就叫阿姐
其實又係一個阿婆:;pppp:

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

啊......唔該晒喎,不過我無興趣知!
阿姐反擊網民 否認呼喝王峰
(明報)9月1日 星期一 05:10

她自問對郭晶晶結婚與否完全不感興趣,只是代表觀眾去問

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

王國長老

王國長老

運動員過門都係客, 就算直播時間緊逼都可以禮貌地請佢快少少, 汪阿姐態度應該檢討下。

另外佢自己覺得跟稿問呢d膚淺問題唔係佢既錯, 咁人地冇必要答呢d咁失禮既問題, 佢係司儀, 郭晶晶唔答可以臨場發揮問第二d。直至王峰上台, 佢呢個司儀唔識轉彎嗎?
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

我對d運動員冇好感~

伯爵府

好媽媽勳章

汪明荃!
我只係喜歡看運動員在運動場上的表現,至於她們的私事我無興趣知!

未回應前就係無品荃!回應後就係癲雞荃!

別墅

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 laam0416 於 08-9-1 09:21 發表

真係好唔掂 !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

男爵府

咁你代表香港訪問人地, 都要客氣d先得架, 你估你訪問緊曾志偉咩, 咁就點惡都得. 唔好失禮香港先得架, 過門都係客.

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 知多D 於 08-9-1 08:05 發表
從此改叫佢 無品荃
逼問晶晶 呼喝王峰 遭網民圍攻 阿姐扯火:運動員大晒嗎?
(星島)9月1日 星期一 06:30

奧運金牌精美大匯演》上訪問金牌選手的問題不夠大體及呼喝王峰上台,阿姐昨日重申絕無惡意,並愈講愈勞氣,繼續直率 ...

無品荃...個名都未夠絕喎,呢班運動員個私生活都唔到佢理同知呀,佢自己61高齡應該學下長者風範,佢成世人個私生活都唔見得高品者,運動員個私生活我地都唔係一定要知,反而想狗仔隊巢老妖荃d衰野出來呀,佢d手段仲精彩仲夠毒辣啦.

佢扯火就好啦,想睇下佢塊面點龜裂呀.....
<br><br>

珍珠宮

佢地唔係大晒, 不過係要比面中國著.

子爵府

佢真係食古不化.............果然係野蠻奶奶....
金牌運動員唔大晒...你旺阿姐先大晒囉!!:;pppp:
唔理係咪運動員...對人都應該尊重d 禮貌d呀!!咁簡單ge道理..做左幾廿年人都唔明呀?
係tvb d人先買佢怕要俾面佢!!我地呢d 市民唔洗俾面佢呢d 人囉!無品.....:;pppp:

男爵府

阿姐以特工造型拍攝海馬牌廣告...

I think she is only suitable to advertise for the "Barbarians"!

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

原文章由 jlmaz 於 08-9-1 10:04 發表
佢真係食古不化.............果然係野蠻奶奶....
金牌運動員唔大晒...你旺阿姐先大晒囉!!:;pppp:
唔理係咪運動員...對人都應該尊重d 禮貌d呀!!咁簡單ge道理..做左幾廿年人都唔明呀?
係tvb d人先買佢怕要 ...

王峰都即時著衫快步上台啦, 根本人地都無預到要上台講嘢, 唔駛咁惡呀......

侯爵府

運動員唔係大曬,
咁唔滿意,唔好做囉,
你係阿遮,你一句唔做咪得囉,
運動員既私事,我無興趣知

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至